Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

bigos z mięsa drobiowego.jpeg

magda.p38 / przepisy kulinarne, kulinaria / Drób / bigos z mięsa drobiowego.jpeg
Drób - bigos z mięsa drobiowego.jpeg
Download: bigos z mięsa drobiowego.jpeg

10 KB

(259px x 194px)

0.0 / 5 (0 głosów)
BIGOS Z MIĘSA DROBIOWEGO
SKŁADNIKI:
50 dag.filetów z kurczaka
50 dag.kiełbasy
50 dag.cebuli
50 dag.marchewki
50 dag.pieczarek
50 dag.kapusty
mały słoik koncentratu pomidorowego
3 kostki bulionowe
sól
3 łyżki keczupu
olej
pieprz
majeranek
PRZYGOTOWANIE
1.Warzywa i pieczarki obieramy i myjemy.Cebulę kroimy w kostkę,marchewki i pieczarki w paski,kapustę szatkujemy.Filety kroimy w paski,a kiełbasę w małą kostkę.
2.Rozgrzewamy olej.Podsmażamy kurczaka.Co 10 minut dodajemy kolejno:cebulę,marchewki,pieczarki,kapustę i kiełbasę.Dodajemy keczup i koncentrat.Wlewamy rozpuszczone kostki,doprawiamy.Chwilę gotujemy.
3.Gorący bigos wkładamy do słoików,zakręcamy.Pasteryzujemy 1 godzinę.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Drób - kieszonki z indyka.jpeg
Kieszonki z indyka Składniki: 6 sznycli z indyka mały ...
Kieszonki z indyka Składniki: 6 sznycli z indyka mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki startego żółtego sera np.gouda jajko 3/4 szklanki tartej bułki vegeta pieprz sól olej Przygotowanie 1.Sznycle umyj,osusz papierowym ręcznikiem.Delikatnie rozbij tłuczkiem ( najlepiej przez folię spożywczą,by nie porwać mięsa ).Posyp z obydwu stron vegetą i szczyptą pieprzu.Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.Pomidory osącz z oleju.Każdy sznycel posyp żółtym serem,na środku ułóż suszone pomidory. 2.Każdy kotlet złóż na pół.W 2-3 miejscach zepnij wykałaczkami.Jajka roztrzep,bułkę tartą wsyp na talerzyk.Kotlety panieruj w jajku,potem w tartej bułce ( nadmiar bułki strzepnij ). 3.Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni.Włóż kieszonki,smaż z każdej strony,aż mocno się zrumienią (w trakcie smażenia kilka razy przewracaj ).Dokładnie osącz z tłuszczu.Podawaj z ziemniakami,rukolą lub sałatą ( np.lodową ). Opis: Czas przygotowania 25 minut. Ilość porcji 6.
Drób - Brukselka z kurczakiem.jpg
Brukselka z kurczakiem Składniki przepisu * 4 ...
Brukselka z kurczakiem Składniki przepisu * 4 piersi z kurczaka * pieprz do smaku * sól do smaku * sok z cytryny * 3 ząbki czosnku * 1 opakowanie mrożonej brukselki * Sposób przygotowania dania 1.Ugotować brukselki w osolonej,wrzącej wodzie.Piersi z kurczaka rozbić,doprawić i skropić z sokiem z cytryny.Drobno posiekany czosnek wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić,a następnie usmażyć na tym piersi z kurczaka. 2.Pod koniec smażenia dodać brukselkę i jeszcze raz poddusić potrawę.Podawać z dodatkiem ziemniaków,ryżu makaronu lub z ciemnym pieczywem.Powstały sos można zagęścić śmietaną.
Drób - złocisty kurczak duszony z pieczarkami.jpeg
Złocisty kurczak duszony z pieczarkami Składniki ...
Złocisty kurczak duszony z pieczarkami Składniki * duży kurczak * 20 dag niezbyt chudego boczku * 20 dag masła * 5 łyżek bulionu drobiowego * sól * 3 liście laurowe * kilka gałązek szałwii * 20 dag małych pieczarek Opis przygotowania 1.Kurczaka myjemy,osuszamy i nacieramy solą.Do środka wkładamy szałwię i liście laurowe.Boczek kroimy w cienkie plastry.Owijamy kurczaka i obwiązujemy nicią lub spinamy szpilkami do szaszłyków. 2.W brytfance rozgrzewamy połowę masła i wkładamy kurczaka.Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. 3.Pieczarki oczyszczamy.Większe kroimy na pół.Podsmażamy na 3 łyżkach masła.Przekładamy do brytfanny.pieczemy jeszcze 30 minut,podlewając kurczaka bulionem i roztopioną resztą masła. 4.Kurczaka wyjmujemy,usuwamy nici i kroimy w kawałki.Wykładamy na talerze z pieczarkami.Sos z pieczenia podajemy osobno.
Drób - kurczak ze szpinakiem i serem.JPG
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi ...
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi kurczaka 40 dag świeżego lub 20 dag mrożonego szpinaku 20 dag białego sera jajko sól pieprz główka czosnku olej Przygotowanie: 1.Świeży szpinak opłucz,osącz z wody.2 ząbki czosnku obierz,posiekaj.2 łyżki oleju rozgrzej na patelni,podsmaż posiekany czosnek.Dodaj szpinak,duś do miękkości.Schłodzić.Mrożony szpinak najpierw rozmroź i tak długo duś z czosnkiem,aż odparuje nadmiar wody.Schłodź.Do szpinaku wbij jajko,dodaj pokruszony biały ser.Wymieszaj,przypraw do smaku solą i pieprzem. 2.Filety z piersi kurczaka umyj,osusz,natnij wzdłuż z boku,tworząc kieszonkę.Napełnij farszem,otwór zepnij wykałaczkami.Każdy filet połóż oddzielnie na kawałku natłuszczonej foli aluminiowej.Dodaj po 2 nieobrane ząbki czosnku,ściśle zwiń w pakieciki. 2.Pakieciki ułóż na blasze ( miejscem łączenia foli do dołu).Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni,piecz 25 minut.Kurczaka podawaj np.z marchewką z groszkiem i gotowanymi ziemniakami,posypanymi koperkiem.
Drób - kurczak w warzywach.jpeg
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka ...
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka * marchewka * cebula * 1/2 puszka groszku zielonego * olej do smażenia * sól * pieprz * natka pietruszki * 1 i 1/2 szklani ryżu Przygotowanie: 1.Kurczaka umyć,odfiletować ostrym nożem. 2.Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. 3.Zrobić z mięsa płaskie sznycle. 4.Rozbić je tłuczkiem i pokroić na wąskie paski. 5.Posolić ,popieprzyć. 6.Pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. 7.Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. 8.Zeszklić na oleju. 9.Wyjąć z patelni,dolać oleju i na gorącym smażyć kawałki kurczaka,rumieniąc je ze wszystkich stron. 10.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach. 11.Do usmażonego mięsa dodać cebulę,marchewkę,połowę osączonego groszku,podlać kilkoma łyżkami wody. 12.Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut,od czasu do czasu mieszając. 13.Trzeba pamiętać o uzupełnieniu wody,żeby potrawa nie przypaliła się. 14.Gotowe danie doprawić do smaku solą i pieprzem. 15.W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. 16.Gorący wkładać na talerze,podawać z kurczakiem i warzywami.
Drób - kacze udka w jabłkach.jpeg
Kacze udka w jabłkach Lista składników: 6 kaczyc ...
Kacze udka w jabłkach Lista składników: 6 kaczych udek 6 jabłek 3 cebule 3 łyżki smalcu 1 kg.ziemniaków sól vegeta pieprz 'granulowany czosnek Sposób przygotowania: 1.Udka myjemy i osuszamy.Nacieramy vegetą,pieprzem i czosnkiem.Wkładamy do lodówki na kilka godzin. 2.Jabłka myjemy,obieramy i kroimy w ćwiartki. Gniazda nasienne usuwamy.Cebule obieramy i kroimy w plastry. 3.Brytfannę smarujemy smalcem.Wkładamy udka i przykrywamy jabłkami i cebulą.Pieczemy pod przykryciem około 80 minut w temperaturze 180 stopni ( z termoobiegiem).Następnie udka wyjmujemy i przekładamy na cebulę i jabłka.Pieczemy jeszcze około 50 minut,aby skórka się zrumieniła. 4.Ziemniaki obieramy i myjemy.Gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy.Dodajemy pieczone jabłka i cebulę.Robimy piure.Podajemy z udkami.
Drób - gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym.jpeg
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: ...
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: * 40 dag.makaronu * sól * pieprz * 2 strąki żółtej papryki * 6 ogórków konserwowych * cebula * 60 dag.piersi z indyka * torebka fixu do duszonego mięsa * 4 łyżki octu ziołowego * 2 łyżeczki cukru * pęczek natki pietruszki Przygotowanie: 1.Makaron gotuj 15 minut w osolonej wodzie.Ogórki pokrój w plasterki.Papryki oczyść ,pokrój w paski. 2.Mięso umyj,osusz,pokrój w kostkę.Olej rozgrzej,podsmaż na nim mięso,przełóż ma talerz.Na ten sam tłuszcz wrzuć paprykę,ogórki i pokrojoną w piórka cebulę.Duś 3 minuty na małym ogniu.Podlej 2 szklankami wody,zagotuj.Wymieszaj z frxem. 3.Do warzyw przełóż mięso,gotuj 2 minuty na małym ogniu.Przypraw octem,cukrem,solą i pieprzem.Natkę pietruszki opłucz,osusz i posiekaj. 4.Makaron odcedź,osącz,przemieszaj z natką pietruszki.Podawaj z gulaszem od razu po przyrządzeniu.
Drób - udka krczaka w panierce.jpeg
Udka w panierce z płatków Składniki: 8 - 12 niewie ...
Udka w panierce z płatków Składniki: 8 - 12 niewielkich udek z kurczaka 1 o 1/3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 - 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 - 3/4 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych sól pieprz olej do głębokiego smażenia Na marynatę: sól świeżo mielony czarny pieprz curry słodka i ostra papryka liść laurowy oregano 2 - 3łyżki sosu sojowego 5 - 6 łyżek oleju cebula Przygotowanie 1.Połącz składniki na marynatę,dodaj cebulę pokrojoną w plastry.Ilość soli,pieprzu,curry i obu rodzaju papryk od upodobań.Im będzie ich więcej,tym udka będą bardziej pikantne.Do marynaty włóż udka,wymieszaj i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. 2.Z mleka,mąki,jajek i proszku do pieczenia przygotuj ciasto jak na naleśniki i odstaw na 15 - 20 minut.Po tym czasie zamieszaj ciasto i zobacz,czy nie jest za gęste ( a powinno być dość gęste ) lub za rzadkie.Dodaj pokruszone płatki kukurydziane i wymieszaj. 3.W naczyniu do głębokiego smażenia rozgrzej olej.W cieście z płatkami zanurzaj każde udko i smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.Po usmażeniu przełóż je na papierowy ręcznik,by osączyć z tłuszczu,a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. 4.Piekarnik rozgrzej wcześniej do temperatury 180 stopni.Udka zapiekaj 1-0 - 30 minut-im są większe,tym dłużej trzeba je zapiekać.Podawaj z ulubionym sosem. Opis: Przygotowanie bez czasu oczekiwania to 40 minut. 1 porcja zawiera 470 kalorii.
Drób - Udka z ryżem i szafranem.jpeg
Udka z ryżem i szafranem Składniki: kurczak ( 1,8 kg. ...
Udka z ryżem i szafranem Składniki: kurczak ( 1,8 kg. ) ocet winny oliwa cebula 3 ząbki czosnku pomidor 45 dag.ryżu czerwona papryka 1 i 1/2 szklanki piwa szczypta szafranu puszka groszku oregano kumin biały pieprz sól Przygotowanie 1.Kurczaka podziel na 8 części,natrzyj przyprawami,polej octem,odstaw na 15 minut. 2.Mięso podsmaż na oliwie,zdejmij.Dodaj pokrojone cebulę,paprykę,czosnek i pomidora,podduś.Dodaj kurczaka,wlej 3/4 litra wody i piwo,dodaj szafran,duś 30 minut.Dodaj ryż i groszek,ugotuj.Przypraw. Czas przygotowania 80 minut. Ilość porcji 8.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności