Wielkie żarcie-Kuchnia.rar
-
Biblia - niewyjaśnione historie -
Bracia Rodzeń -
Bractwo Święgo Całunu -
Cameron West - Sztylet Medyceuszy -
Christina Dodd -
Diuna -
Dobre maniery w przedwojennej Polsc (1442) -
ebooki -
Feather Jane -
Gaskin Catherine -
gothic voices -1350-1420 -
Graham Masterton -
Gułag -
Harlan Coben -
Historia -
Historyczne, popularnonaukowe -
Jacek Kaczmarski - 48 CD -
Jackson Lisa -
James Erica -
Jeffries Sabrina -
Joga dla kazdego- Kareen Zebroff -
Joga Oddechu- Ranjit Sen Gupta -
John Jakes -
Klątwy, sekrety i skandale - Sławomir Koper -
Kroniki rodziny Cliftonów -
Łysiak Waldemar -
Łysiak Waldemar - Stulecie kłamców -
Muzyka -
Muzyka dawna -
Muzyka dawna c -
Nora Roberts -
Od lekarza do grabarza -
Odyseja Kosmiczna -
Orzeł Biały 2 -
Ostatni Templariusz -
Philipp Vandenberg - Piąta Ewangelia -
Piekiełko nad Wisłą - Sławomir Koper -
Polscy władcy i królowie -
Scholes Katherine -
Słowianie -
ŚREDNIOWIECZE -
Tajemnica 13 apostoła -
TAJEMNICE WSZECHŚWIATA -
Tokarczuk Olga -
W 80 Ogrodów Dookoła Świata -
WIELKA HISTORIA ŚWIATA - tom 1 - 12 -
Wolff Isabel -
Ziemiomorze -
Życie średniowiecznej kobiety - Frances Gies -
Życie w średniowiecznej wsi - Frances Gies
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
W książce tej znajdziesz sekrety zdrowej kuchni oraz propozycje dań obiadowych na pięć tygodni, wraz z gotową listą zakupów na każdy tydzień. Ze mną upieczesz również domowy chleb na zakwasie, oraz przyrządzisz pyszną wędlinę, po zjedzeniu której już nigdy nie kupisz tej przemysłowej. Moja przygoda ze zdrowym odżywianiem rozpoczęła się kilka lat temu i trwa do dziś. Nie kupuję wysoko przetworzonej żywności, hermetycznie zamkniętych wędlin, sztucznych przypraw ani gotowych posiłków. Wybieram surowe mięso, świeże warzywa i owoce oraz naturalne przyprawy i zioła. Przyrządzam z nich smaczne, zdrowe i pełnowartościowe posiłki niezawierające konserwantów, sztucznych barwników, wypełniaczy i wzmacniaczy smaku. Dzięki temu moja rodzina cieszy się zdrowiem i dobrym samopoczuciem.