kuchnia.tv odc. 6 - Kotlet Pożarskiego.flv
-
1992-05 Zima -
1993-02 Lato -
1993-03 Z pieczarek i boczniaków -
1994-02 Wiosna -
1994-03 100 potraw na różne sposoby -
1995-03 Chłodniki -
1996-05 Potrawy z drobiu -
2004-09 Domowe przetwory -
2007 -
2008 -
2009 -
2009-08 Dania z owocami -
2010 -
2010-09 Kluski, pierogi, kopytka -
2010-2012 -
2011 -
2012 -
2012-07 Apetyt na truskawki -
2013 -
2014 -
2015 -
2016 -
2017 -
Apokaliptica - Reflections -
Biblioteczka Poradnika Domowego -
Biblioteka Poradnika Domowego -
BPD -
BPD 1 -
Chwila dla Ciebie przepisy kulinarne -
Ciasta bez pieczenia -
Fakt przepisy kulinarne -
Gotuj krok po kroku -
Kuchni różnych narodów -
Kulinarne Hity -
Lubię gotować -
Mój Przepis -
Papa Dance -
Potrawy jednogarnkowe -
Przeboje Polskiego Rocka (3 CD) -
PRZEPISY -
Przepisy czytelników -
Przepisy Czytelników. Coś na ząb [PL] [pdf] -
Przetwory do naszej spiżarni -
Przetwory do spiżarni -
przyslij przepis -
przyslij przepis WS -
Sepultura - Roots -
Słowianie -
Słowianie - pdf -
Szymanderska H. - Coś do chleba [PL] [pdf]
Program Jana i Jakuba Kuroniów - synów Macieja Kuronia - przedstawiający kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci lub zainspirowane ich gustem oraz potrawy, które przeszły do historii sztuki kulinarnej dzięki filmowi i literaturze.
W programie poznamy przepisy na ulubione potrawy wspaniałych artystów oraz postaci naszego życia politycznego, dowiemy się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w czasach Ojca Chrzestnego, Ani z Zielonego Wzgórza i Wojaka Szwejka. Dowiemy się też, co kryje się za nazwami najsłynniejszych potraw świata: wołowina Esterhazy, Boeuf Stroganow, kotlety Pożarskiego, Tournedos a la Rossini, lody Melba, gruszki Piękna Helena.