Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

barszcz biały z pulpetami.doc

jason567 / Kulinaria / zupy / barszcz biały z pulpetami.doc
Download: barszcz biały z pulpetami.doc

5 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
zupy - 1.jpeg
Wigilijna zupa grzybowa 8 dag grzybów suszonych 15 ...
Wigilijna zupa grzybowa 8 dag grzybów suszonych 15 dag prawdziwków mrożonych 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1/4 selera sól, pieprz liść laurowy (3 szt.) Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko. Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.
zupy - Barszcz Ukraiński bez mięsa.jpg
Składniki 1 średni burak 2 ziemniaki 1marchewka 1 ce ...
Składniki 1 średni burak 2 ziemniaki 1marchewka 1 cebula ok. 15-20 dag fasolki szparagowej 1 pietruszka kawałek selera 15 dkg bobu 1,5 l bulionu wołowego liść laurowy sól, pieprz, 1 łyżka soku z cytryny 4-5 łyżek śmietanki natka pietruszki Burak wcześniej ugotować w skórce , obrać i pokroić w kostkę. Na pokrojonych w kostkę selerze, marchwi, całej pietruszce, liściu laurowym ugotować wywar z dodatkiem soli i pierzu. Dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę oraz pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki fasolkę szparagową i bób. Gdy warzywa będą miękkie, dodać buraki, natkę , wcisnąć sok z cytryny, i śmietanę rozrobioną z gorącym barszczykiem. Barszcz ukraiński można przyrządzić z dodatkiem pokrojonej kapusty, ale i bez niej jest równie dobry.
zupy - Grzyby w rosole.jpg
Składniki: 12 suszonych chińskich grzybów lub 16 piecza ...
Składniki: 12 suszonych chińskich grzybów lub 16 pieczarek 3 i 1/2 szklanki wywaru l 1 cebula dymka lub mała cebula 1 plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli Chińskie grzyby wypłukać, zalać 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody, odstawić na 20 min. Trzonki ściąć równo z brzegiem kapelusza, odrzucić. Pieczarki opłukać, trzonki odciąć od kapelusza (wykorzystać do innej potrawy). Chińskie grzyby włożyć do rondla, wlać wodę, w której moczono grzyby i wywar, dodać pozostałe składniki doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godz. Pieczarki zalać wywarem i szklanką wody, dodać cebulę, imbir, sos sojowy i przyprawy, gotować pod przykryciem przez 30 min. Wyjąć cebulę i imbir (świeży) przed podaniem. Serwować na gorąco.
zupy - Zupa gulaszowa.jpg
Składniki: 400 g wołowiny bez kości 2-3 marchwie 1 ce ...
Składniki: 400 g wołowiny bez kości 2-3 marchwie 1 cebula plaster selera 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kminku 1 papryka 2 łyżeczki mielonej papryki 2 pomidory 50 g tłuszczu 750 g ziemniaków Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, roztarty ząbek czosnku i opłukane, pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem tak długo, aż sok z mięsa prawie się wygotuje: Wtedy dodać kminek, pokrojone w kostkę marchew i seler, pokrojoną w plasterki paprykę i pomidory, sól i zalać wszystko taką ilością wody, aby zawartość garnka była przykryta. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze raz dolać wody. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso i ziemniaki będą zupełnie miękkie.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności