Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Szczupak gotowany z rumem.doc

jason567 / Kulinaria / rybne / Szczupak gotowany z rumem.doc
Download: Szczupak gotowany z rumem.doc

21 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania rybne
rybne - Sushi.jpg
Składniki: * glony nori * zakwaszony ryż shari Sp ...
Składniki: * glony nori * zakwaszony ryż shari Sposób przygotowania: Zrób sushi maki: na płatek nori wyłóż niewielką warstwę ryżu shari - od dolnego brzegu płatka nieco grubiej, u góry powinno pozostać wolne miejsce. W tym wolnym miejscu połóż odpowiedni dodatek i zdecydowanym ruchem (robi się to za pomocą specjalnej bambusowej maty) zwiń w rulonik. Rulonik pokrój w plasterki. Futomaki robi się podobnie, z tym że nadzienie zwija się w rożek w płatku nori. Rodzje sushi maki (w zależności od dodatków): TUNA SALAD (z pastą z tuńczyka): Tuńczyka osącz na sitku, cebulę pokrój w drobne piórka, posól, odstaw na 30 minut. Zalej wrzątkiem, odcedź po 30 sekundach. Wymieszaj z tuńczykiem i majonezem. KAPPA z ogórkiem. AVOCADO z pokrojonym awokado. OSHINKO z rzepą takuan. TEKKA z tuńczykiem. IBODAI z rybą maślaną. CALIFORNIA z paluszkiem krabowym, awokado, majonezem. REVERS z łososiem, awokado, kawiorem. VEGETARIAN z warzywami
rybne - Sandacz na sposób badakszonijski.jpg
Składniki: 1 sandacz (ok.1,5 kg) 1 pęczek zielonej pie ...
Składniki: 1 sandacz (ok.1,5 kg) 1 pęczek zielonej pietruszki 1 mała cebula 100 g masła 1 kieliszek białego wina pieprz olej 500 g pomidorów 2 filiżanki brązowego sosu 1 świeża papryka Rybę przygotowaną jak zwykle, mięso oddzielić od ości i kręgosłupa, ściągnąć skórę, filety posolić i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Głowę i kręgosłup z ościami ugotować w dobrze osolonej wodzie. Wywar ten z taką samą ilością białego wina wylać na rybę, naczynie przykryć folią aluminiową i dusić filety w piekarniku. Posiekaną cebulę udusić na 50 g masła, dodać pomidory bez pestek, pokrojoną w krążki paprykę i drobno posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystko to posolić i udusić do miękkości. Dodać brązowy sos, oprószyć pieprzem, połączyć z pozostałą ilością masła i niewielką ilością wywaru rybnego, jeszcze raz zagotować. Rybę ułożyć na półmisku i zalać powstałym sosem. Podawać na gorąco.
rybne - Rolada rybna w galarecie.jpg
1 kg filetów z dorsza 1 kajzerka 3 cebule 4 ząbki czo ...
1 kg filetów z dorsza 1 kajzerka 3 cebule 4 ząbki czosnku tarta bułka 4 jajka 2 łyżki kaparów natka pietruszki marchew na galaretkę ok 0.5 l bulionu żelatyna Filety zemleć z namoczoną w mleku kajzerką,cebula i czosnkiem, dodać posiekana marchew i resztę składników, przyprawić. Uformować roladę, zawijając w gazę wysmarowaną masłem i obwiązując sznureczkiem . Włożyć do rondla, z wywarem z warzyw (marchewka, pietruszka ,cebula... )+bulion z kostki i gotować 40 min. na małym ogniu. roladę wystudzić... rozwinąć z gazy i pokroić w plastry ułożyć na półmisku zalać galaretką z bulionu i żelatyny udekorować dowolnie ... listkiem, jajkiem kwiatkiem z warzyw itp
rybne - Śledzie w pomidorowej cebulce.jpg
Lub jak kto woli (śledź po żydowsku) śledzie - ok 0,5 ...
Lub jak kto woli (śledź po żydowsku) śledzie - ok 0,5 kg cebula - 4 szt koncentrat pomidorowy- słoiczek keczup - 4 łyżki sól pieprz cebule pokroić na niezbyt drobno zrumienić na oleju, dodać koncentrat i keczup, przyprawić solą i pieprzem Śledzie pokroić w paski układać warstwami śledzie i cebulę w szklanym naczyniu udekorować cebulką krojoną w piórko
rybne - Panga w sosie winogronowym.jpg
Filety pangi sól pieprz 3 łyżki mąki olej do smażen ...
Filety pangi sól pieprz 3 łyżki mąki olej do smażenia Mąkę wymieszac z solą i pieprzem, panierowac rybę i smazyc na rumiany kolor Sos winogronowy 20 dkg. winogron (lepsze są zielone, bo mają mniej ziarenek) 5 dkg, mielonych migdałów 1 szkl. śmietany 0,5 szkl. bulionu z kostki 1 łyżka mąki sól pieprz 1 łyżeczka cukru Winogrona wycisnąc ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodac migdały i zagotowac ok 3 min. śmietanę wymieszac z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.. Podawac polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron ..
rybne - Łosoś w sosie śmietanowo-serowym.jpg
kawałek łososia 30-40 dkg 4-5 łyżek śmietany 18% lub ...
kawałek łososia 30-40 dkg 4-5 łyżek śmietany 18% lub lepszej 7,5 dkg sera białego sól pieprz łyżeczka mąki ziołowe ziarenka smaku Łososia posolić, ugotować na parze. Śmietanę wymieszać z mąką i pokruszonym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz ziarenkami smaku zagotować.. Sos wyłożyć na półmisek ułożyć kawałki łososia i udekorować dowolnie Podawać na ciepłą przystawkę lub z ziemniakami na obiad
rybne - Sledzie_krolewsku_Sledzie_3036741.jpg
Składniki na 8 porcji: - 6 płatów śledzi solonych, - ...
Składniki na 8 porcji: - 6 płatów śledzi solonych, - 5 jajek, - strąk czerwonej papryki (najlepiej marynowanej), - po 3 łyżki oleju i gęstego majonezu, - listki zielonej sałaty, - 1 cytryna, natka pietruszki Przygotowanie: czytaj dalej Śledzie moczyć 3 godziny w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Płaty podzielić na połówki, skropić sokiem z 1/2 cytryny. Pozostawić na 1/2 godz. w chłodnym miejscu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół. Każdą połówkę jajka owinąć filetem śledziowym i spiąć wykałaczką. Listki sałaty opłukać i dobrze osuszyć z wody. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić na cienkie paseczki. Na półmisku ułożyć listki sałaty, na nich ustawić koreczki śledziowe. Majonez nałożyć do szprycy (takiej do dekoracji tortów). Całość udekorować majonezem ze szprycy, kawałkami papryki. Czas przygotowania 30 minut
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności