Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Bitki wołowe w sosie.doc

jason567 / Kulinaria / dania mięsne / Bitki wołowe w sosie.doc
Download: Bitki wołowe w sosie.doc

61 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
dania mięsne - Polędwiczka faszerowana.jpg
1 spora polędwiczka (słodka) chyba tak na nie mówimy :- ...
1 spora polędwiczka (słodka) chyba tak na nie mówimy :-> no u mnie tak marynata pół cytryny 1-2 ząbki czosnku sól pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu przyprawa Gyros lub inna do pieczonych mięs wycisnąć sok z cytryny, skórkę sparzyć i drobno pokroić, dodać resztę skladnikow i wymieszac.. w marynatę włożyć polędwiczkę i zmoczyć z każdej strony... odstawić na dobę Farsz 0,5 kg mięsa mielonego cielęcego (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku sol, pieprz, przyprawa do miesa mielonego KAMIS 6-7 dkg rodzynek 1 jajko bułka tarta 2-3 łyżki w zależnosci od gęstości mięsa wymieszać i wyrobić wszystkie składniki Przygotować polędwiczkę; wyjąć z marynaty oczyscić ze skórek z cytryny polożyć i nacinając wzdłuż ostrym nożem ciąć dookoła tak by wyszedł nam jak najwiekszy jednolity płat mięsa .. Nałożyć nasze nadzienie i najpierw spiąc wykałaczkami a potem zesznurować sznureczkiem tak by brzegi mięsa były dociśnięte do siebie (pamiętajmy jednak że polędwiczka to delikatne mięso i nie możemy mocno dociskać żeby nie przeciąć sznureczkiem? zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika pieczemy w temp 200° ok 45 min wyjmujemy, rozrywamy folię i pieczemy jeszcze aż mięso nabierze rumianego koloru ... ok 20-30 min dopiero po wystudzeniu delikatnie wyjmujemy najpierw wykałaczki a potem odklejamy sznureczek
dania mięsne - Szynka peklowana po chińsku.jpg
Składniki: 1 - 1 1/2 kg wieprzowiny od szynki lub łopat ...
Składniki: 1 - 1 1/2 kg wieprzowiny od szynki lub łopatki (bez kości) 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego lub rozgniecione ziarenka czarnego 1 łyżka soli 2 łyżeczki saletry 2 szklanki wody 3 czubate łyżki soli Łyżkę soli i pieprz wsypać na suchą, czystą patelnię, mieszając podgrzewać na średnim ogniu, aż sól nabierze ciemnozłotego koloru. Przestudzić, wymieszać z saletrą. Natrzeć mięso (bez kości) równomiernie ze wszystkich stron przyprawami, pozostawić na 2-4 godz. w temperaturze pokojowej. 2 szklanki wody wlać do rondla, dodać sól, zagotować, trzymać na dużym ogniu minutę, wystudzić. Posolone mięso włożyć do emaliowanego płaskiego garnka lub do wazy na zupę, zalać solanką, przykryć, wstawię do lodówki na 7 dni. Obracać co 12 godz. Mięso wyjąć z marynaty, opłukać z pieprzu. Można je związać, aby nadać ładny kształt. Włożyć mięso do miski, gotować na parze 1 1/2 do 2 godz. Mięso ostrożnie wyjąć z miski. Sos szynkowy odstawić. Mięso zawinąć w gazę, położyć deseczkę na szynce, obciążyć, odstawić na 5 - 6 godz. Odwinąć, usunąć sznurek, włożyć do sosu, wstawić do lodówki. Podawać po 12 godz. Szynkę można przechowywać w sosie, w lodówce przez 7 dni. Szynkę podawać pokrajaną w cienkie plasterki z musztardą.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności