Polędwiczki i wieprzowe przepisy Przepis nr 1.doc
-
Aristolochia -
Babka -
Bazylia -
bluzki i bolerka -
Bolerko -
czekolada -
Dąbrówka rozłogowa -
Dmuszek jajowaty -
dodatki -
Domowa apteczka(porady i nie tylko) -
Dziurawiec -
Dzwonki -
ETUI NA KOMÓRKĘ -
Goryczka chińska -
Kocimiętka -
KODY 1 -
Kody 2 -
Kody-szablony -
Komarzyca -
Kopytnik pospolity -
Kostrzewa popielata -
Krwawnik -
Krwawnik pospolity -
kurczak -
Macierzanka piaskowa -
Mirt -
Mozga kanaryjska -
Nagietek -
Ostnica mocna -
ozdoby -
Ozdoby wielkanocne -
Podziękowania dla Rodziców -
Pokrzywa -
Robótki na drutach -
Robótki na szydełku -
Rosiczka -
rośliny balkonowe -
rośliny odstraszające komary -
Rośliny pnące -
serwety -
Skalnica Arendsa -
spódnice, sukienki -
Sumia -
szablony do dekoracji ścian -
szaliki i czapki -
Szałwia -
Trawa pampasowa -
Trawy -
Tymianek -
Zioła
Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą