Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
j.kwinta
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 4.02.2021 19:57

  • pliki muzyczne
    665
  • pliki wideo
    399
  • obrazy
    67
  • dokumenty
    91

1437 plików
411,51 GB

FolderyFoldery
j.kwinta
!!!!!!Rmf Fm Polskie przeboje 2014r
!!!Rmf Fm Style vol-3 Nowosc 2014r
== UCZĘ DZIECKO==0-3 KL
► Hej, Kolęda! - Aleksandra Kurzak & Sebastian Karpiel-Bułecka
██ MASZA I NIEDZWIEDZ
04. Sia - Some People Have Real Problems (2008)
20 najpiękniejszych kolęd polskich i światowych
2014 - Loco De Amor
Aaron Neville
Adam Lambert-The Original High(Deluxe Edition)(2015)
Aga Zaryan - Remembering Nina & Abbey [2013] [FLAC]
Aga Zaryan - Remembering Nina & Abbey 2013
Antonina Krzysztoń - Kolęda domowa... a nad śnieg wybieleję (2004)
Atlas chmur Soundtrack
Audiofeels
Barbra Streisand - One Voice 1986
Bartosz Chajdecki - Bogowie (Soundtrack-OST) [FLAC]
Bodyguard avi 1992 lektor pl Kevin Costner
cd 1
CD 1 bach
CD 1opera
CD 2 opera
CD1
cd1(1)
cd2
cd2 bach
Chór Archikatedry Warszawskiej - Cich Noc - Kolędy I Pastorałki 1999
David Garrett - Music [2013]
ddd
Drupi
Ed Sheeran - + (Plus) [iTunes Deluxe Edition @320kbps] [PR!M3]
Edyta Bartosiewicz - Love
Eleni - Kolędy Polskie
Enya - The Very Best of
Ewa Małas-Godlawska - SENTIMENTS 2010
Faith A Holiday Album
Folkhorod
FRANCUSKI POCALUNEK
Golec uOrkiestra
Gordon Haskell - Harry's Bar
Gordon Haskell - Sail In My Boat
Grazyna Jeromin-Galuszka - Magnolia czyta Filip Kosior
Hanna Banaszak
Hanna Banaszak(1)
Holly Cole
Holly Cole - 2008
Holly Cole - Baby, It's Cold Outside
holy cole
Jest Taki Obraz
Jodi Picoult
Josh Groban 2007 Noël
Keane 2013The Best Of_ Keane (Deluxe Edition)
Kenny G- MIRACLES -The Holiday Album
Kolędy i Piosenki Świąteczne Rybki Mini Mini
Kraina Lodu (soundtrack) Frozen 2013
Krystyna Prońko
Ladies jazz for christmas
Lara Fabian
Lara Fabian - Best Of 2012
Last of the Mohicans [Randy Edelman and Trevor Jones]
LemON - Etiuda zimowa (2015)
Listy do M CD 2
Lord Of The Rings - The Return Of The King Soundtrack
Louis Armstrong,Nat King Cole,Bing Crosby,Frank Sinatra 1992 It's Christmas Time
magda-piskorczyk- dyskografia
Michał Lorenc - Moje Filmy
Migracje 2014
Moja lista marzeń
Moja lista marzeń 2
Monika Borzym ‎– My Place (2013)
Montessori książka
Mozart in the jungle
Nie jesteśmy aniołami 1955
Odnalezione piosenki Bogdana Łyszkiewicza
Outlander - serial (2014) - soundtrack
Panny Wyklęte [2013]
Poluzjanci - Trzy metry ponad ziemią (2011)
Pomoce do Montessori
Preisner Music
Przeminęło z Wiatrem avi 1939 lektor pl
Rudnicka Olga - Czy ten rudy kot to pies
Rudnicka Olga - Natalii 5
Sezon 1reing
Simply Red - Songs Of love (2010)
Simply Red-Big Love(Deluxe Edition)(2015)
soundtrack
Soundtrack 2013 The Best Man Holiday
Urywki z rozrywki - Piotr Bukartyk - piątek - 8.45
Voo Voo - Dobry Wieczór
W stronę sztuki
zachomikowane
Zbigniew Preisner - W Poszukiwaniu Dróg - Kolędy Nowe i Stare (2015)
!!!!!!Rmf Fm Polskie przeboje 2014r !!!Rmf Fm Style vol-3 Nowosc 2014r == UCZĘ DZIECKO==0-3 KL
► Hej, Kolęda! - Aleksandra Kurzak & Sebastian Karpiel-Bułecka ██ MASZA I NIEDZWIEDZ 04. Sia - Some People Have Real Problems (2008)
20 najpiękniejszych kolęd polskich i światowych 2014 - Loco De Amor Aaron Neville
Adam Lambert-The Original High(Deluxe Edition)(2015) Aga Zaryan - Remembering Nina & Abbey [2013] [FLAC] Aga Zaryan - Remembering Nina & Abbey 2013
Antonina Krzysztoń - Kolęda domowa... a nad śnieg wybieleję (2004) Atlas chmur Soundtrack Audiofeels
Barbra Streisand - One Voice 1986 Bartosz Chajdecki - Bogowie (Soundtrack-OST) [FLAC] Bodyguard avi 1992 lektor pl Kevin Costner
cd 1 CD 1 bach CD 1opera
CD 2 opera CD1 cd1(1)
cd2 cd2 bach Chór Archikatedry Warszawskiej - Cich Noc - Kolędy I Pastorałki 1999
David Garrett - Music [2013] ddd Drupi
Ed Sheeran - + (Plus) [iTunes Deluxe Edition @320kbps] [PR!M3] Edyta Bartosiewicz - Love Eleni - Kolędy Polskie
Enya - The Very Best of Ewa Małas-Godlawska - SENTIMENTS 2010 Faith A Holiday Album
Folkhorod FRANCUSKI POCALUNEK Golec uOrkiestra
Gordon Haskell - Harry's Bar Gordon Haskell - Sail In My Boat Grazyna Jeromin-Galuszka - Magnolia czyta Filip Kosior
Hanna Banaszak Hanna Banaszak(1) Holly Cole
Holly Cole - 2008 Holly Cole - Baby, It's Cold Outside holy cole
Jest Taki Obraz Jodi Picoult Josh Groban 2007 Noël
Keane 2013The Best Of_ Keane (Deluxe Edition) Kenny G- MIRACLES -The Holiday Album Kolędy i Piosenki Świąteczne Rybki Mini Mini
Kraina Lodu (soundtrack) Frozen 2013 Krystyna Prońko Ladies jazz for christmas
Lara Fabian Lara Fabian - Best Of 2012 Last of the Mohicans [Randy Edelman and Trevor Jones]
LemON - Etiuda zimowa (2015) Listy do M CD 2 Lord Of The Rings - The Return Of The King Soundtrack
Louis Armstrong,Nat King Cole,Bing Crosby,Frank Sinatra 1992 It's Christmas Time magda-piskorczyk-dyskografia Michał Lorenc - Moje Filmy
Migracje 2014 Moja lista marzeń Moja lista marzeń 2
Monika Borzym ‎– My Place (2013) Montessori książka Mozart in the jungle
Nie jesteśmy aniołami 1955 Odnalezione piosenki Bogdana Łyszkiewicza Outlander - serial (2014) - soundtrack
Panny Wyklęte [2013] Poluzjanci - Trzy metry ponad ziemią (2011) Pomoce do Montessori
Preisner Music Przeminęło z Wiatrem avi 1939 lektor pl Rudnicka Olga - Czy ten rudy kot to pies
Rudnicka Olga - Natalii 5 Sezon 1reing Simply Red - Songs Of love (2010)
Simply Red-Big Love(Deluxe Edition)(2015) soundtrack Soundtrack 2013 The Best Man Holiday
Urywki z rozrywki - Piotr Bukartyk - piątek - 8.45 Voo Voo - Dobry Wieczór W stronę sztuki
zachomikowane Zbigniew Preisner - W Poszukiwaniu Dróg - Kolędy Nowe i Stare (2015)
  • 0,90 GB
  • 4 paź 16 20:01
DVDRIP

z chomika KinoManiak_12

  • 161,0 MB
  • 7 wrz 16 22:41

z chomika OlderMan

  • 9 KB
  • 13 sie 15 8:27

z chomika akolita

  • 0,99 GB
  • 29 mar 15 9:56
Narodziny
kopia DVDRip, lektor PL
gatunek: dramat, romans
produkcja: Niemcy, USA
premiera: 2004
reżyseria: Jonathan Glazer
scenariusz: Jean-Claude Carrière, Jonathan Glazer, Milo Addica

obrazek

10 lat minęło od kiedy zmarł Sean. Anna (w tej roli Nicole Kidman) jest ciągle młodą wdową, i przed kilkoma dniami zgodziła się wyjść po raz drugi za mąż, za Josepha, który od lat starł się o serce Anny. Tuż po ogłoszeniu oficjalnych zaręczyn, podczas urodzinowego przyjęcia mamy Anny zjawia się u niej 10-letni chłopiec (Cameron Bright), który oznajmia, że jest wcieleniem jej zmarłego męża Seana. Anna traktuje to jako głupi żart i wyprasza chłopca. Sean, który twierdzi, że nadal ją kocha wysyła jej następnego dnia list w którym prosi ją aby nie wychodziła powtórnie za mąż. Podczas spotkania Josepha, Anny, Seana i jego ojca Chłopiec po słowach Anny. Która mówi, że nie chce go więcej widzieć mdleje. Anna, której chłopak zdradza fakty z ich prywatnego życia, zaczyna się zastanawiać nad prawdziwością słów Seana ...

z chomika afrykaidzika

  • 406,9 MB
  • 17 lut 15 11:34
Akt I
Dworska biblioteka. Książę wraz z rówieśnikami ze szkoły wojskowej i z przyjacielem Bennem oczekuje na przybycie matki. Z okazji pełnoletności syna panująca księżna wręcza mu rodowy medalion. Oznajmia też Zygfrydowi, że nazajutrz podczas balu powinien wybrać przyszłą żonę spośród zaproszonych księżniczek. Zygfryd zgadza się w pośpiechu, bowiem przyjaciele wraz z okolicznymi wieśniakami przygotowują dla niego wesołą zabawę w dworskim parku. Wszyscy tańczą, panuje beztroska atmosfera. Także generał, nauczyciel księcia i innych kadetów, ulega ogólnemu nastrojowi zapominając o tym, że księżna nakazała mu troszczyć się o syna. Wraz z zapadającym zmierzchem pojawia się Zły Duch. Zwabia on księcia nad jezioro, gdzie przyjmuje postać nocnego ptaka – puchacza. Tutaj dokona się los Zygfryda.
Nad brzegiem jeziora książę spotyka dziewczynę-łabędzia i zakochuje się w niej od pierwszego wejrzenia. To Odetta zaklęta w łabędzia przez czarnoksiężnika. Jeśli ktoś poprzysięgnie jej prawdziwą miłość, wówczas zgubne czary stracą swoją moc i zarówno ona, jak i towarzyszące jej dziewczęta-łabędzie wrócą na zawsze do ludzkiej postaci. Oczarowany urodą Odetty, książę przysięga jej wieczną miłość.
Akt II
Trwa bal wydany przez księżnę-matkę. Przybywają zaproszeni goście, a wśród nich księżniczki: węgierska, neapolitańska, hiszpańska, rosyjska i polska. Wreszcie pojawia się spóźniony Zygfryd. Jest nadal pod wrażeniem spotkania z Odettą i księżniczki nie robią na nim większego wrażenia. Nagle rozlegają się fanfary obwieszczając przybycie nieoczekiwanych gości. To czarnoksiężnik Rotbart z córką Odylią, łudząco podobną do Odetty. Pod wpływem czarów Zygfryd przysięga miłość Odylii, skazując w ten sposób Odettę na wieczne cierpienie. Gdy uświadamia sobie okrutną ironię losu, pełen niezmiennej miłości do Odetty, biegnie nad jezioro.
Akt III
Nocą nad brzegiem jeziora Zły Duch pod postacią puchacza chełpi się swym zwycięstwem nad dobrem. Dziewczęta-łabędzie oczekują na Odettę, która pojawia się załamana, przygotowana na najgorsze. Zły Duch wie, że dziewczęta czerpią siłę ze swych ludzkich postaci. Próbuje więc zebrać je razem, aby ponownie zamienić w ptaki. W tym momencie nadbiega Zygfryd i ku swemu przerażeniu odnajduje Odettę na wpół żywą. Słowami miłości i skruchy przywraca ją do życia. Wszystkimi siłami próbują oboje przeciwstawić się złemu losowi. Odetta czuje, że tylko śmierć może ich połączyć. Rzuca się ze skały, a książę podąża za nią. Wzburzone śmiercią Odetty i Zygfryda dziewczęta-łabędzie topią swego prześladowcę i wznoszą się ku niebu śladem Odetty i Zygfryda. Noc rządzi się jednak swoimi prawami i znów pojawia się Zły Duch łaknący nowej ofiary.

z chomika surrexit

  • 397,5 MB
  • 17 lut 15 11:33
"Pawilon Peonii" – chińska opera szesnastowiecznego poety Tang Xianzu jest u nas mało znana, a nie bez powodu porównuje się ją do "Romea i Julii", a autora do samego Szekspira. Młoda dziewczyna zakochuje się w chłopcu spotykanym we śnie. Jednak rodzina wybrała jej małżonka i wyznaczono datę ślubu. Dziewczyna z miłości i smutku przestaje jeść, powoli umiera. Mija kilka lat i pewien młodzieniec zakochuje się w jej portrecie wiszącym w ogrodzie. To właśnie on był kochankiem ze snów. Nawiązuje kontakt z duchem dziewczyny. Przywraca jej życie swoją miłością. Prawda, że piękne? Skrócona wersja opery trwa kilkadziesiąt godzin, pełną wystawia się tydzień. Oto rozmach chińskich romansów, oto sposób by poczuć emocje wymykające się życiu i śmierci.

z chomika surrexit

  • 444,3 MB
  • 17 lut 15 11:33
Amerykański sierżant Pinkerton zakochał się podczas urlopu w gejszy Cho-Cho-San i chce się teraz z nią ożenić, ale ma to być małżeństwo, które będzie mógł w każdej chwili rozwiązać. Konsul Sharpless ostrzega go, wkazując na prawdziwą miłość dziewczyny, jednak na próżno. Na uroczystość ślubną przybywają krewni i przyjaciele Cho-Cho-San. Uroczystość już dobiega końca, gdy pojawia się wuj Butterfly, Bonzo, zarazem kapłan. Wyklina pannę młodą, która z miłości do obcego zdradziła religię przodków i przeszła na chrześcijaństwo. Pinkerton pociesza jednak żonę. Dzięki niemu staje się szczęśliwa i zapomina o swojej rodzinie.
Pinkerton powrócił do ojczyzny. Cho-Cho-San, choć nie ma od trzech lat o nim wiadomości, czeka ufnie i cierpliwie. Obiecuje Suzuki, że pewnego dnia jej ukochany wróci i usłyszy jego głos wołający: „Butterfly!”. Odrzuca oświadczyny księcia Yamadori. Sharpless otrzymuje list od Pinkertona, z którego dowiaduje się o jego małżeństwie z Amerykanką i zamiarze odwiedzenia Japonii. Kiedy odczytuje tą treść Butterfly, zrozpaczona pada jak rażona piorunem. Pokazuje konsulowi syna, o którego istnieniu Sharpless nic nie wiedział. W tym momencie wystrzał artyleryjski z portu oznajmia, że przybył statek Pinkertona. Cho-Cho-San ciągle ma nadzieje, że jej mąż powróci do niej. Pospiesznie ozdabia dom kwiatami i czeka.
Butterfly całą noc czeka na powrót Pinkertona. Na próżno. Kiedy wreszcie ów zbliża się w towarzystwie konsula do jej domu, pierwsza dostrzega go Suzuki. Chce już radośnie zawołać Cho-Cho-San, widzi jednak za nim obcą damę. Dowiaduje się, że jest ona żoną Pinkertona, która chciałaby adoptować dziecko Butterfly. Pinkerton nie ma odwagi powiedzieć Cho-Cho-San prawdy i dręczony wyrzutami sumienia odchodzi. Wtedy pojawia się Butterfly. Jest gotowa oddać dziecko jego ojcu. Sięga po odziedziczony sztylet, którym ten popełnił kiedyś na polecenie Mikada harakiri i jeszcze raz czyta wygrawerowane na nim słowa: „Niechaj umrze z honorem, kto nie może już godnie żyć” . W tym samym momencie przybiega Pinkerton krzycząc: „Butterfly!”, Cho-Cho-San nie zważa jednak na niego i popełnia harakiri. Spełnia się dana niegdyś obietnica, lecz w jakże odmiennych okolicznościach.

z chomika surrexit

  • 187,3 MB
  • 17 lut 15 11:32
VHSRip

Święty Franciszek z Asyżu - spektakl muzyczny zrealizowany na podstawie literatury franciszkańskiej i popularnych piosenek franciszkańskich
opracowanie muzyczne M. Matuszewski
przygotowanie wokalne B. Bajon, E.Głowacka-Fierek
wykonanie Zespół Dziecięcy 'Kruszyna' z parafii oo. Franciszkanów w Poznaniu

z chomika surrexit

  • 744,2 MB
  • 17 lut 15 11:32
New York City Ballet

z chomika surrexit

  • 165,5 MB
  • 5 lut 15 21:06

zachomikowany

  • 606,6 MB
  • 5 sie 14 17:29

z chomika Sky_Tree

  • 438,1 MB
  • 5 sie 14 11:33

z chomika Sky_Tree

  • 5.0
  • 697,7 MB
  • 16 lip 14 22:45
GATUNEK: Biograficzny, Dramat
PRODUKCJA: Australia, Wielka Brytania
Tracks - Chomikuj
PREMIERA: 2013 CZAS: 112 min
WERSJA: AVI – PLSUBBED.BRRip.XViD-MiNS
polskie napisy chomikuj


OPIS FILMU:
Młoda kobieta wyrusza z Alice Springs nad Ocean Indyjski. Ma do pokonania 2,7 tys. km przez australijską pustynię, a towarzyszą jej 4 wielbłądy i wierny pies.

ViDEO: 608x256 Dźwięk: MP3
Obsada: Mia Wasikowska, Adam Driver, Rainer Bock i innichomikuj


z chomika film.chomikuj

  • 119,5 MB
  • 11 lut 14 8:57

z chomika fulutor

  • 113,8 MB
  • 11 lut 14 8:49

z chomika fulutor

  • 1,09 GB
  • 13 sty 14 20:14
Track List:
1. Frank's Theme
2. Tango Till They're Sore
3. Down, Down, Down
4. Shiver Me Timbers
5. Little Boy Blue
6. Good Old World / Take Me Home
7. Train Song
8. (Looking For) The Heart of Saturday Night
9. Walk Away
10. Invitation to the Blues
11. Closing Time
12. Jersey Girl
13. Soldier's Things
14. Black Market Baby
15. The Briar and the Rose
16. Whistlin' Past the Graveyard
... E N C O R E ...
17. Love Lies

z chomika backup001

  • 209,6 MB
  • 13 sty 14 20:03
obrazek

Disc: 1

[01]. Sunrise - Norah Jones
[02]. Ain’t No Sunshine - Bill Withers
[03]. Nature Boy - Nat King Cole
[04]. I Loves You Porgy - Nina Simone
[05]. Roxanne - George Michael
[06]. The Closest Thing To Crazy - Katie Melua
[07]. Don’t Let The Sun Catch You Crying - Josй Feliciano
[08]. California Dreamin’ - Bobby Womack
[09]. After The Love Has Gone - Earth Wind & Fire
[10]. Some Kind Of Wonderful - Joss Stone
[11]. For The Love Of You - The Isley Brothers
[12]. Be Thankful For What You’ve Got - William DeVaughn
[13]. How Can You Mend A Broken Heart - Al Green
[14]. Miss Riddle - Boz Scaggs
[15]. As Time Goes By - Bryan Ferry
[16]. One For My Baby - Robbie Williams
[17]. In My Room - The Beach Boys
[18]. Cherry Blossom Girl - Air
[19]. Soleil Soleil - Ilya
[20]. Everybody’s Talkin’ - Fred Neil

Disc: 2

[01]. Cry Me A River - Julie London
[02]. My Funny Valentine - Chet Baker
[03]. In The Wee Small Hours Of The Morning - Jamie Cullum
[04]. Come Live Your Life With Me - Peter Cincotti
[05]. Don’t Worry ‘Bout Me - Frank Sinatra
[06]. Lover Man (Oh Where Can You Be) - Diana Ross
[07]. The Girl From Ipanema - Lou Rawls
[08]. Light My Fire - Minnie Riperton & Jose Feliciano
[09]. What You Won’t Do For Love - Bobby Caldwell
[10]. Rock Me Tonight (For Old Time’s Sake) - Freddie Jackson
[11]. How Can I Put Out The Flame (When You Keep The Fire Burning) - Candi Staton
[12]. Inside My Love - Minnie Riperton
[13]. More Than This - Charlie Hunter Ft. Norah Jones
[14]. A Taste Of Honey - Peggy Lee
[15]. What A Wonderful World - Tony Bennet And K.D. Lang
[16]. Time After Time - Cassandra Wilson
[17]. Love At First Sight - Michael Bublй
[18]. All Night Long - George Shearing Quintet Feat. Nancy Wilson
[19]. Travelin’ Light - Billie Holiday / The Paul Whiteman Orchestra
[20]. In The Still Of The Night - Clare Teal

z chomika branwen

  • 70,8 MB
  • 13 sty 14 19:59
obrazek

z chomika agatek-1986

  • 68,5 MB
  • 13 sty 14 19:59
obrazek

z chomika agatek-1986

  • 3,6 MB
  • 28 cze 13 0:05

z chomika beanowa1

  • Odtwórz folderOdtwórz folder
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    3
  • obrazy
    1
  • pliki wideo
    18
  • pliki muzyczne
    1

30 plików
12,95 GB




j.kwinta

j.kwinta napisano 20.11.2010 23:36

zgłoś do usunięcia
NIE AKCEPTUJĘ NA SWOIM CHOMIKU ŻADNYCH MATERIAŁÓW PORNOGRAFICZNYCH, ANI EROTYCZNYCH
ZDZIIMAR

ZDZIIMAR napisano 16.04.2011 14:11

zgłoś do usunięcia
obrazekDzięki wielkie za dodanie.A jeżeli kiedyś najdzie Cię ochota by mnie odwiedzić,to nie zwlekaj z tym.....i nie czekaj,tylko czyń to w oka mgnieniu.Pozdrawiam serdecznie.

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (21)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (21)
« poprzednia stronanastępna strona »
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności