Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

TORT MIĘSNY - ciasto francuskie.jpg

hubira / ❤️GALERIA_JEDZONKO❤️ / ❣️GALERIA_ MIĘSO / M_MIESA ROZNE / TORT MIĘSNY - ciasto francuskie.jpg
M_MIESA ROZNE - TORT MIĘSNY - ciasto francuskie.jpg
Download: TORT MIĘSNY - ciasto francuskie.jpg

17 KB

(260px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
TORT MIĘSNY


½ kg mielonej wieprzowiny
1 cebula
3 łyżki tartej bułki
½ szklanki zielonego groszku
½ szklanki kukurydzy
2 ugotowane marchewki
Sól, pieprz;

1 opakowanie ciasta francuskiego

Mięso wyrób z posiekaną cebulą, tartą bułką, 1 jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem, aby powstała dosyć gęsta masa. Wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną w kostkę marchewką. 3 jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół. 1/2 masy mięsnej włóż do natłuszczonej małej tortownicy, ułóż połówki jajek, przykryj resztą masy. Piecz 45 min w temp. 220°C. Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30 – 40 minut.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

BOCZEK
Składniki:
- 550 g boczku wieprzowego w plastrach, pokrojowego na kawałki o długości 5 cm;
- 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej;
- 1 łyżeczka oleju roślinnego;
- ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu;
- 1 cm pokrojonego w kostkę imbiru;
- Cebule dymki pokrojone w plasterki, do przybrania;
🍽Mieszanka sosów:
- 2 łyżki stołowe Sosu Hoisin Lee Kum Kee;
- 2 łyżki stołowe Sosu Śliwkowego Lee Kum Kee;
- 1 łyżeczka Sosu Sojowego Ciemnego Premium Lee Kum Kee;
- 300ml wody;
🍽Przygotowanie:
1. Wieprzowinę posypać mąką kukurydzianą i smażyć na oleju, aż nabierze złocistego zabarwienia.
2. Dodać biały pieprz, imbir oraz mieszankę sosów i doprowadzić do wrzenia.
3. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1-1,5 godziny, aż wieprzowina zmięknie, a sos zgęstnieje. W razie potrzeby dodać więcej wody, aby zapobiec wysychaniu.
4. Przed podaniem przybrać cebulą dymką.
obrazek

Inne pliki do pobrania z tego chomika
M_MIESA ROZNE - page120_21.jpg
Pieczeń z mielonego boczku Pieczeń z 1 kg chudego bocz ...
Pieczeń z mielonego boczku Pieczeń z 1 kg chudego boczku bez żeberek. Pieczony boczek, pieczeń z boczku, przepis na pieczony mielony boczek, pieczeń domowa, smaczne mięso z piekarnika, domowe wędliny, przepis na domową wędlinę ze zdjęciem, galeria mięsa domowego • Jeśli jest ze skórką, należy ją odciąć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Jeśli robimy pieczeń bez skórki, ten fragment przepisu należy pominąć. Wodę z gotującej skórki należy wylać, a skórkę odłożyć na talerzyk, aby ostygła. • Przez sitko o najmniejszych oczkach, w maszynce do mięsa, przepuścić surowy boczek i ugotowaną skórkę. Do mięsa dodać 1 jajko, 2 łyżki vegety, sól, pieprz. Bardzo dobrze wyrobić ręką, uformować kulę i włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temperaturze 190℃ bez przykrycia około 1 godziny, ładnie zarumienić. W trakcie pieczenia kilkakrotnie polewać bulionem po pieczeni, aby boczek nie był zbyt suchy. W środek mięsa przed upieczeniem można włożyć 2-3 jajka ugotowane na półtwardo.
M_MIESA ROZNE - TORT MIĘSNY - ciasto francuskie.jpg
TORT MIĘSNY ½ kg mielonej wieprzowiny 1 cebula ...
TORT MIĘSNY ½ kg mielonej wieprzowiny 1 cebula 3 łyżki tartej bułki ½ szklanki zielonego groszku ½ szklanki kukurydzy 2 ugotowane marchewki Sól, pieprz; 1 opakowanie ciasta francuskiego Mięso wyrób z posiekaną cebulą, tartą bułką, 1 jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem, aby powstała dosyć gęsta masa. Wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną w kostkę marchewką. 3 jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół. 1/2 masy mięsnej włóż do natłuszczonej małej tortownicy, ułóż połówki jajek, przykryj resztą masy. Piecz 45 min w temp. 220°C. Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30 – 40 minut.
M_MIESA ROZNE - JASKÓŁCZE GNIAZDA.jpg
"JASKÓŁCZE GNIAZDA" 23 dag. mięsa wieprzowego b/k ...
"JASKÓŁCZE GNIAZDA" 23 dag. mięsa wieprzowego b/k 12 dag. mięsa wołowego b/k 4 dag.bułki pszennej mleko do namoczenia bułki 1 małe jajko 4 dag. cebuli tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierowania sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego - do smaku jajka ugotowane na twardo 5 szt. Cebulę obrać umyć , pokroić w kostkę i podsmażyć. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, zemleć razem z mięsem i cebulą dodać jajo i przyprawy do smaku, wyrobić. Przygotowaną masę wyporcjować, obłożyć nią ugotowane, obrane ze skorupek jaja następnie obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w dużej ilości tłuszczu. Podawać przekrojone na pół z ziemniakami i surówkami lub frytkami.
kaczka, kurczak, gęś, gołąbki, Kotlet fantazyjny
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności