-
55 -
431 -
4041 -
415
5112 plików
122,09 GB
Przygotowanie: ok. 30 minut
Pieczenie: 50 min.
Trudność: łatwe
Składniki
• jedna szklanka cukru
• cztery jajka
• dwie szklanki mąki
• łyżeczka sody
• dwie łyżeczki proszku do pieczenia
• trzy łyżeczki cynamonu
• pięć jabłek
• 2/3 szklanki oleju
• 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
• 5 dkg migdałów
Etapy przygotowania
1. Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru.
2. Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach.
3. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką.
4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.
5. Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB