Boeuf bourguignon.pdf
-
♣ GORDON RAMSEY ( 123 ) -
07 Zgłoś się (avi) -
07 zgłoś się RMVB -
80 -
80's Collection - vol.1 -
80's Collection - vol.2 -
80's Collection - vol.3 -
80s Giga Hits Collection 01 -
80s Giga Hits Collection 02 -
80s Giga Hits Collection 03 -
80s Giga Hits Collection 04 -
80s Giga Hits Collection 05 -
80s Giga Hits Collection 06 -
80s Giga Hits Collection 07 -
80s Giga Hits Collection 08 -
80s Giga Hits Collection 09 -
80s Giga Hits Collection 10 -
80s Giga Hits Collection 11 -
80s Giga Hits Collection 12 -
80s Giga Hits Collection 13 -
80s Giga Hits Collection 14 -
80s Giga Hits Collection 15 -
80s Giga Hits Collection 16 -
80s Giga Hits Collection 17 -
80s Giga Hits Collection 18 -
80s Giga Hits Collection 18(1) -
80s Giga Hits Collection 19 -
80s Giga Hits Collection 20 -
80s Giga Hits Collection 21 -
80s Giga Hits Collection 22 -
80s Giga Hits Collection 23 -
80s Giga Hits Collection 24 -
80s Giga Hits Collection 25 -
80s Giga Hits Collection 26 -
80s Giga Hits Collection 27 -
80s Giga Hits Collection 28 -
80s Giga Hits Collection 29 -
80s Giga Hits Collection 30 -
80s Giga Hits Collection 31 -
80s Giga Hits Collection 32 -
dieta strukturalna -
Diety -
Diety różne -
Gra Chicken Invaders - cala seria -
INXS - The Best Of INXS -
Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem -
Mistrz kuchni Gordon Ramsay -
muzyka do zumby -
SKŁADANKI LATA 80 -
The Greatest Hits
Najsłynniejszy kucharski duet Ameryki zaprasza na pyszne domowe gotowanie. Julia Child i Jacques Pépin spotykają się w legendarnej kuchni Julii, by pokazać, jak z odrobiną dowcipu i szczyptą dobrej energii można przyrządzić wspaniałe potrawy. Ciepła atmosfera i niezwykli prowadzący, to tylko niektóre zalety, dzięki którym program otrzymał nagrodę Emmy.
Julia i Jacques przygotowują całą gamę domowych posiłków - od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Para zwraca dużą uwagę na sposób wykonania potrawy, podkreślając zarazem, że gotowanie to sprawa indywidualna, i że często wspaniałe rezultaty można otrzymać stosując różne techniki. Współpraca i improwizacja mają w kuchni Julii i Jaques'a większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. W życiu prywatnym gospodarze byli dobrymi przyjaciółmi, co przełożyło się na ciepłą atmosferę programu. Nie brak tu żartów i przekomarzania się - nie tylko na tematy kulinarne. Oczywiście, gdzie kucharzy dwóch, tam spory i waśnie - na szczęście wystarczy szybki pojedynek (np. na suflety) i zwycięża najlepszy.
Julia Child - jedna z większych osobowości telewizyjnych Ameryki. Żyła w latach 1912-2004. W czasie wojny pracowała dla Czerwonego Krzyża. Tajniki gotowania zgłębiała w legendarnej szkole Le Cordon Blu w Paryżu. Następnie uczyła się u Maxa Bugnarda i innych znakomitych szefów kuchni. W telewizji zaistniała w 1963 roku. Jej pierwszy program kulinarny - "The French Chef" poświęcony był kuchni francuskiej. W kolejnych seriach - "Julia Child & company" i "Dinner at Julia" autorka prezentowała przepisy kuchni - jak na owe czasy - nowoczesnej. Julia była także gospodynią programów "In Julia's Kitchen with Master Chefs" oraz "Baking with Julia", które jako pierwsze programy kulinarne w historii otrzymały nagrodę Emmy. Julia napisała także wiele książek kucharskich, w tym przełomową "Mastering the Art. Of French Cooking".
Jacques Pépin urodził się w miejscowości Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagał w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. Prawdziwą naukę sztuki kulinarnej rozpoczął w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L'Europe. Potem pracował w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.
gospodarze programu: Julia Child i Jacques Pépin