Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasto TRZY BIT.docx

guldek2 / CIASTA RÓŻNE / Ciasto TRZY BIT.docx
Download: Ciasto TRZY BIT.docx

112 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek
Masa budyniowa:
2 szkl. mleka
1 szkl. mąki pszennej
5 żółtek
cukier waniliowy
0,5 szkl. cukru
1 kostka masła

Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotujacej się reszty mleka i mieszać cały czas aż do zgęstnienia. Do gorącego budyniu wmieszać masło.

Masa śmietankowa:
0,5 litra śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody

Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę.

Ponadto:
2 paczki krakersów (po 180g)
700g masy krówkowej (lub gotowanego w puszce przez 2 godziny słodzonego mleka skondensowanego)
gorzka czekolada

Krakersy wyłożyć na blachę (35X20 cm), na to wylać gorącą masę budyniową i przykryć drugą warstwą krakersów. Następnie rozsmarować masę krówkową i ułożyć kolejną warstwę krakersów. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie. Wyłożyć na wierzch ubitą śmietankę i zetrzeć na wierzch gorzką czekoladę.

Smacznego :)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA RÓŻNE - SERNIK Z DELICJAMI.jpg
Ciasto: - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki ...
Ciasto: - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Masa serowa Składniki: -twaróg z wiaderka -cukier 30dag -cukier waniliowy 1 opak. -0,5l kremówki -żelatyna 4 łyżki -dżem morelowy -delicje 2 paczki -polewa czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy.Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao a na koniec ubite białka.Pieczemy ok 20 min. w 180 stopniach. Masa serowa: Twaróg, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę.Kremówkę ubić dodać do masy serowej.Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie dodać do masy.Na gotowy biszkopt rozsmarować dżem.Następnie połowę masy serowej przełożyć na dżem i rozłożyć delicję.Potem drugą część masy nałożyć na delicję.Na koniec polać polewą czekoladową.Wstawić do lodówki na kilka godzin.
obrazek Masa budyniowa: 2 szkl. mleka 1 szkl. mąki pszennej 5 żółtek cukier waniliowy 0,5 szkl. cukru 1 kostka masła Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotujacej się reszty mleka i mieszać cały czas aż do zgęstnienia. Do gorącego budyniu wmieszać masło. Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę. Ponadto: 2 paczki krakersów (po 180g) 700g masy krówkowej (lub gotowanego w puszce przez 2 godziny słodzonego mleka skondensowanego) gorzka czekolada Krakersy wyłożyć na blachę (35X20 cm), na to wylać gorącą masę budyniową i przykryć drugą warstwą krakersów. Następnie rozsmarować masę krówkową i ułożyć kolejną warstwę krakersów. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie. Wyłożyć na wierzch ubitą śmietankę i zetrzeć na wierzch gorzką czekoladę. Smacznego :)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności