Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kotlet de volaille.doc

gosicka / ciasta siostry Anastazji / Kotlet de volaille.doc
Download: Kotlet de volaille.doc

20 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasta siostry Anastazji - BITKI DOMINIKAŃSKIE.jpg
BITKI DOMINIKAŃSKIE 75 dag wołowiny bez kości, cebula, 4 ...
BITKI DOMINIKAŃSKIE 75 dag wołowiny bez kości, cebula, 4 suszone grzybki, szklanka czerwonego wytrawnego wina, półtorej szklanki rosołu (może być z kostki), 5 dag szynki, pieprz, sól. Umyte mięso ułożyć ciasno w misce, obłożyć piastrami cebuli, zalać winem i pozostawić na kilka godzin. Suszone grzyby namoczyć w zimnej wodzie (najlepiej poprzedniego dnia), po czym w tej samej wodzie ugotować. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, po kroić w piastry, lekko zbić, obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, do dać pokrojone w paski grzyby, wywar, wino z marynaty, sól i pieprz oraz drobno pokrojoną szynkę. Dusić do miękkości pod przykryciem, a gdy sos wyparuje, podlać rosołem.
ciasta siostry Anastazji - Bigos domowy.jpg
Bigos domowy 1 kg świeżej kapusty, 75 dag kiszonej k ...
Bigos domowy 1 kg świeżej kapusty, 75 dag kiszonej kapusty, 3-5 dag suszonych grzybów, 4 cebule, 2 łyżki smalcu, 25 dag wołowiny, 25 dag wieprzowiny, 15 dag wędzonego boczku, 25 dag kiełbasy, 10 dag suszonych śliwek, 3 jabłka winne, 2 listki laurowe, 10 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego, szklanka wytrawnego wina czerwonego Suszone grzyby i śliwki namoczyć na noc (osobno). Następnego dnia drobno poszatkować świeżą kapustę, sparzyć wrzątkiem, włożyć do rondla i gotować razem z drobno po krojoną, duszoną cebulą oraz kawałeczkami mięsa. W czasie duszenia dodać przyprawy, pokrojone grzyby i śliwki. Osobno ugotować posiekaną kiszoną kapustę z dodatkiem smalcu. W czasie gotowania dodać pokrojony w kostkę boczek. Ugotowane kapusty połączyć, dodać obrane i starte na grubej jarzynowej tarce jabłka, dokładnie wymieszać, gotować jeszcze kilkanaście minut. Pod koniec dodać wino, pokrojoną w plasterki kiełbasę i zagotować.
ciasta siostry Anastazji - BABKA ZIEMNIACZANA II.jpg
BABKA ZIEMNIACZANA II 1,5 kg ziemniaków, 2 cebule, pól ...

BABKA ZIEMNIACZANA II 1,5 kg ziemniaków, 2 cebule, pól kostki masła roślinnego 30 dag mięsa, kiełbasy lub boczku, pieprz, sól Ziemniaki obrać i utrzeć na tarce, dodać sól, pieprz, startą na tarce cebulę, drobno pokrojone kawałki mięsa (surowego, gotowanego lub pieczonego) albo kiełbasy czy boczku, stopione masło. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Wyłożyć masę ziemniaczaną. Wierzch wyrównać, położyć na nim kilka wiórków masła. Piec około 1 godz.

ciasta siostry Anastazji - BABKA ZIEMNIACZANA I.jpg
BABKA ZIEMNIACZANA I 1 kg ziemniaków, 3 jaja, łyżka ma ...
BABKA ZIEMNIACZANA I 1 kg ziemniaków, 3 jaja, łyżka masła, 3 łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki śmietany, pieprz, sól Ugotowane ziemniaki zemleć, dodać masło utarte z żółtkami i żółtym serem, śmietaną oraz solą i pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać, dodać pianę z białek. Masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i po sypanej tartą bułką lub do foremek na babeczki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż ciasto się zrumieni.
Torcik+bananowy.jpg TORCIK BANANOWY Składniki: - 25 dag masła lub margaryny - 1 + 3/4 szkl. cukru pudru - 1 kg bananów - 3 galaretki (2 cytrynowe lub pomarańczowe i jedna czerwona na wierzch) - 3 jaja - herbatniki lub biszkopty na spód Masło utrzeć z 1 szkl. cukru pudru , dodać żółtka , zmiksowane banany , a na koniec 1 galaretkę cytrynową (lub pomarńczową) rozpuszczoną w 1 szkl. wody. Masę wyłożyć do tortownicy na herbatniki (lub biszkopty) , schłodzić. Z białek ubić pianę , dodać 3/4 szkl. cukru pudru , a następnie drugą galaretkę cytrynową (lub pomarańczową) , rozpuszczoną w 1 szkl. wody (tężejącą). Gotową piankę wyłożyć na zastygniętą masę bananową. Całość zalać galaretką czerwoną (np. truskawkową).
Lodowiec+2.jpg Składniki: - 30 dag biszkoptów - 2 galaretki o różnych smakach (np. truskawkowa i pomarańczowa) - 1 szkl. cukru pudru - 2-3 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego - 5 żółtek - 1 kostka masła - 1 szkl. mleka - ok. 1 łyżka kakao - ew. owoce na wierzch (np. brzoskwinie) Odlać troszkę mleka - rozprowadzić budyń, resztę zagotować. Dodać mleko z budyniem i chwilę gotować, aż zgęstnieje. Cukier puder utrzeć z żółtkami, a następnie razem z budyniem gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, ciągle mieszając (łatwo przypala się!). Wystudzić. Do utartego masła dodawać przygotowaną masę budyniową. Podzielić na dwie części - do jednej dodać kakao. Jedną galaretkę rozpuścić , przestudzić. Połowę biszkoptów maczać w ciepłej galaretce i układać w tortownicy. Na to wyłożyć masę kakaową , potem drugą połowę biszkoptów maczanych w galaretce i masę jasną. Na wierzchu poukładać owoce (niekoniecznie) i zalać drugą (tężejącą) galaretką. Uwagi: Galaretkę do namaczania biszkoptów można sobie podzielić na połowę (najlepiej rozlewając do dwóch jednakowych naczyń), wtedy wiadomo dokładnie ile galaretki możemy zużyć do jednej porcji biszkoptów.
ciasta siostry Anastazji - NAPOLEONKA.jpg
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki ...
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki margaryna-1 kostka krem: mleko-1 litr mąka-1 szklanki cukier waniliowy-1 opakowanie żółtka-2 PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę z Kasią posiekać nożem (aż zrobi się kruszonka), wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wałkować tak jak ciasto francuskie, składać jak kopertę i znów wałkować w jednym kierunku. Czynność powtórzyć 3 razy. Przed wałkowaniem posypywać stolnicę mąką. Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoto kolor. Krem: 1/2 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmącić żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sitko, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Ciepły krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu, obsypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
ciasta siostry Anastazji - ciasto - TOFFI.jpg
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 d ...
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 3 łyż. żelatyny/1 l. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności