Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
gobelin
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

ann

widziany: 18.09.2017 15:59

  • pliki muzyczne
    663
  • pliki wideo
    3721
  • obrazy
    12766
  • dokumenty
    1416

20016 plików
1576,62 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
gobelin
Akwarium i Terrarium
 
Andrzej Mleczko
Atlasy Encyklopedie Leksykony Słowniki itp
 
Atlasy
Leksykony
Słowniki
Autyzm
 
Coś na chomiczka
 
Dekoracje
Coś przydatnego do szkoły
 
Biblioteczka opracowań matematycznych
Opracowania i nie tylko
Studia
Cukrzyca
Czcionki
Dla dzieci
 
eBOOKS
 
Filmy Dokumentalne
 
Filmy i Bajki
 
Filmy Niemieckie
 
Auf den Spuren der Vergangenheit - Cienie przeszłości
Poszukiwacze muszli (The Shell Seekers) 2006
Filmy Przyrodnicze
 
Gry
 
Gry Poradniki
 
Haft krzyżykowy gobelinowy
 
Programy
Wzory
Ikony
Kobieta na krańcu świata
 
Kulinaria filmy TV
 
✿ Mistrz kuchni Gordon Ramsay Lektor PL
✿ Mistrz kuchni Juniorzy Australia Sezon 2 Lektor PL
✿ Najgorszy Kucharz Świata (Worst Cooks in America) Lektor PL
✿ Polski turniej wypieków
✿ Pyszne 25
✿ Słodki Biznes - Cake Boss Lektor PL
✿ Ugotowani Sezon 3 chomikuj
Brodzik od kuchni
Czego nie wiecie o
Hells Kitchen [Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya]
 
Sezon 07 PL
Sezon 08 PL
Karol Okrasa
Koktajle
Kuchenne Koszmary
 
Sezon 1
Sezon 2
Kuchenne rewolucje
Kuchenne Rewolucje [SEZON 6]
Kuchnia francuska po prostu
Kuchnia po śląsku
MasterChef Polska Edycja
Rewolucja na talerzu
kulinaria programy
Kulinaria Przepisy
 
Kursy, Szkolenia, Warsztaty itp
 
Warsztaty fotografii cyfrowej i obróbki zdjęć
Muzyka MP3
 
Prawdziwa Historia Rodu Borgiów
Programy
 
Programy Zarządzanie telefonem a komputer
Prywatne
Reality Show
 
Rękodzieła
 
Makaronowe dekoracje i ozdoby
 
Przybory
ORIGAMI
 
Papierowa Wiklina
PAPIEROWA WIKLINA-kur s i wzory
ROBÓTKI RĘCZNE
 
Samsung Avila s5230
 
Seriale
 
Tapety
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
  • 478,7 MB
  • 15 kwi 11 10:45

z chomika marcozoltar

  • 483,8 MB
  • 15 kwi 11 10:44
Kuchnia po śląsku - Deser a la Daisy

Remigiusz Rączka i ekipa "Kuchni po śląsku" realizuje kolejny odcinek w bardzo urokliwym i wartym odwiedzenia miejscu, a mianowicie w Domu Weselnym "Bażantarnia" w Porębie k. Pszczyny. Chcecie się przenieść w klimat przełomu XVIII i XIX wieku koniecznie musicie zobaczyć ten odcinek. Zapraszamy!



Fazan w boczku
Skład:
Bażant 1 szt.
Boczek wędzony w plastrach 20 dag
Bulion drobiowo-warzywny 0,5 l
Por ¼ szt.
Cebula 1 szt.
Papryka sypka słodka 1 łyżeczka
Czosnek 2 ząbki
Majeranek 1 łyżeczka
Tymianek 1 łyżeczka
Sól
Wykonanie:
Bażanta dobrze opłukać, po czym natrzeć przeciśniętym czosnkiem, solą, papryką i ziołami. Pozostawić na minimum 2 godziny. Następnie obłożyć go plastrami boczku i obwiązać białą nicią. Włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać bulion oraz dodać cebulę i por. W zamkniętym naczyniu piec około godziny w temperaturze około 200 stopni C.

Ciemne kluski
Skład:
Ziemniaki 1 kg
Mąka ziemniaczana ok. 25 dag
Sól
Wykonanie:
Połowę ziemniaków zetrzeć na tarce na drobnym oczku i pozostawić w naczyniu aby ściemniały. Drugą połowę należy ugotować z dodatkiem soli. Po ugotowaniu należy ziemniaki przecisnąć przez praskę, po czym należy dodać utarte i dokładnie całość wymieszać. Jeśli tarte ziemniaki mają dużo wody, należy je odcedzić. Po wymieszaniu ziemniaki należy podzielić na 4 części, wyjąć ¼ i na to miejsce dodać mąki ziemniaczanej. Dokładnie wyrobić. Zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju i 1 łyżki soli. Do wrzątku wrzucać kluski i gotować około 3-4 minut po wypłynięciu na powierzchnię. Na koniec zlać zimną wodą aby się nie kleiły.

Surówka z czerwonej kapusty z ananasem
Skład:
Czerwona kapusta 0,5 szt
Ananas 0,5 szt.
Rodzynki 50 g
Cytryna 0,5 szt.
Sól, pieprz
Majonez 1 łyżka
Jogurt naturalny 1 łyżka
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, ananas pokroić w kostkę. Do kapusty dodać ananas i skropić go cytryną. Następnie dodać rodzynki, majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem. Surówkę sporządzić na godzinę przed podaniem.

Deser ananasowy
Skład:
Ananas w puszce 1 szt.
Kremówka 30% 400 ml
Żelatyna 6 łyżeczek
Cukier wanilinowy 1 szt.
Wykonanie:
Owoc ananasa odcedzić od syropu. Żelatynę namoczyć w syropie ananasowym, po czym ją lekko podgrzać w celu dokładnego wymieszania z syropem. Ananas pokroić w kostkę i ułożyć w pucharku. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru wanilinowego, na koniec wlewając rozpuszczoną żelatynę z syropem. Całość wymieszać i wlewać do pucharków. Włożyć na około 0,5 h do lodówki. Dekorować według uznania.

z chomika marcozoltar

  • 462,3 MB
  • 15 kwi 11 10:43
Kuchnia po śląsku - karnawałowe pyszności

W kolejnym karnawałowym odcinku Remigiusz Rączka zabiera nas do pięknie położonej restauracji "Dworek nad stawem" w Zawadzie koło Wodzisławia Śląskiego. W asyście szefa kuchni przygotowuje prawdziwe pyszności! Zapraszamy do oglądania!
KUCHNIA PO ŚLĄSKU „KARNAWAŁOWE PYSZNOŚCI” Schab Gajowego


Skład:
Schab b/k 360g
Boczek wędzony 3 plastry
Podgrzybek cięty świeży lub mrożony 150g
Ser żółty 150g
Cebula 1 szt.
Natka pietruszki jeden mały pęczek
Masło 50g
Chrzan 3 łyżki
Mąka pszenna
Jajo 1 szt.
Bułka tarta
Olej 200ml
Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

SCHAB ROZBIJAMY, PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM, PANIERUJEMY W MĄCE,JAJU I BUŁCE TARTEJ. SMAŻYMY NA OLEJU Z DODATKIEM MASLA. PO USMAŻENIE Z JEDNEJ STRONY SMARUJEMY ŁYŻKĄ CHRZANU.

BOCZEK PODSMAŻAMY NA PATELNI. NA TEJ SAMEJ PATELNI, NAKTÓREJ PODSAŻALIŚMY BOCZEK DUSIMY OSĄCZONE GRZYBY, PO CZYM DODAJEMY CEBULĘ POSIEKANĄ W PIÓRKA I RAZEM DUSIMY. NA KONIEC PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

NA SCHAB POSMAROWANY CHRZANEM UKŁADAMY PLASTER BOCZKU, PRZESMAŻONE GRZYBY I NATKĘ PIERTUSZKI. ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU 10 MIN W 180 STOPNIACH.
ZIEMNIAKI Z TYMIANKIEM

Skład:
Ziemniaki 800 g
Masło 150 g
Czosnek 3 ząbki
Olej 100 ml
Przyprawa warzywna, tymianek, pieprz

Wykonanie:

ZIEMNIAKI OBIERAMY, KROIMY NA 4 CZĘŚCI, PRZYPRAWIAMY PRZYPRAWĄ WARZYWNĄ, TYMIANKIEM, PIEPRZEM. CZOSNEK PRZECISKAMY DO OLEJU I WLEWAMY DO ZIEMNIAKÓW. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY NA GÓRE UKŁADAMY MASŁO I PIECZEMY W PIEKARNIKU 40- 50min W TEM. 160 STOPNI C.
BURACZKI SZEFA

Skład:
Buraki ugotowane 600g
Ziemniak gotowany 1 szt.
Jabłko 1 szt.
Fasola biała konserwowa o,5 puszki
Czosnek 3 ząbki
Śmietana 15% 3 łyżki
Majonez 3 łyżki
Ocet, cukier, pieprz, sól do smaku

Wykonanie:

BURAKI GOTUJEMY, OBIERAMY, TNIEMY W DROBNĄ KOSTKĘ. ZIEMNIAKI I JABŁKA TNIEMY W KOSTKĘ JAK BURAKI, DODAJEMY FASOLĘ, PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, ŚMIETANĘ I MAJONEZ. MIESZAMY I PRZYPRAWIAMY DO SMAKU OCTEM, CUKREM, PIEPRZEM I SOLĄ. NAJLEPIEJ PODAWAĆ NA 1 GODZINĘ PO PRZYGOTOWANIU! Smacznego!

z chomika marcozoltar

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    10
  • pliki muzyczne
    0

10 plików
2,01 GB




tukaz

tukaz napisano 6.02.2016 10:20

zgłoś do usunięcia
SPAKSIK-1976

SPAKSIK-1976 napisano 11.05.2016 20:34

zgłoś do usunięcia
ZAPRASZAM DO CHOMIKA bajki2013
tukaz

tukaz napisano 13.07.2016 12:56

zgłoś do usunięcia
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 8.10.2017 18:26

zgłoś do usunięcia
obrazek
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 1.05.2018 19:16

zgłoś do usunięcia
obrazek
ganiyam821

ganiyam821 napisano 8.02.2021 20:25

zgłoś do usunięcia
Świetny chomik
mofixa5148

mofixa5148 napisano 15.04.2022 14:18

zgłoś do usunięcia
Super chomik
navak32565

navak32565 napisano 4.02.2023 01:21

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności