SAM_2252.jpg
-
Aleksanyan Ruben -
Animacje z misiami -
armusbear -
Bastareaud Mathieu -
bearcallendar 2016 -
bearigami -
cachrro_arturo -
Carlstroem Vigilante -
DAUBS2 -
Desert Heat Magazine -
Dudedle Studio -
fatboyme -
Flash Games -
Gengoroh Tagame - Do you remember (attempt 2) -
Gengoroh Tagame - Gunji -
Gengoroh Tagame - The Trophy -
Gengoroh Tagame - Trap -
Gengoroh Tagame - What's inside the chest -
HECTOR -
Hector - fotki -
holy6 -
Humplex -
Humplex – Final Fantasy -
Humplex – Flash Gift -
Humplex – Flash Guy -
Humplex – Keric’s Komplex -
Humplex – Manful -
I Znów Będziemy Razem -
Inni, tacy sami (tom.2) -
Koontz Charley -
Mafioso -
MASCULAR Magazine -
Medvedi Ćeska 2022 kalendar -
Na Łeb Na Szyję -
Nie będzie bolało -
Rewiński Janusz [PL] -
samuraichubby -
Sandilands Kyle -
Seizou Ebisubashi – Policeman Island -
Super Top[Hot] Bears -
Takeshi Matsu -
Takich dwóch jak ich trzech... [Mafioso2] -
thebhk -
topchub49 -
Tsukasa Matsuzaki – Sanshou wa Kotsubu -
TugChub -
UKChub96 -
UncutEd -
Video -
WOLFCUB72
Robert Sowa
Robert Sowa (ur. w 1966 roku w Krakowie), polski kucharz, felietonista, autor książek kulinarnych.
Prowadzi i występuje w programach telewizyjnych związanych z gastronomią, członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni i Komisji Gastronomicznej Polskiego Zrzeszenia Hoteli oraz Honorowy Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. W swojej karierze odniósł wiele sukcesów. W roku 2004 wspólnie z Maciejem Kuroniem i Marcinem Budynkiem, Robert Sowa ustanowił rekord Guinnessa w kategorii największa grillowana ryba, a w roku 2008 z Maciejem Kuroniem i Jarosławem Uścińskim - w kategorii największy symbol euro z sushi.
Publikacje:
- "W poszukiwaniu smaku doskonałego" (marzec 2009)
- "Esencja smaku" (grudzień 2006)
- "Romans kulinarny" - (marzec 2008) wydana z Polska (dziennik), napisana wspólnie z Beatą Kierzkowską.
- "Super Grill" (lipiec 2010 i maj 2011) wydana wraz z dziennikiem Super Express.
- Współpracował przy wydaniu książki "Birkowie od kuchni" (maj 2010)
- W listopadzie 2009 roku ukazała się na rynku książka "Smaki Dzień Dobry TVN" zawierająca rozmowy i wywiady z gotującymi w programie szefami kuchni, m.in. z Robertem Sową
- W listopadzie 2009 roku ukazała się na rynku kolejna edycja książki "The Culinary World of Vienna Internationa Hotels & Resorts", w której jeden z rozdziałów przedstawia Roberta Sowę i zaproponowane przez niego menu w sześciu językach.
- W listopadzie 2009 roku ukazała się druga edycja książki "Ryby na święta" z serii "Fakt radzi", zawierająca m.in. porady Roberta Sowy.
- W listopadzie 2008 roku ukazała się na rynku książka "Ugryźć świat" wydana przez "National Geographic" zawierająca kulinarno-podróżnicze doświadczenia m.in. Roberta Sowy.
- Wydana w 2007 roku pierwsza edycja międzynarodowej książki kucharskiej "The Culinary World of Vienna International Hotels & Resorts", przedstawia autorskie dania szefów kuchni wszystkich hoteli sieci Vienna International, w tym Roberta Sowy.
- W wydanej w 2005 roku książce Magdaleny Kuydowicz i Justyny Borczewskiej "Przepisy Gwiazd", Robert Sowa jest autorem rozdziału poświęconego rybom i owocom morza z Norwegii oraz współpracy z programem Kawa czy herbata?.
- "Wielkie Gotowanie" - (2004) książka wydana wspólnie z Romanem Czejarkiem, z okazji przystąpienia Polski do UE.
Osiągnięcia:
- W 2003 roku podczas Dni Polskich w Berlinie otrzymał statuetkę za promowanie kuchni polskiej na świecie.
- Wyróżniony tytułem honorowym przez Kulinarny Instytut Francuski.
- Laureat najbardziej prestiżowej nagrody Oskar Kulinarny 2004 w kategorii osobowość kulinarna roku oraz Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka, przyznawanych przez liczne grono dziennikarzy.
- W 2008 roku uhonorowany tytułem Gentleman Roku przyznawanym przez miesięcznik Gentleman.
- W 2009 r. otrzymał Złoty Medal Polskiego Klubu Biznesu, tytuł Członka Akademii Polskiego Sukcesu oraz Luksusową Markę Gentlemana za popularyzację sztuki kulinarnej w Polsce.
- W 2010 roku Robert Sowa został wyróżniony Hermesem "Poradnika Restauratora" w kategorii Osobowość Gastronomii.
- Znalazł się w gronie 100 najbardziej wpływowych mężczyzn w Polsce wyłonionych przez miesięcznik Gentleman.
Oficjalna strona Roberta Sowy: www.sowarobert.pl/