Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

KOSTKA ALPEJSKA.doc

ewelka3101 / Przepisy / Wypieki / Z kremem / KOSTKA ALPEJSKA.doc
Download: KOSTKA ALPEJSKA.doc

191 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Z kremem - AMBROZJA KOKOSOWA.jpg
AMBROZJA KOKOSOWA Biszkopt z 8 jaj na dużej tortowni ...
AMBROZJA KOKOSOWA Biszkopt z 8 jaj na dużej tortownicy ( taki, żeby dał się przekroić na 3 części) - myślę, że każdy ma swój wypróbowany przepis Masa kokosowa : - szkl. wiórków kokosowych - pół szkl. ajerkoniaku - poł kostki masła - tabliczka białej czekolady Krem: - 600 g śmietany 30% - paczka cukru waniliowego - 2 paczki Śmietan-fixu Poncz: - 3/4 szkl. przegotowanej wody - 50 ml wódki - kilka kropli aromatu dowolnego Kokos do dekoracji Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor. Kiedy ostygną wsypać do kremówki i pozostawić na noc. Nazajutrz odcedzić dokładnie kokos ze śmietany. Wsypać go do garnka i zalać ajerkoniakiem. Odstawić na godzinę. Rozpuścić na parze czekoladę. Ubić masło na puch i dodawać powoli ostudzoną czekoladę, a następnie kokos z ajerkoniakiem. Przekroić biszkopt na 3 krążki, każdy nasączyć ponczem. Pierwszy i drugi krążek posmarować masą kokosową i 1/4 kremówki. Nałożyć na siebie, przykryć trzecim plackiem. Cały tort posmarować resztą śmietany i oprószyć kokosem
Z kremem - CIASTO Z ANANASEM.jpg
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka c ...
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru (niepełna) 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżko oleju

Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą

Z kremem - SEZAM0WIEC.jpg
Ciasto krucho-sezamowe, z dodatkiem bezy i kwaśnego dżem ...
Ciasto krucho-sezamowe, z dodatkiem bezy i kwaśnego dżemu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Składniki na ciasto: •2,5 szklanki mąki •20 dag margaryny •5 żółtek •3/4 szklanki cukru pudru •1 łyżeczka proszku do pieczenia •1 cukier waniliowy Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić go na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę (24x42cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Placek I •5 dag masła •2łyżki miodu •1 łyżka cukru pudru •20 dag sezamu W rondelku rozpuścić masło, dodać miód, cukier i sezam - całość lekko podsmażyć. Ciepłe wyłożyć na ciasto na blaszce i upiec, około 20 minut. Place II •5 białek •3/4 szklanki cukru •10 dag kokosu •kwaśny dżem np. czarna porzeczka, powidła śliwkowe Drugą część ciasta wyłożyć na blaszkę z papierem (wielkość jak I) i posmarować dżemem. Białka ubić na sztywno, w czasie ubijania dodawać cukier. Na koniec dosypać wiórki kokosowe. Tak przygotowaną pianę wyłożyć na ciasto i upiec. Krem: •20 dag margaryny •20 dag chałwy W naczyniu rozgnieść margarynę i chałwę, mieszając podgrzewać do rozpuszczenia. Jeszcze gorącą masą posmarować pierwszy placek z sezamem (upieczony) i przykryć drugim plackiem (upieczonym) z kokosem. Smacznego!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności