Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

kanapki.doc

ewelinkowska / Przepisy / kanapki.doc
Download: kanapki.doc

0,97 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy - ZNAKOMITE.jpg
ZNAKOMITE Ciasto ciemne: 5 jaj-białka ubić dodać po ...
ZNAKOMITE Ciasto ciemne: 5 jaj-białka ubić dodać po 1 żółtku i reszte składników 2 łyżki kakao 3/4 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki 1 łyżeczka pr. do piecz. Ciasto orzechowe:-Upiec 2 placki (składniki podane na 1placek) 25 dag orzechów włoskich(mielonych) 1 łyżka miodu 5 białek 1 szkl. cukru blaszka 25 cm x 40 cm Krem: 1 szkl. mleka cukier waniliowy 5 żółtek 20 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej Do nasączenia: 1/2 szkl. mocnej kawy 3 łyżeczki cukru 1 kieliszek wódki (mały) Ciasto ciemne: Zrobić jak biszkopt i upiec. Piec na 150 st. termoobiegu ok. 40 min. Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać. Piec ok 40 min. Krem: Z mleka, cukru, cukru waniliowego, żółtek i mąki ziemniaczanej ugotować budyń - wystudzić. Wkręcić do masła. Krem zrobic z 5 żółtek,jeżeli chcesz z 10 to trzeba reszte zwiększyć WYKONANIE Placek orzechowy-nasączyć. Położyc część kremu. Placek ciemny nasączyć - krem . Placek orzechowy nasączyć - krem obsypać orzechami.
Przepisy - CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ.jpg
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kr ...
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kremu krówkowego, w całości przypominające znany baton Snickers zachwyca wszystkich. Ciasto I - Składniki: •8 jaj •6 łyżek mąki pszennej •2,5 łyżki kakao •3/4 szklanki cukru •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao - wszystko lekko zamieszać. Ciasto upiec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwie części. Ciasto II - Składniki: •5 białek •1/2 szklanki cukru •25 dag mielonych orzechów •1 łyżka mąki pszennej •1 łyżka mąki ziemniaczanej •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać orzechy i obie mąki wymieszane z proszkiem. Ciasto upiec jw. Masa I - Składniki: •5 żółtek •1/2 szklanki mleka •1/2 szklanki cukru •1,5 kostki masła Wykonanie: Żółtka roztrzepać w mleku z dodatkiem cukru, zagotować na lekkim ogniu - cały czas mieszać by nie zrobiły się grudki. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonej masy z żółtek. Do smaku można dodać kieliszek spirytusu. Masa II - Składniki: •1 puszka mleka słodzonego kondensowanego Wykonanie: Puszkę mleka wstawić do garnka z wodą i gotować ok 3 godzin. Można kupić gotowe mleko kondensowane już ugotowane. Układanie ciasta: Połowa ciemnego biszkoptu - 3/4 masy I - ciasto II orzechowe - ugotowane mleko kondensowane - druga połowa biszkoptu - pozostała część masy I. Górę dekorujemy mielonymi orzechami lub startą schłodzoną gorzką czekoladą. Wielkość blaszki to 25cm x 42cm. Smacznego!
Przepisy - SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI.jpg
SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI - rewelacja blaszka ...
SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI - rewelacja blaszka 25 cm x 40 cm Placek czekoladowy: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Placek środkowy: 25 dkg orzechów siekanych 5 białek 20 dkg cukru 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1/2 litr mleka cukier waniliowy/32 g/ 3/4 szkl. cukru 5 żółtek 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 30 dkg masła 3 łyżki kakao słoiczek wiśni Polewa: 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Placek czekoladowy: Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Po upieczeniu przekroić na pół. Placek środkowy: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, potem dodać resztę składników, wymieszać, dać na blaszkę i piec długo ok. 1 godziny w 170 st. C. Masa: Z podanych składników ugotować budyń. utrzeć masło i stopniowo dodawać schłodzony budyń i kakao. na końcu dodać wiśnie i lekko wymieszać. Przekładać w następujący sposób: placek czekoladowy, masa, placek środkowy, masa, placek czekoladowy, polewa, można oprószyć mielonymi orzechami. podawać na drugi dzień - musi zmięknąć środkowy placek z orzechami.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności