Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
elunia01
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

ela

widziany: 10.09.2016 10:37

  • pliki muzyczne
    148
  • pliki wideo
    30941
  • obrazy
    3582
  • dokumenty
    727

37382 plików
9293,49 GB

Ukryj opis
  • 0,8 MB
  • 13 gru 13 12:30
Szparagi,majonez winiary,szynka wędzona

Szparagi myjemy,odcinamy zdrewiałe końce(ok 3 cm) Wkładam do wody z dodatkiek 2 łyżeczek cukru i 2 łżeczek soli,tak aby końce szparagów lekko wystawały za poziom wody.Gotujemy ok 5 min,wyjmujemy i studzimy.Szynke smarujemy majonezem,układamy szparagi i zawijamy.

Szparagi można zalac tez galaretą

z chomika gvlba

  • 143 KB
  • 13 gru 13 12:30
1 Makrela w oleju, 1 Tuńczyk w oleju
2 serki topione śmietankowe(w tubce), mała cebula
ząbek czosnku, 1 cytryna
pół pęczka koperku, makaron wg uznania
sól,pieprz,papryka słodka

1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Serki roztapiamy w ok pół szklanki wody,Cebule i czosnek drobno szatkujemy,podsmażamy i dodajemy rybe,(odlewamy tłuszcz)wyciskami sok z cytrymy.Do serków dodajemy rybe z cebula i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok 3 min.Sos dodajemy do makaronu,wsypujemy pokrojony koperek i przyprawiamy do smaku.

2. Smacznego

z chomika gvlba

  • 164 KB
  • 13 gru 13 12:30
golonka, kilka gożdzików
3 łyżki oleju, szczypta peperocino
ok 2 łyzki soli peklowej, liśc laurowy
ziele angielskie

1. Golonkę naciąc w kilku miejscach na krzyż.Do goracej wody wsypac wszystkie przyprawy,dobrze wymieszac i włożyc golonke.Włożyc do lodówki na ok 4 dni.Po tym czasie wyjąc,nasmarowac musztardą a między nacięcia włożyc gożdziki,polac olejem.Piec w 200 st C ok 2 godz

z chomika gvlba

  • 151 KB
  • 13 gru 13 12:30
paluszki krabowe, 2 opakowania
mąka, 20 dag
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól, 1 łyżeczka
marchewka, 2 średnie
ser, 10 dag
4 jajka,
pół szklanki mleka,
pół pęczka szczypiorku

1. Mąkę polaczyc z proszkiem do pieczenia,solą,dodac marchewkę,szczypiorek i ser starta na tarce i wymieszac.Jajka ubic z mlekiem i olejem.Całośc przelac do maki i wymieszac.Paluszki krabowe pokroic na kawalki i polaczyc z innymi składnikami.Formę na mufiny wysmarowac masłem,nakładac masę do polowy.Piec 25 minut w tem 190 stC

z chomika gvlba

  • 168 KB
  • 13 gru 13 12:30
1 podwójna pierś z kurczaka, 1 ząbek czosnku
pól paczki grzybów mun, pół pora
1 marchewka, słoiczek kiełków bamusa
2 łyżki przyprawy 5 smaków, 3 łyżki sosu sojowego
2 torebki brązowego ryżu,

1. Pierś pokroic w kostke,wymieszac z sosem sojowym,przprawą i zmiarzdzonym czosnkiem,odstawic na 1 godz do lodówki.W tym czasie pokroic marchewke w słupki,grzyby mun zalac gorącą wodą i moczyc ok 20 min aż zmiękną.Kiełki bambusa odcedzic a por pokroic i krążki.Wszystko wrzucic do woka lub garka i podsmażyc chwile,zalac ok 1 szkl wody,dusic do chwili aż warzywa zmiękną.Pierś podsmażyc na patelni,dodac warzywa,porządnie wymieszac,znów podlac wodą i dusic ok 20 min.Ryż ugotowac wg przepisu na opakowaniu.

z chomika gvlba

  • 160 KB
  • 13 gru 13 12:30
4 ziemniaki, młoda cukinia
troszke szczypiorku, mała cebula
2 ząbki czosnku, 2 łyżki mąki
1 jajko, sól,pieprz
olej,

1. Ziemniaki i cukinie obrac,zetrzec na tarce o drobnych oczkach,cebule i czosnek tez.Przełozyc do sitka aby woda odciekła.Następnie przełożyc do miski,połączyc z mąką,jajkiem i przyprawami.Dobrze wymieszac.Ciasto kłaśc małymi porcjami ok 1 łyżki na rozgrzanym oleju.Na jedną strone placka sypiemy troszke szczypiorku i dopiero obracamy.Smażymy na złoty kolor.

z chomika gvlba

  • 153 KB
  • 13 gru 13 12:30

z chomika gvlba

  • 194 KB
  • 13 gru 13 12:30
4 łżeczki kawy rozpuszczalnej, ok pół l mleka
2 gałka lodów śmietankowych, sos czekoladowy
sok kawowy, bita śmietana
kieliszek likieru kawowego lub rumu,

1. Wszystkie składniki oprócz bitej śmietany mieszamy w blenderze.Szklanke do late lejemy w srodku sosem czekoladowym,wlewamy naszą kawe a na wierzch dajemy bitą śmietane.Wszystko można posypac kakao albo polac sosem czekoladowym

z chomika gvlba

  • 150 KB
  • 13 gru 13 12:30
chleb ciabatta lub bułka, 2 kromki
pomidorki pelati,
szczypta ziół prowansalskich,
tarty ser mozzarella,
czosnej, 1 ząbek
pieprz,

Opis przygotowaniaczas przygotowania: do 20 min1. Kromki ciabatej tostujemy lub grilujemy.Z pomidorów odciskamy nadmiar soku,mieszamy z przyprawami,zmiazdzonym czosnkiem i mozarellą.Farsz układamy na ciabattą,wkładamy do piekarnika na ok 5-10 min.

2. Najlepiej smakują z oliwkami i sałatką grecką

z chomika gvlba

  • 149 KB
  • 13 gru 13 12:30
ok 70 dag polędwiczki wieprzowej, mała cebula
szczypta szafranu, 2 woreczki ryzu brązowego
pieprz,sól, ok pół łyżeczki zielonego pesto
masło, troszke zielonej pietruszki
troszke mąki, 4 pieczarki

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,odcedzamy,na masle podsmażamy drobno pokrojona cebulke i drobno pokrojone pieczarki,do tego dodajemy ryż przyprawiamy szafranem solą,pieprzem,pietruszka zielona oraz pesto.Polędwiczki kroimy w plastry(nie tłuczemy) przyprawiamy i smarujemy pesto,obtaczamy w mące,podsmażamy z obu stron również na masle ,następnie podlewamy ok pół szkl wody i odparowujemy.

2. Ryż przekładamy na talerz na to układamy polędwiczki.Ozdabiamy pietruszką i pomidorkami koktajlowymi

z chomika gvlba

  • 172 KB
  • 13 gru 13 12:30
serek homogenizowany, kilka różyczek brokułów
pół marchewki, 2 op szynki szwarwaldzkiej
żelatyna, serek topiony śmietankowy
1 op paluszków surimi, troszkę pietruszki zielonej

1. Marchewke,brokuły,ugotowac i drobno pokroic.Serek homogenizowany rozpuścic z serkiem topionym,żelatyne rozpuścic w pól litra gorącej wody i połączyc z rozpuszczonymi serkami.Powstałą mieszanke podzielic na pół,do jednej połowy dodac warzywa,przyprawic solą,pieprzem i pietruszką,do drugiej paluszki krabowe i również przyprawic ale nie dodawac pietruszki.Masy mają miec konstynstencje bardzo gęstej śmietany

2. Naczynie do keksówki wyłożyc folią spożywczą,następnie spód i boki wyłożyc szynką szwalwaldzką,na wierzch wlac mase z paluszkami krabowymi na to ułożyc znów szynkę a na wierzch mase z warzywami.Wszystko przykryc resztą szynki.Włożyc do lodówki na kilka godzin ,poczekac aż masa się zetnie.kroimy na plastry i podajemy jako przystawke

z chomika gvlba

  • 163 KB
  • 13 gru 13 12:30
Mix sałat, cebula czerwona
pomidor, ogórek
pół bagietki, czosnek
2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany
2 piersi z kurczaka, przyprawa do gyrosa
pieprz,vegeta,

1. Piersi kroimy w kostkę lub w paski,przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy,bagietke kroimy na kromki i podpiekamy w piekarniku lub przysmażamy na odrobinie oleju na patelni.Na talerz wykładamy sałate,na sałate kładziemy pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka oraz pokrojoną w piórka cebule.Cała sałatke polewamy sosem czosnkowym,układamy podsmazone piersi z kurczaka i kromki podpieczonej bagietki.

2. Sos czosnkowy-majonez mieszamy z czosnkiem,doprawiamy pieprzem odrobiną koperku i vegety.Dokładnie mieszamy,ma byc konstystencji gęstej śmietany

z chomika gvlba

  • 165 KB
  • 13 gru 13 12:30
pół chleba, papryka
starty ser, cebula
wędlina, masło ziołowe
kilka pieczarek,

1. Chleb nasmarowac masłem,na wierzch ułożyc wedline,pokrojoną cebyle i papryke,położyc pokrojone pieczarki ,posypac startym serem.Ułożyc na blaszce do zapiekania i zapiekac dopóki ser się nie rozpuści.

2. Do zapiekanki mozna tez dodac pomidora

z chomika gvlba

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    13
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

13 plików
2,65 MB




anya-86

anya-86 napisano 10.09.2015 17:36

zgłoś do usunięcia
SERIALE POLSKIE I ZAGRANICZNE - 2015 FILMY NOWOŚCI 2015 ZAPRASZAM
ginger.86

ginger.86 napisano 18.09.2015 16:06

zgłoś do usunięcia
>>>SERIALE 2015 FILMY NOWOŚCI 2015 ZAPRASZAM<<
NajnowszeFilmy-2016

NajnowszeFilmy-2016 napisano 29.09.2015 15:56

zgłoś do usunięcia

ZAPRASZAM

 

anya-86-filmy

anya-86-filmy napisano 6.10.2015 09:14

zgłoś do usunięcia
------------------------>SERIALE POLSKIE I ZAGRANICZNE - 2015 , FILMY NOWOŚCI 2015 ZAPRASZAM

wadem-film napisano 14.10.2015 11:39

zgłoś do usunięcia
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 15.03.2016 15:30

zgłoś do usunięcia
obrazek
xfrog11

xfrog11 napisano 30.12.2016 09:02

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do siebie
kapalo3500

kapalo3500 napisano 1.12.2022 09:40

zgłoś do usunięcia
Super chomik
navak32565

navak32565 napisano 16.05.2023 03:54

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności