Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Przepisy-Sałatki.pdf

edytka1098 / GOTOJ Z NAMI / KULINARIA / Przepisy-Sałatki.pdf
Download: Przepisy-Sałatki.pdf

223 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

pawcio72_72

pawcio72_72 napisano 6.02.2014 20:34

zgłoś do usunięcia

co to kur..a jest?!!!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KULINARIA - 546214266c.jpeg
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce ...
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce jarzynowej dodac 2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę Zalewa 0,5 szklanki octu(10%) 15 dag cukru 1 łyżeczka soli 6 gożdzików 3 ziarnka pieprzu 3 ziarnka ziela angielskiego 4 listka laurowe Wszysto zagotowac(zalewę) wlac do buraczków i wymieszac.Zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 10 min. Z tych buraczków bardzo dobra jest zupa buraczkowa. Buraczki z papryką 5 kg ugotowanych buraczków zetrzec na tarce jarzynowej 1 kg papryki 1 kg cebuli Pokroic według gustu w kostkę lub w paski Zalewa o,5 litra octu(10%) 1 szklanka oleju 2 szklanki cukru 2 łyżki soli pieprz do smaku Zalewe ugotowac wlac do buraczków ,wymieszac ,zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 15 min.
KULINARIA - 54510ac0b5.jpeg
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawał ...
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawałki takie jakie będziemy smażyc i zalac mlekiem najlepiej na noc.Po wyjęciu z mleka(mleko zetnie się)opłukac wodą i rozbic każdy kawałek najlepiej wkładając do woreczka.Rozgrzac tłuszcz i każdy kawałek obtoczyc w mące i usmażyc.Pokroic cebule w krążki i wrzucic do drugiego naczynia dodając tłuszcz,(może byc olej lub smalec-do wątroby lepszy) pieprz vegete i sok z cytryny,wsztstko podgrzac wymieszac i przekładzc usmażoną wątrobe.Dolac trochę wody i ustawic mały płomień by się przeparowała,od czasu do czasu przemięszac.Cebuli tyle ile kto lubi,ja daje na 0,5 kg wątroby 3 duże cebule i sok z połowy cytryny.
KULINARIA - 51103df4e8.jpeg
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opie ...
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opieńki młode) Cedzak ugotowanych grzybów Zaprawa 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju roślinnego 4 łyżki cukru 3 łyżeczki soli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 cebule drobno pokrojone Wszystko gotowac 5 min. Grzyby pokroic zagotowac,następnie przecedzic, przepłukac zimną wodą.Po odsączeniu zalac zaprawą ,wymieszac i odstawic na 12 godz.,włożyc do słoików i gotyowac 30-35 min.
KULINARIA - 461cc27fa5.jpeg
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mię ...
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mięsa 1-2 woreczki ryżu(do wyboru) 1 cebula ząbek czosnku 1 jajko vegeta,, pieprz, majeranek Główkę kapusty sparzyć w osolonej gotującej wodzie i po kolei ściągać liście ( gdy dojdziemy do liści które są jeszcze białe a nie szkliste , wtedy wkładamy spowrotem do gotującej się wody kapustę) Ryż gotujemy, po ugotowaniu od zimnego dodajemy mięso ,czosnek, jajko(jajko lepiej wiąże całą masę). Kroimy w kostkę drobną cebulę i zeszklimy ma maśle dodajemy do ryżu i mięsa. Wszystko przyprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy jak rolady. Gotowe gołąbki wkładamy do garnka(na dnie układamy nie wykorzystane liście kapusty) wlewamy rosołek z kostki i trochę majeranku,gotujemy na małym ogniu ok.godziny. Podawać z sosem pomidorowym-odlac rosołek ,dodac przecier i mąkę(mały słoiczek przecieru i 1-2 łyżki mąki),rozrodic ,zalac gołąbki i zagotowac.
KULINARIA - 401d92072b.jpeg
Mini pizza 3 jajka 1.5 szkl.(woda+mleko) 2 szkl.mąki ...
Mini pizza 3 jajka 1.5 szkl.(woda+mleko) 2 szkl.mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia papryka-może byc konserwowa,kiełbasa, ser żółty,pieczarki,ogórki konserwowe,zielona pietruszka,sól pieprz,oregano-ilośc dodatków według gustu.Zrobic ciasto jak na naleśniki wszystko pokroic w kostkę,ser zetrzec na tarce,kiełbase i pieczarki można podsmażyc na cebulce i maśle.Wszystko wymieszac doprawic do smaku i smażyc na oleju małe placuszki,polac ketchupem.
KULINARIA - 3be526146a.jpeg
CUKINIA W LASKI Cukinię umyć,obrać, przekroić na pół, ...
CUKINIA W LASKI Cukinię umyć,obrać, przekroić na pół, wydłubać ziarnka i pokroić w laski. Na dno słoika włożyć: ćwierć cebulki kawałek marchewki pół lub ćwierć ogórka następnie wkładać cukinię. Zalewa: 5 l. wody 3szkl. octu 70 dag. cukru 15 dag. soli Zalewę zagotować, wystudzić i zalewać poukładaną w słoikach cukinię. Następnie pasteryzować 15 minut.
KULINARIA - 3bb61f8b99.jpeg
Placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 2-3 jabłka duża ...
Placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 2-3 jabłka duża cebula 1 jajko kwaśna śmietana łyżka mąki ziemniaczanej mąka,pieprz,vegeta Ziemniaki,jabłka ze skórką,i cebule zetrzeć na tarce lub zmiksować ,przecedzić przez sito.(Jeżeli ziemniaki mają dużo skrobi to po odcedzenie na dnie zostanie skrobia, to zamiast mąki ziemniaczanej dodajmy tą skrobie) Do masy dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,pieprz,vegetę i śmietanę(śmietany tyle ile soku zostało po odcedzeniu),dodać mąki tyle by nie było za lużne i doprawić do smaku.Smażyć na oleju na złoty kolor-podawać ze śmietaną,jogurtem , ketchupem , sosem majonezowo-ketchup-owym ,posypane cukrem lub solą według gustu.
KULINARIA - 18dff8ca2e.jpeg
Krokiety z kapustą i grzybami Ciasto 25 dag mąki 2 ...
Krokiety z kapustą i grzybami Ciasto 25 dag mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 3 łyżki oleju 3/4 szkl.gorącej wody wyk. Do mleka dodać jajka i bardzo dokładnie roztrzepać,następnie mąkę trochę soli i roztrzepać by nie było gródek ,następnie dodać olej i gorącą wode i wyrobić ciasto.Odstawić na 20 min.i dobrze wymieszać.Pod pierwszy naleśnik lekko natłuścić patelnie,a następne piec bez dodawania ojeju,a naleśniki są cieniutkie i bardzo wiśne,wykładać na płaski talerz Farsz 0,5 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag masła 1-2 cebule vegete,pieprz Kapustę i pieczarki ugotować,(każde osobno)pokroić na drobno,masło roztopić,wrzucić pokrojoną na drobna cebule i zeszklić.Dodać pieczarki i podsmażyć,dodać kapustę i wszystko wymieszać ,doprawić do smaku Na naleśnik nałożyć farsz zimny, zwinąć obtoczyć jak kotlet i usmażyć na oleju.Podawać z keczupem lub jak komu smakuje. Pieczarki od lat obgotowuje dodając trochę soli i octu(ocet powoduje że są białe a przepis mam od dobrego kucharza)a żeby miec pieczarki pod ręką to ugotowane pieczarki gorące wkładam do słoików i zalewam gotującą wodą z odrobiną soi i octu,odwracam słoiki.Przechowywac w lodówce.Każdy ma swoje wypróbowane sposoby i dziękuje za każde inne podpowiedzi.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności