Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
czarnajagoda12
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta HANIA

widziany: 26.01.2023 21:35

  • pliki muzyczne
    16803
  • pliki wideo
    2299
  • obrazy
    1903
  • dokumenty
    623

22108 plików
165,92 GB

Ukryj opis
  • 31 KB
  • 4 gru 12 23:48
35807_krowka_0_1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 30 KB
  • 4 gru 12 23:48
Agrestowiec
Biszkopt z 4 jaj
0,5 litra soku z agrestu
0,5 litra wody
3 budynie śmietankowe-40g
4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody
15 dag cukru
Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.

z chomika Brunetka6853

  • 37 KB
  • 4 gru 12 23:48
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE
0,5 kg maku
1szkl cukru lub słoiczek miodu sztucznego
3 jajka
3/4 kostka masła lub margaryny
1 aromat migdałowy
1 łyżki kaszki mannej lub 2 łyżki kartoflanki
1 łyżeczka proszku
bakalie
Wyk.
Mak skręcić na sucho sparzyć wodą dodać margarynę cukier lub miód aromat proszek i żółtka na koniec ubitą pianę z białek.Masę wylać na blachę i piec ok.30 min.,w tym czasie ubić biszkopt z 4 jaj i wlać na masę makową i jeszcze piec 20-25 min.Po wystudzeniu wyjąć placek tak by biszkopt był na dole.Zrobić krem jak na tort z 1 kostki margaryny dodając kakao sparzonego wodą i bakalie i czekoladę.Wyłożyć krem na wierzch placka,potrzec czekoladą.Może pracochłonne ale ja smakuje,życzę smacznego.
Krem
1 kostka margaryny-25dag
2 jajka
4 łyżki cukru
kopiasta łyżka kakao-sparzyc gotującą wodą
1 cukier waniliowy-16g

z chomika Brunetka6853

  • 66 KB
  • 4 gru 12 23:48
PĄCZKI DLA ALERGIKÓW

25 dag. mąki pszennej
5 dag. cukru
150 ml wody
2 dag. drożdży suszonych lub 4 dag. świeżych
30 ml bezzapachowego oleju np. z pestek winogron lub masła roślinnego
sól
oraz:
cukier puder
dżem
olej do smażenia
Składniki na ciasto mieszamy, świeże drożdże najpierw rozprowadzamy w wodzie. Wyrabiamy dodając szczyptę soli, i odstawiamy na godzinę. Formujemy nie duże kule (10 sztuk) i układamy na oprószonej mąką stolnicy. Przykrywamy ściereczką i na pół godziny odstawiamy do wyrośnięcia. W głębokiej patelni lub rądlu rozgrzewamy olej, smażymy pączki, aż będą równomiernie przyrumienione. Ostudzone nadziewamy dżemem (za pomocą rękawa do wyciskania kremów) i polewamy lukrem z cukru pudru utartego z wodą lub postpujemy cukrem pudrem.
Pączki możemy również przekroić na pół i posmarować dżemem.

Te pączki smakują tak samo pysznie jak tradycyjne, ale są bez jajek, mleka i masła, więc śmiało można polecić je alergikom.

z chomika Brunetka6853

  • 40 KB
  • 4 gru 12 23:48
DESER Z GALARETEK

3 galaretki (żółta, zielona, czerwona)
3-4 łyżki żelatyny
1 szkl. mleka
2 szkl. gęstej śmietany
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy

Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało.
SMACZNEGO ;0)

z chomika Brunetka6853

  • 43 KB
  • 4 gru 12 23:48
CIASTO Z "KUBUSIEM"

Upiec biszkopt z 4 jajek.

MASA:
1 duży sok Kubuś
3 budynie
30 dag. delicji
Ugotować budyń na Kubusiu. Biszkopt przekroić na pół posmarować 1/3 masy, poukładać delicje, posmarować pozostałą częścią masy i przykryć biszkoptem. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

z chomika Brunetka6853

  • 39 KB
  • 4 gru 12 23:48
RÓZE KARNAWAŁOWE

1 kg. mąki
3 żółtka
3 jajka
8 dag. drożdży
1 szkl. letniego mleka
12 dag. masła
5 dag. cukru
szczypta soli
oraz:
białko
cukier puder
konfitura z wiśni
olej do smażenia
Z drożdży, mleka, 2 łyżek mąki i cukru robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy podgrzewając na małym ogniu. Do mąki dodajemy żółtka, jajka, sól i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i stopniowo wlewamy masło. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość zagniatamy. czynność powtarzamy trzykrotnie. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 1 cm. Wykrawamy krążki różnej wielkości np. szklanką, literatką i kieliżkiem. Krążki nacinamy po brzegach i sklejamy po trzy różnej wielkości, smarujemy białkiem. Smażymy na gorącym oleju, rumieniąc z obu stron. Dekorujemy konfiturą wiśniową i posypujemy cukrem pudrem.

Do ciasta dobrze jest dodać 2 łyżki spirytusu, żeby róże nie chłoneły zbyt dużo tłuszczu.

z chomika Brunetka6853

  • 36 KB
  • 4 gru 12 23:48
Snikers

40 dag mąki
20 dag margaryny
15 dag cukru
4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
powidła śliwkowe
po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze

Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac.
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki kartoflanki
10 dag cukru+cukier waniliowy
2-3 łyżki oleju
Do kremu można dodac czekoladę.

z chomika Brunetka6853

  • 40 KB
  • 4 gru 12 23:48
DESER Z GALARETEK

3 galaretki (żółta, zielona, czerwona)
3-4 łyżki żelatyny
1 szkl. mleka
2 szkl. gęstej śmietany
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy

Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało.
SMACZNEGO ;0)

z chomika Brunetka6853

  • 32 KB
  • 4 gru 12 23:48
Pianka

Biszkopt ciemny z 4 jaj
Masa
1,5 kostki margaryny
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mleka
6 łyżeczek żelatyny
1 cukier waniliowy
6 jaj
1 olejek cytrynowy
Margarynę,cukier i żółtka utrzec do białości,1 szklankę mleka zagotowac,a 0,5 szklane mleka zimnego namoczyc żelatynę i gdy napęcznieje wlac do gorącego mleka.Do utartej masy wlewac przestudzone mleko,ciągle mieszając.Gdy masa zacznie gęstniec dodac ubite białka delikatnie mieszając.Proszę pamiętac by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę,inaczej się zważy.
Polewa
1 gorzka czekolada
1/4 kostki margaryny

z chomika Brunetka6853

Dodaj plikDodaj plik
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    1
  • obrazy
    9
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

10 plików
394 KB




Ania.2626

Ania.2626 napisano 28.04.2017 16:52

zgłoś do usunięcia
obrazek

Filmowo2012

Filmowo2012 napisano 10.12.2017 16:06

zgłoś do usunięcia
Zapraszam na nowości filmowe
Krzysztof0452

Krzysztof0452 napisano 17.12.2017 22:13

zgłoś do usunięcia
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Nowego 2018 Roku życzy: Krzysztof z żoną Marią obrazek
HoldFastUp

HoldFastUp napisano 15.04.2018 21:31

zgłoś do usunięcia

Hasło To: 123456

obrazek
Serdecznie Zapraszam.

Lucryssa

Lucryssa napisano 13.08.2018 12:05

zgłoś do usunięcia

obrazek ***WITAM SERDECZNIE**** Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia, otwierają się inne, ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo, że nie widzimy tych drugich. ****************************** Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wpisy. Lucryssa https://wordpress.com/post/mojawierszolandia.wordpress.com/1083

karopana

karopana napisano 28.02.2021 14:55

zgłoś do usunięcia
POZDRAWIAM I ZAPRASZAM ...KLIKNIJ W BANER PO SUPER HITY

wowopoz

wowopoz napisano 3.02.2022 12:55

zgłoś do usunięcia

Żeby popołudnie było udane trzeba zjeść ciastko i popić kawą💖 )) Fantastycznego popołudnia. ...))❤️

vagilaw468

vagilaw468 napisano 3.04.2022 21:16

zgłoś do usunięcia
Super chomik
xisaf50920

xisaf50920 napisano 28.12.2022 07:51

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności