Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasta.I.CiasteczkA.rar

bozena1978ch / Ciasta / Ciasta / Ciasta.I.CiasteczkA.rar
Download: Ciasta.I.CiasteczkA.rar

35,4 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta - DYLUŚ ANANASOWY.jpg
DYLUŚ ANANASOWY Składniki jajka, 4 sztuki cukru, ...
DYLUŚ ANANASOWY Składniki jajka, 4 sztuki cukru, 12 dkg mąka, 8 dkg kokos, 20 dkg budyń śmietankowy, 1 opakowanie ananasy, 1 puszka masło, 1 kostka jaja do masy, 4 sztuki cukier do masy, 1 szklanka mąka do budyniu, 1 łyżka Opis przygotowania Upiec biszkopt: 4białka na pianę+12 dkg cukru i ubić, dodać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę i delikatnie wymieszać.Piec w piekarniku n środkowym poziomie w temp. 175 stopni. Masa:Oddzielić 4 żółtka od białek.Do żółtek dodać kostkę masła i utrzeć. Ugotowć budyń na soku z ananasów dodając 1 łyżkę mąki.Gdy wystygnie dodać do masł i utrzeć.Do gotowej masy dodać pokrojone w kostkę ananasy i dobrze wymieszać. UWAGA: zamiast ananasów mozna dodć brzoskwinie. Beza kokosowa: 4 białka ubić z cukrem- 1 szklanka. Dodać kokos i delikatnie wymieszać. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Na biszkopt dajemy masę a na nią bezę kokosową i lekko dociskamy. Na
Ciasta - 33c98f6ba6.jpeg
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę ...
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru 2-3 łyżki oleju ugotowac budyń Utrzec z 1 kostką margaryny. 20 dag małych bezików 20 dag krówek Na biszkopt wyłożyc krem,poukładac beziki i polac krówkami roztopionymi 2-3 łyżkach margaryny(ilośc margaryny zależy jakie są krówki)
Ciasta - 12548442ba9b375b5156e63e550638df_small.jpg
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 da ...
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami
Ciasta - CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ.jpg
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kr ...
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kremu krówkowego, w całości przypominające znany baton Snickers zachwyca wszystkich. Ciasto I - Składniki: •8 jaj •6 łyżek mąki pszennej •2,5 łyżki kakao •3/4 szklanki cukru •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao - wszystko lekko zamieszać. Ciasto upiec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwie części. Ciasto II - Składniki: •5 białek •1/2 szklanki cukru •25 dag mielonych orzechów •1 łyżka mąki pszennej •1 łyżka mąki ziemniaczanej •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać orzechy i obie mąki wymieszane z proszkiem. Ciasto upiec jw. Masa I - Składniki: •5 żółtek •1/2 szklanki mleka •1/2 szklanki cukru •1,5 kostki masła Wykonanie: Żółtka roztrzepać w mleku z dodatkiem cukru, zagotować na lekkim ogniu - cały czas mieszać by nie zrobiły się grudki. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonej masy z żółtek. Do smaku można dodać kieliszek spirytusu. Masa II - Składniki: •1 puszka mleka słodzonego kondensowanego Wykonanie: Puszkę mleka wstawić do garnka z wodą i gotować ok 3 godzin. Można kupić gotowe mleko kondensowane już ugotowane. Układanie ciasta: Połowa ciemnego biszkoptu - 3/4 masy I - ciasto II orzechowe - ugotowane mleko kondensowane - druga połowa biszkoptu - pozostała część masy I. Górę dekorujemy mielonymi orzechami lub startą schłodzoną gorzką czekoladą. Wielkość blaszki to 25cm x 42cm. Smacznego!
Ciasta - CIASTO Z DELICJAMI.jpg
CIASTO Z DELICJAMI Efektowne i proste w wykonaniu cia ...
CIASTO Z DELICJAMI Efektowne i proste w wykonaniu ciasto, które na karnawałowym przyjęciu zrobi prawdziwą furorę. Okrągłe piegi delicji, zatopione w kolorowej galaretce, stanowią jego wspaniałą ozdobę. To ciasto wprost rozpływa się w ustach. Przekonaj się... Składniki na biszkopt: •4 duże jajka •10 dag cukru •4 kopiaste łyżki mąki tortowej •1/2 łyżeczki proszku do pieczenia •1 łyżka wody Składniki na krem: •1/2 l mleka •2 żółtka •1 tabliczka gorzkiej czekolady •10 dag wiórków kokosowych •10 dag cukru •1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej •1 kostka margaryny Dodatkowo: - 2 paczki delicji - 2 galaretki (kolor i smak według własnych upodobań) Przygotowanie: 1.Białka ubić z cukrem. Do piany powoli dodawać po 1 żółtku, ciągle mieszając. Do powstałej masy dodać resztę składników. Lekko zamieszać łyżką. Piec ciasto w prostokątnej dużej blaszce, ok. 30 min. w temp. 180 st. 2.Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. 2 żółtka roztrzepać z mąką ziemniaczaną i połową szklanki mleka. Wlać na gotujące się mleko. Zagotować, aż osiągniemy konsystencję budyniu. Wystudzić. 3.Margarynę utrzeć, powoli dodawać po łyżce zimnego kremu. Do gotowej masy dodać posiekaną w kostkę czekoladę i wiórki kokosowe. 4.Zalać gorącą wodą dwie galaretki i poczekać, aż zaczną tężeć. Połączenie: Na zimny biszkopt wyłożyć krem z kawałkami czekolady i kokosem. Następnie poukładać na nim delicje jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić. Smacznego!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności