Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Rafaello.doc

bmt8 / zachomikowane / Rafaello.doc
Download: Rafaello.doc

19 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
zachomikowane - Torcik orzechowo czekoladowy.jpg
Torcik orzechowo-czekoladowy CIASTO: 12 białek, 2½ s ...
Torcik orzechowo-czekoladowy CIASTO: 12 białek, 2½ szk.tartych orzechów, 1 szk .mąki, 1 łyżeczka proszku, KREM: 2 budynie czekoladowe, Margaryna KASIA, 3 żółtka, żelatyna 6-8 łyżeczek, 1 łyżka kakao, dekoracja: tarte orzechy,bita śmietana Bialka ubić na sztywno w trakcie dosypać 1 ½ szk. cukru. Następnie dodać 2½ szk. orzechów drobno utartych i 1 szk. mąki wymieszanej 1 łyżeczką proszku do piecz. Piec w blaszce prostokątnej 21x36 w 190 C ok. 40 min . Gdy ostygłnie przekroić na pół i przełożyć masą z 2 budyni czekoladowych wg przepisu z torebki .Żółtka dodać do masy budyniowej utarzeć z ¾ szk. mleka i wlać na gotujące się mleko. Zimny budyń utarzeć z 1 ,,Kasią”,1 łyżkę kakao+ zagęścić 6-8 łyżeczek żelatyny . Wierzch posmarować kremem , posypać orzechami lub czekoladą.
zachomikowane - Torcik.jpg
Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 8 dag cukru 2,5 dag mąki ...
Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 8 dag cukru 2,5 dag mąki pszennej 2,5 dag maki ziemniaczanej 1 kopiata łyżka bułki tartej 5 dag gorzkiej czekolady startej na grubych oczkach tarki 1 mała łyżeczka wody 1 mała lyżeczka octu ciasto na roladę 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 10 dag orzechow włoskich zmielonych 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowa 1,5 szklanki mleka budyń na 1/2 l mleka albo 4 dag maki ziemniaczanej 3 żółtka 15 dag cukru 1 cukier waniliowy 25 dag masła masa piankowa śmietana kremówka 30% 250 ml 2 serki homogenizowane waniliowe 30 dag żelatyna 2 łyżki rozpuszczone w 1/2 szklanki gorącego mleka albo jasna galaretka (cytrynowa lub pomarańczowa) rozpuszczona w 1/2 szklanki wrzącej wody) Dodatki galaretka do środka rolady 2 galaretki w jednym smaku na wierzch ciasta ananas w syropie czekolada orzechowa rodzynki namoczone w rumie 10 dag drobnego kokosu dżem brzoskwiniowy alkohol owoce (winogrona,brzoskwinie z syropu, banany,ananasy, truskawki lub inne ulubione lub wybrany rodzaj) Zółtka ubić widelcem wraz z wodą i octem i proszkiem do pieczenia odstawić. Białka ubijać na sztywno, gdy ubite dodawać cukier, ubijać. Potem dodawać ubijając żółtka, a na końcu obie mąki, bułkę tartą i startą czekoladę , lekko wymieszać i wylać do tortownicy (28 cm) i upiec. Ciasto na roladę robimy ubijając je podobnie jak biszkopt. Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka, a na końcu resztę składników, pieczemy.Po upieczeniu rolujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę do środka rolady rozpuszczamy w 300 ml wrzacej wody, odstawiamy do stygnięcia w płaskim naczyniu z którego da się potem wykroić paski do środka rolady. Krem budyniowy. Z mleka, żółtek, cukru, cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej gotujemy budyń, który ostudzony wkręcamy do roztartego masła. Z powstałej masy odkładamy 1 szklankę kremu do którego dodamy 5 dag kokosu zalanego wcześniej w zamkniętym słoiczku kilkoma łyżkami alkoholu. Do 2 części dodajemy pokrojone w kostkę ananasy,namoczone w rumie rodzynki ( 5dag),pokrojoną w drobną kostkę czekoladę orzechową (1/2 tabliczki). Roladę ponczujemy dżemem rozrzedzonym alkoholem lub sokiem pomarańczowym jeśli nie preferujemy ponczu z alkoholem.Na posmarowane cienko tym ponczem ciasto dajemy krem budyniowy,na to paski galaretki i zwijamy roladę, schładzamy. Biszkopt czekoladowy również ponczujemy, przekładamy do tortownicy, smarujemy kremem kokosowym. Na to kładziemy pokrojoną na 8-10 kawalków roladę, między nią kroimy resztę pozostalej galaretki. Na masę piankową rozpuszczamy żelatynę we wrzącym mleku, dokładnie mieszamy, odstawiamy do przestudzenia.W tym czasie ubijamy smietanę z cukrami na sztywno, gdy ubite dodajemy serek jeszcze raz mieszamy i dodajemy przestygniętą żelatynę pamietając, że najpierw część masy dajemy do żelatyny rozmieszamy i dopiero wtedy całość do masy, mieszamy i jeszcze taką rzadką zalewamy miejsca między roladami, wyrównujemy. Na wierzch możemy ułożyć dowolne owoce i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody lub syropach od ananasów i brzoskwiń- dopelniamy wodą do 750 ml.
zachomikowane - Toffi.jpg
Toffi Składniki: herbatniki, 6 opakowań (podwójne) kra ...
Toffi Składniki: herbatniki, 6 opakowań (podwójne) krakersy, 1 paczka MASA I : mąka krupczatka, 1 szk cukier, 3-4 łyżki żółtka, 4 mleko, 1 litr masło, 1kostka MASA II :mleko słodzone, 1 puszka MASA III : śmietana kremówka, 0,5 l starta czekolada gorzka, 1 tabliczka WYKONANIE: 1. Robimy MASĘ I :masło zagotować z mlekiem,żółtka ubić z cukrem,wsypać mąkę i zmiksować.Przegotowane mleko z masłem powoli wlewać do masy jajecznej i cały czas miksować do zgęstnienia.Masę ponownie przelać do garnka i całość zagotować do zgęstnienia masy na budyń. 2. MASĘ II można przygotować wcześniej . Puszkę gotuje się 3 godziny w wodzie. 3. MASĘ II : ubiłam bitą śmietanę z 2 łyżkami pudru ,żeby była sztywniejsza dodałam 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 0,5 szk. przegotowane mleka.Zrobiłam tę masę podwójną ze śmietany bo mi wyszła prawie duża prostokątna blacha tego ciasta. 4. Na blachę wykładamy warstwę herbatników następnie masę budyniową ,warstwę herbatników,karmel,krakersy,bita śmietana i na to starta gorzka czekolada.I wkładamy do lodówki na parę godzin
zachomikowane - ŚLIWKA W CZEKOLADZIE.jpg
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE Ciasto I: 5 jaj 1 szkl. cuk ...
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE Ciasto I: 5 jaj 1 szkl. cukru 1,5 szkl mąki 0,5 szkl. oleju 0,5 szkl. wody mineralnej niegazowanej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Ciasto II: 5 białek 3/4 szkl. cukru 20 dag kokosu sok z 1 cytryny 1 łyżeczka mąki Masa: 5 żółtek 2 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 10 łyżek kawy Cappucino Classik 1,5 kostki masła Dodatkowo 40 dag śliwek kalifornijskich 2 czekolady Ciasto I: Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku, wlać olej, wodę, wsypać mąkę, proszek, na końcu kakao. Wymieszać i upiec. Ciasto II: Białka ubić dodać resztę składników i upiec. Masa: Ze składników ugotować budyń, ostudzić a następnie utrzeć z 1,5 kostki masła. Dodatkowo 40 dag śliwek kalifornijskich namoczyć w gorącej wodzie (jak ktoś lubi z dodatkiem alkoholu) 2 mleczne czekolady rozpuścić. Dodać do czekolady 4-5 łyżki słodkiej śmietanki. Składanie: Placek ciemny+ masa+ placek kokosowy+ masa+ śliwki + polewa
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności