Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
bassma
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Chujwiekto

widziany: 3.10.2024 19:47

  • pliki muzyczne
    6475
  • pliki wideo
    27641
  • obrazy
    33434
  • dokumenty
    8487

80037 plików
10968,65 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
bassma
2011 audycje radiowe
60 minutna godzinę
Afirmacje
 
Anatomia (hasło-nazwa chomika)
Angielski
 
Anioły
 
Astrologia
 
Audiobooki (hasło-nazwa chomika)
aura, czakry,bioterapia
 
Bajki dla dorosłych
Boże Narodzenie
 
Boże Narodzenie=duu użo
BURSZTYNOWA KOMNATA
Chomikowo
 
Ciasta
 
❤ torty
decoupage
 
książka decoupage i inne instrukcje
Dekoracje z potraw
Depresja
diagramy, biometry, wykresy, tabele
 
dla eli
 
Dobre rady marmelady
 
Dokumenty(hasło-n azwa chomika)
Dowcipy natury
DUCHOWY ROZWÓJ
 
PogodaDucha
Duchy
DUŃSKI
 
dzieciakowo [hasło nazwa chomika]
e-booki (hasło nazwa chomika)
EDUKACYJNE (hasło-nazwa chomika)
Esperanto
 
EWA DRZYZGA-ROZMOWY W TOKU
Ezoteryka
 
Faktor X komplet
FILMY
Filmy - dokumentalne
 
Filmy [hasło- nazwa chomika]
Filmy -de Funes
Francuski
Galeria
Gify
 
Hipnoza
 
Hiszpański
 
Inne
 
Kabaret Starszych Panów
 
kalendarz Koty 2012
kocie
 
Kosmos
Ksiazki (hasło nazwa chomika)
Kulinaria
 
[ Dieta + odchudzanie ]
► Ewa gotuje
► książka kucharska
✿ Polski turniej wypieków
3-miesieczna DIETA
Adam po pracy 2
Adam po pracy 3
Anna Olson - Sezon na świeżość 2
Bitchin Kitchen Lektor PL
Brodzik od kuchni
Czego nie wiecie o
Dania obiadowe
dania wegetariańskie
Dewolaje
Domowy kucharz
Domowy kucharz(1)
Drobiowe
Edmund nie lubi gotować
Euro według Gesslera
Filmiki o gotowaniu
Filmy instruktażowe
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok
Gotuj i chudnij
Grzybowo
Jacques Pepin - Dania na szybko
Jacques Pepin - Nowe dania na szybko
Jamie w domu 2
Julia i Jacques gotują w domu
Kluski i pierogi
Kucharskie
Kuchenne Rewolucje
 
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Kuchnia 5 przemian
Kuchnia chińska według Goka
kulinarne
Kurczak na różne smaki
KURS GOTOWANIA Z GORDONEM RAMSAYEM
Masterchef Junior
Michel ze smakiem
Mistrz kuchni Gordon Ramsay Lektor PL
Na zakupach z kucharzem
Nigella
PASCAL KONTRA OKRASA LIDL
 
Okrasa
Pascal
Piekielny hotel Gordona Ramsaya
Po prostu - przepisy
Polski turniej wypieków (Marta Grycan)
 
Polski turniej wypieków
Przepis na urodę (Eat yourself sexy)
Przepisy do wideoprzepisów P.B
Przepisy różne VIDEO
Przez żołądek do serca
Pyszna Wielkanoc
Pyszne 25
Pyszne przepisy
Rewolucja na talerzu
różne łatwe
różne z różnych
Schabowe nie tylko kotlety
słodkości
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Smaki polskie
Sushi
Ugotowani
Ulubione potrawy Rachel
warzywa
Wideoprzepisy Pascala Brodnickiego
wielkanoc
Wiem, co jem
 
✿Wiem, co jem i wiem, co kupuję
Wiem, co jem i wiem, co kupuję
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 2
Wieprzowina
Wigilia Bożego Narodzenia
z drobiu
Zdrowe żywienie
Zdrowie na widelcu
Żołądek czy rozsądek
Zupy
Zupy - 87 przepisów - pdf
Zupy bożonarodzenio we
Kursy
 
ŁACINA
logopedia
 
ALFABET Z WIERSZYKAMI
poprawna mowa
Magia
 
Mamusi
Mandale , symbole
 
Mandala
Mandale
Medytacja
 
minerały
 
KAMIENIE SZLACHETNE
Muzyczne (hasło- nazwa chomika)
Nexus
Nieznany świat
NLP (hasło-nazwa chomika)
NLS
Numerologia
 
OBE
 
Ogrody-inspiracje
 
Panna Basieńka
 
Kabaret Olgi Lipinskiej - Wlasnie leci kabarecik (1974-1977)
Parament pikczers
Perfekcyjna Pani domu sezon 4
POMOCE NAUKOWE
PORTUGALSKI
 
powtórka z rozrywki
 
programy
 
proroctwa i przepowiednie
 
Przekazy od innych istot
 
przekazy
Psychotronika
 
Reiki
 
ROSSMÓWKI -Fronczewski - Ross
Runy
 
Rycerze trzej
SAMODOSKONALENIE
Seriale polskie (hasło-nazwa chomika)
seriale zagr(hasło-nazwa chomika)
ŚMIESZNE MP3
spiskowe teorie itp
 
Superniania
 
Szamanizm
 
Szopki noworoczne
 
Szopki Noworoczne Marcina Wolskiego
Talizmany
 
tapety
 
Tarot
 
Teatr TV
 
● Teatr TV - dużo i różne
TEATR TV
Tele-latino
 
terapie
 
uroda
 
Włoski
 
Wychowaj swojego psa
 
Z pamiętnika młodej lekarki
zachomikowane
zdrowie, diety, zioła
 
zzzzzzzz
Pokazuj foldery i treści
  • 25 KB
  • 11 sty 14 14:46
PRINCE POLO


Składniki:

Ciasto biszkoptowe:

6 jajek
1 ½ szkl cukru
1 ½ szkl mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać do ubitych jajek, po jednej łyżce delikatnie mieszając. Wyłożyć do blaszki 25*40 cm. Piec ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwini.


Masa:

1 litr śmietany kremówki 36%
2 śmietan fixy (ja dałam 2 płaskie łyżeczki żelatyny)
2 łyżki cukru pudru
10 dag mlecznej czekolady
3 batony Prince Polo classic XXL
brzoskwinie z puszki

Ubić śmietanę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody, przestudzić. Do zimnej żelatyny dodać 2 łyżeczki bitej śmietany, rozmieszać i całość delikatnie wlać do masy śmietanowej. Następnie dodać startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Masę nałożyć na biszkopt.


Wierzch:

2 galaretki brzoskwiniowe

Galaretki rozpuścić wcześniej według przepisu na opakowaniu, można jak ktoś woli użyć mniejszej ilości wody. Jak tylko będzie tężała, wylać na masę.

z chomika white.and.black.flower

  • 35 KB
  • 11 sty 14 14:46
PYCHOTKA

Składniki:

CIASTO:
jajka, 4 szt
cukier, 1/2 szkl
mąka tortowa, 1/2 szkl
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki

KREM:
mleko, 2 szkl
mąka ziemniaczana, 4 łyżki
zółtka jaj, 2 szt
cukier puder, 1 szkl
MARGARYNA LUB MASŁO, 1 kostka

DO PRZEŁOŻENIA:
dzem z czarnej pożeczki, 1 słoik

POSYPKA KOKOSOWA,
wiórki kokosowe, 20 dag
masło, 1 kostka

Opis przygotowania:

1. CIASTO:
ubijamy pianę z 4 białek, do sztywnej piany dodajemy cukier i nadal ubijamy, potem dodajemy żółtka i na konu przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na blache wyłożona pergaminem i pieczemy w temp 180 st około 30 minut. (Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest juz dobre)

2. KREM:
1 szklankę mleka zagotować. W druiej szklance mleka rozmieszać żółtka i mąkę ziemniaczaną i wlać wszystko do gotującego sie mleka. Ugotować ze wszystkiego budyń i odstawić do wystygniecia. Kostkę masła utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i powoli dodawać wcześniej ugotowany zimny budyń.

3. POSYPKA KOKOSOWA:
kostkę masła rozpuścić na dużej patelni. Dodać wiórki kokosowe i smazyć az wiórki sie zrumienia. Odstawić do wystygniecia.

4. Zimne ciasto przekroić na dwie cześci. Obie części dobrze nasaczyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny. Na jedna cześć ciasta posmarować 1/3 kremu. Na krem wyłożyć dzem z czarnej pożeczki. Przykryć drugą częścią ciasta. Nałożyć na ciacho pozostały krem i na krem zarumienione zimne wiórki kokosowe.

5. SMACZNEGO:))))

z chomika white.and.black.flower

  • 16 KB
  • 11 sty 14 14:46
ROLADA KOKOSOWA NA ZIMNO

Masa ciemna:

40 dag herbatników (4 paczki :Alberty, Aretki")
7- 9 łyżek kwaśnej śmietany
7 dag masła
4 łyżki kakao ciemne
10 dag cukru pudru
olejki zapachowe: migdał, rum (parę kropli)
Herbatniki zemleć przez maszynkę lub w malakserze, wymieszać z resztą składników. Dalej, chwilę wyrabiać jak ciasto na pierogi.

Masa jasna:

10 dag kokosu
7 łyżek kwaśnej śmietany
12 dag cukru pudru
15 dag masła
1/2 kieliszka spirytusu

Kokos zalać spirytusem i śmietaną, pozostawić na 10 minut aby zmiękł. Rozetrzeć mikserem cukier z masłem, dodać kokos i chwilę ucierać.
Na pergaminie rozwałkować ciemne ciasto w kształcie prostokąta na grubość 5 mm i nałożyć na nie równomiernie masę kokosową. Za pomocą pergaminu zwinąć ciasno roladę, zaklejając boki. tak zwiniętą włożyć do lodówki na minimum 3 godziny.

z chomika white.and.black.flower

  • 31 KB
  • 11 sty 14 14:46
ROLADA ORZECHOWA

Składniki:

Jaja, 4 szt.
mielone orzechy włoskie, 7dag
cukier, 7 dag
śmietana 36 %, 250 g


Opis przygotowania:

1. żółtka utrzeć z cukrem

2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie

3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać

4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę

5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać)

6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto

7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich

8. schłodzić w lodówce

9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie

z chomika white.and.black.flower

  • 31 KB
  • 11 sty 14 14:46
ROLADA ORZECHOWA

Składniki:

Jaja, 4 szt.
mielone orzechy włoskie, 7dag
cukier, 7 dag
śmietana 36 %, 250 g


Opis przygotowania:

1. żółtka utrzeć z cukrem

2. dodać zmielone (na mąkę) orzechy włoskie

3. dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać

4. wylać masę na wyłożoną pergaminem i posmarowaną margaryną blachę

5. włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stopni C i piec 10 minut(nie dłużej bo w przeciwnym razie ciasto będzie się łamać)

6. po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ubić śmietanę i posmarować nią ciasto

7. zwinąć ciasto w roladę, wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i połówkami orzechów włoskich

8. schłodzić w lodówce

9. RADA: Można podwoic składniki i zrobic 2 rolady bo jest tak smaczna,że znika błyskawicznie

z chomika white.and.black.flower

  • 17 KB
  • 11 sty 14 14:46
SERNIK


1 kg sera
1 kostka margaryny
8 jajek
35 dag cukru
1 budyń śmietankowy
rodzynki

Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser i budyń w proszku, cały czas ucierając. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Dodać rodzynki. Można też dodać startą skórkę z jednej pomarańczy lub cytryny. Ja dodaję też sok z 1 cytryny. Piec ok 60 min w 180 stopniach. Gotowy sernik możemy polać czekoladą.
Porcja na małą blachę, gdy pieczemy na dużej – podwoić składniki.

z chomika white.and.black.flower

  • 11 KB
  • 11 sty 14 14:46
SERNIK BUDYNIOWIEC

Bardzo fajne polaczenie sernika z budyniem czekoladowym.
Ciasto mogloby byc mniej suche.
Jesli ktos preferuje budyn np. smietankowy, w celu uzyskania warstwy ciemnej mozna dodac do sera kakao.


Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ kostki (miękkiej) margaryny
½ szklanki cukru
2 jajka
1 żółtko

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę

Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe

Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.

Masa serowa:
½ kostki (miękkiej) margaryny
½ szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jajka
1 białko
1 budyń śmietankowy

polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Margarynę i cukier - utrzec i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Wstawić na okolo 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

z chomika white.and.black.flower

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    7
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

7 plików
166 KB




dareks_25

dareks_25 napisano 7.03.2018 23:16

zgłoś do usunięcia
http://chomikuj.pl/pesymista25
dareks_25

dareks_25 napisano 7.03.2018 23:17

zgłoś do usunięcia
zapraszam
wald44

wald44 napisano 30.12.2019 07:05

zgłoś do usunięcia
a gdzie klucz?
tominek3-2

tominek3-2 napisano 25.03.2020 19:46

zgłoś do usunięcia
ZAPRASZAM MEGA ZBIORY XXX I NIE TYLKO
MarekMazurkiewicz

MarekMazurkiewicz napisano 24.12.2020 19:06

zgłoś do usunięcia
Dzięki za materiały esperanckie
BG.SP..1450

BG.SP..1450 napisano 25.04.2021 18:30

zgłoś do usunięcia
POZDRAWIAM SERDECZNIE I ZAPRASZAM
dsgfsdg10

dsgfsdg10 napisano 9.04.2022 06:04

zgłoś do usunięcia
Super chomik
paginap536

paginap536 napisano 8.12.2022 21:13

zgłoś do usunięcia
Super chomik
centauro9

centauro9 napisano 9.12.2023 12:37

zgłoś do usunięcia
Ostrzegam przed dokonywaniem płatności na serwis poczytajto.pl. Ja dałem się nabrać z tą myślą że będę miał dostęp do pełnych wersji książek do czytania na komputerze, niestety tak nie jest. Strona jest tak zbudowana że łudząco przypomina księgarnię, pod każdą książką jest opcja CZYTAJ TERAZ, czyli można się szybko nabrać że po opłaceniu konta można mieć dostęp do pełnej książki. Można pobrać jedynie fragmeny czyli jakieś 3 - 4 stron. Są jedynie linki gdzie można te książki kupić i to wszystko , jak dla mnie to oszustwo. Odradzam i ostrzegam.

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności