Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Jajecznica na parze.txt

agaaga268 / Kulinaria / zapiekanki / Jajecznica na parze.txt
Download: Jajecznica na parze.txt

0 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
zapiekanki - Kleftiko - zapiekanka Grecka.jpg
Udziec indyczy / w orginale jest udziec barani posypa ...
Udziec indyczy / w orginale jest udziec barani posypać przyprawami ; sól pieprz przyprawa do potraw Greckich (kamis) rozmaryn piec z foli aluminiowej ziemniaki upiec z dodatkiem przypraw i rozmarynu pozostawić do drugiego dnia sklad; ziemniaki pieczone mięso pieczone groszek cebula smażona pieczarki smażone gotowana marchewka śmietana ser żółty olej sok z cytryny wino wytrawne Na każdą porcję dwa kawałki foli aluminiowej położyć po przekątnej i nakładać po równo ... 0k 100 gr ziemniaków pokrojonych w kostkę 100 gr pieczonego mięsa pokrojonego w kostkę łyżka groszku łyżka marchewki pokrojonej w kostkę łyżka cebuli zeszklonej łyżka pieczarek smażonych łyżka wina czerwonego wytrawnego łyżka oleju łyżka śmietany posypać żółtym serem i zwinąć folie tak żeby powstała paczuszka zapiekać w piekarniku ok 30 min 220*C podawać z surówką
zapiekanki - Lasagne.jpg
Na ciasto; 2 szkl mąki 1 jajko szczypta soli woda ...
Na ciasto; 2 szkl mąki 1 jajko szczypta soli woda z podanych składników zagnieść ciasto jak na makaron rozwałkować i wyciąć 4-5 prostokątów wielkości formy na lasagne makaron ugotować, przepłukać w zimnej wodzie i posmarować olejem by się nie skleiły sos mięsno-pomidorowy; 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 100 ml. soku pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii gałka muszkatołowa 3-4 łyżki groszku z puszki pół pęczka natki pietruszki olej do smażenia sól, pieprz sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 300 ml mleka 20 dkg sera żółtego Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć w rondlu na odrobinie oleju. dodać mięso podsmażyć dodać koncentrat pomidorowy, sok i zioła. dusić ok 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać groszek i wymieszać. Masło roztopić i rozetrzeć z mąką na gładką masę. Dolać cienkim strumieniem mleko i cały czas mieszać żeby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Formę wysmarować tłuszczem, na dno nalać białego sosu, ułożyć pierwszą warstwę makaronu, przykryć sosem pomidorowym i białym. Powtarzać przy każdej warstwie . Na górze powinien znaleźć się makaron przykryty cienką warstwą białego sosu. Na wierzchu ułożyć starty ser Lasagne przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut, do zrumienienia sera. Podawać posypane natką pietruszki.
zapiekanki - Pasticio.jpg
Składniki makaron rurki 300 gramów mięso mielone 400 ...
Składniki makaron rurki 300 gramów mięso mielone 400 gramów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego ser żółty 250 gramów 1 białko sól pieprz ... sos beszamelowy ok 300 ml oliwa Wykonanie: Ugotować makaron.Odstawić do ostygnięcia. Ubić jedno białko i połączyć z makaronem. Rozgrzać na patelni oliwę i smażąc mięso mielone rozdrabniać je widelcem, Dusić mięso ok.5min.Potem lekko odparować. przyprawić wedle uznania solą pieprzem, dodać koncentrat. Przygotować sos beszamelowy. Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i po kolei układać warstwami makaron na przemian mięso mielone,ser starty,znów makaron oraz mięso.Na wierzch posypać resztę sera i polać całą powierzchnię sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika i piec nie przykrywając ok.30-40 min. w temp.150-180 stopni aż do zrumienienia sie sosu
zapiekanki - Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym , z brokułami i serem.jpg
Składniki * opakowanie makaronu "kolanka" lub "świder ...
Składniki * opakowanie makaronu "kolanka" lub "świderki" * 0,5 kg mięsa mielonego * 2 papryki świeże * brokuła * 20 dkg sera żółtego * 40 dkg pieczarek * 2 cebule(duże) * koncentrat pomidorowy"Pudliszki" * 5 łyżek smietany, * 1 jajko * 1 szklanka mleka * zioła prowansalskie * pieprz * przyprawa kulinarna "warzywko" * olej do smażenia Sposób: przygotowania Makaron gotujemy na pół twardo , odcedzamy, przelewamy wodą. Pieczarki dusimy na oleju z jedną cebulą pokrojoną w kostkę, mięso mielone podsmażamy również z cebulą na oleju. Ugotowany makaron dzielimy na dwie części, jedną część makaronu układamy na spodzie naczynia żaroodpornego,następnie mięso mielone, paprykę, pieczarki a następnie układamy drugą część makaronu. Na wierzch makaronu układamy różyczki brokuły. Całość zalewamy polewą(wykonaną z mleka, jajka, śmietany, przypraw i koncentratu pomidorowego). Zapiekankę posypujemy serem żółtym startym wcześniej na tarce z dużymi oczkami. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w temp.180 C.
zapiekanki - Zapiekanka włoska.jpg
Składniki: dla 5 osób 20 dag makaronu [rurki, muszelki ...
Składniki: dla 5 osób 20 dag makaronu [rurki, muszelki lub krajanka] 20 dag pieczarek 20 dag szynki wędzonej 2 puszki przecieru pomidorowego [po 14 dag] 4 dag startego parmezanu 2 cebule 2 łyżki masła [6 dag] 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz Opis przygotowania: 55 minut 1. Makaron ugotować w osololnej wodzie na pół miękko, zalać zimną wodą i odcedzić. 2. Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i włożyć do niego makaron. 3. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki i usmażyć na reszcie masła. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać pokrojoną szynkę i smażyć jeszcze chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na makaron i wymieszać. 4. Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką wody, dodać sól, pieprz i oregano, 2/3 parmezanu i wymieszać. 5. Makaron zalać sosem, oprószyć resztą parmezanu i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180şC. Przed podanie, zapiekankę posypać natką pietruszki.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności