Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pierogi z mortadelą i groszkiem.doc

ZULUS555 / KUCHNIA - ALL / PYZY, PIEROGI, KLUSKI / Pierogi z mortadelą i groszkiem.doc
Download: Pierogi z mortadelą i groszkiem.doc

1 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
PYZY, PIEROGI, KLUSKI - c7f68cd549.jpeg
Pierogi ruskie ciasto 35 dag mąki 0,5 szklanki dość c ...
Pierogi ruskie ciasto 35 dag mąki 0,5 szklanki dość ciepłej wody 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli farsz 0.5 kg ugotowanych ziemniaków przepuszczonych przez praskę kostka twarogu-25 dag 20 dag boczku pokrojonego w kostkę(może być przesmażony na cebulce ale nie musi) pieprz i sól do smaku Wszystko wymieszać i doprawić. Ciasto rozwałkować cieniutko(im cieńsze tym pierogi lepsze)wykrawać szklanką i napełniać farszem.Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów.Podawać z przetopionym masłem lub skwarkami. Z tego ciasta można zrobić pierogi z owocami lub twarogiem-25 dag twarogu,1 żółtko,cukier waniliowy i cukier do smaku-wszystko dobrze wymieszać.
PYZY, PIEROGI, KLUSKI - Pierogi Na 30 Sposobów.jpg
Kto ich nie lubi? Tych z kapustą i grzybami albo nadziew ...
Kto ich nie lubi? Tych z kapustą i grzybami albo nadziewanych z mięsem czy szpinakiem. Dzieci uwielbiają je na słodko: z truskawkami lub jagodami, polane gestą kwaśną śmietaną i posypane cukrem. A przecież można je zrobić rownież z serem, kaszą gryczaną... Pierogi kryją wiele niespodzianek i smaków.
PYZY, PIEROGI, KLUSKI - e926965432.jpeg
Kopytka inaczej 1 kg ugotowanych ziemniaków dzień wcześn ...
Kopytka inaczej 1 kg ugotowanych ziemniaków dzień wcześniej 10-15 dag białego sera 1 cebula Skręcić ta wszystko przez maszynkę i dodać; 1 jajko,4 łyżki oleju.2 łyżki kartoflanki,0,5 kg mąki,2łyżeczki vegrty.Wyrobić jednolitą masę i formować wałeczki,kroić na ukos.Zagotować wodę,wlać 3 łyżki oleju i wsypać 2 łyżki soli.Wkładać kopytka i gotować do momentu aż wypłyną na wierzch.Po chwili wyjąć łyżką cedzakową na sito do odsiąknięcia.W tym czasie rozpuścić ćwiartkę masła lub 2 łyżki skwarek(każdy według swego uznania)dodać łyżkę vegety i trochę pieprzu dobrze wymieszać.Do tego dodać wcześniej ugotowaną kapustę(0,5 kg kiszonej),wszystko wymieszać, na koniec wrzucić ugotowane kopytka i wszystko wymieszać.Jak kto lubi można dodać kminku.
PYZY, PIEROGI, KLUSKI - 5633abf031.jpeg
Pyzy-kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży 2 ja ...
Pyzy-kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży 2 jajka 1 kieliszek oleju 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru szczypta soli Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności