Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
TYNSOMAY
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 24.12.2023 09:36

  • pliki muzyczne
    1646
  • pliki wideo
    25610
  • obrazy
    5321
  • dokumenty
    1470

35796 plików
17258,72 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
TYNSOMAY
▣ Tajemnice z Przeszłości
3D Wallpapers
3D Wallpapers(1)
ACTA informacje z wolnego radia Kontestacja
AFERALNE AFERY
 
AK
 
Armia Krajowa
AKWARYSTYKA
 
Akwarystyka chomik wwesolyromek
ANTONI
 
Antoni Maciarewicz
ANTYSALON
ASTRONOMIA KOSMOS
 
Avatary
BIBLIOTECZKA
BIBLIOTEKA
 
BIBLIOTEKA AUDIO
 
Kocham Pana Sułka
WIELKA ENCYKLOPEDIA ZWIERZĄT avi 123
BIBLIOTEKA MUZYCZNA
CZERWONI ZBRODNIARZE
 
Upadek Imperium Ceausescu - Rumunia
Czwarta wojna światowa
 
Atomowa broń w Polsce
Dla Windows XP (pliki .Theme)
DOCTORE
EUROPARLAMENT
FELIETONY
 
Bohdan Łazuka
FILMY FILMY FILMY
 
FILMY NOWE !!!!!! NOWE FILMY
 
FOTO GRAFIA
 
Game Soution Center v1
GRY GRY GRY GRY
 
HACKING
HISTORIA HISTORIA HISTORIA
 
HOBBY
 
HTC Sensation XE (HTC Pyramid LE)
I M I O N A - znaczenie (abluzja)
ILLUMINATI NWO - SKRYWANA PRAWDA◄
Informatyka, internet
INNY ŚWIAT INNY OGLĄD
IPN TV - „Z filmoteki bezpieki” !!
KATYŃ
KLUB RONINA
KONTROLA UMYSŁU
 
KSIĘŻA KAZANIA WYKŁADY
 
Kuchnia
 
Likwidacja Państwa Polskiego
 
MAGYAR LENGYEL BARATSAG
 
General Jozef Bem
Karpatia
Malarstwo
MANIPULACJA
 
Mapa Polski
 
Wojskowa mapa Polski (rawtar)
MEDIA
 
Polskojęzyczne media brukowe wraz z autorytetami
T V G --9
Z TV-TRWAM i Nie Tylko !!
MEDYCYNA
 
PORADY LEKARSKIE dr Urszula Krupa
Mirosławiec
 
Publicystyka
MONEY
 
Monitor Polski Tego nie przeczytasz w ścierwomediach
MUZYCZKA
MUZYCZKA MUZYCZKA MUZYCZKA
 
N W O
 
NAUKA WIEDZA
NAZI FASZYZM KOMUNIZM
 
NOVE FILMY-FILMY-FILMY
 
NOWE FILMY WOJENNE
NOWOŚCI FILMOWE Megan35
NOWOSCI FILMOWE Z LEKTOREM ₪
NOWOSCI FILMOWE Z NAPISAMI ₪ ═══════════════
OPINIJE
 
Adolf Kudlinski (Pierwszy Polski Prepper)
OTWÓRZ OCZY !!!
P O L S K A
 
1918 - 1922
400 - lecie hołdu ruskiego
My Tribute to Poland
P.K.P
 
Katastrofy kolejowe
Koleje na świecie
P.K.P
PAŃSTWA GEOGRAFIA POLITYKA WOJNY
 
Pliki DLL
Podatek Katastralny
 
PODATEK KATASTRALNY (cyborg43)
Publicystyka
Polacy na emigracji
Polacy na ziemiach okupowanych
 
Polacy w Norwegi
POLITYCY
 
Polska
 
Polska
Polska(1)
POLSKA - nasza ojczyzna
Polskie menele, żule i kombinatorzy
Ponury Wtorek - prezentuje
Prawda o rządzie platformersów
 
Do Tuska i Rzadu Polskiego
Publicystyka J P G
Stefan Niesiołowski
Prawdziwe przekręty - The real hustle
 
Kto nas oszukuje (glomar)
Oszustwa - uważaj (Tylko_wiedza)
PRAWO
 
PRAWO
PRAWO SPADKOWE
PRAWO
PRELEGENCI
 
PREZESI
PREZYDENCI
 
PROFESOROWIE
 
PROFESOROWIE KSIĘŻA
 
PROGRAMY
 
Prywatne
Przepisy
PRZYPŁYW ISLAMU
 
Allach i muzułmanie
Oblicza Islamu 1-4
Uległość - Michel Houellebecq
PRZYRODA
 
PUBLICYŚCI
 
PUBLICYSTYKA
 
RELIGIA I WIARA
 
Anioły
RELIGIJNE TEMATY
 
Chrystusowy
Radio Maryja
ROK 2012
 
Koniec Świata
RON PAUL
Ruchome tapety i wygaszacze
SĄ TACY NA ŚWIECIE
Siła Koszmarów
 
ŚMIESZNE
SPORT
 
Grand Prix Katalonii - Wyścig w klasie MotoGP
Spryciarze
Sterowniki do notebook
 
Sterowniki Dell Studio 1535-1735 series dla systemu Windows XP
Sterowniki Do Windowsa
Swiadectwa
ŚWIADKOWIE JEHOWY
 
DAVID A. REED - ODPOWIEDZI DLA ŚWIADKÓW JEHOWY WEDŁUG TEMATÓW WYDANIE Z 2011 ROKU
Świat
Świat zmienia oblicze
ŚWIĘCI
 
Św. Charbel Makhlouf !!
TAPETY
 
Tapety na pulpit
TERRORYZM
TOLERANCJA INACZEJ
 
Na sportowo
Trzecia wojna światowa
TYLEWIZJA
 
U S A imperium ZŁA
 
UFO
 
UKŁAD ZAMKNIĘTY
Ukraina druga prawda
 
Banderowcy (Resistance_Po lska)
Ryciny (Resistance_Po lska)
Ukraina Rosja
 
UŁAŃSKIE PRZYŚPIEWKI
UWAŻAJ WARNNING UWAŻAJ
 
Wallpaper pack 1920 X 1080
Wallpaper pack 2_1920x1080 HDTV
Warto zobaczyć
Webshots Collections
wojskowa mapa Polski
Zapomniana historia Zdeptana pamięć
ZBIGNIEW ZIOBRO
Zdrowie
ZDROWIE I TYLKO ZDROWIE
 
Zdumiewająca Ameryka Południowa
ZIEMIA
 
Agharta Żyjemy wewnątrz czy na zewnątrz Ziemi
NASA
Żydzi komunisci
Pokazuj foldery i treści
taką sałatkę warzywną
8kg ogórków
1kg marchwi
1kg cebuli
1kg kapusty
Ogórki obrać,pokroić do miski i zasypać solą(trochę by puściły sok)
marchew obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić na wrzątek na 3 minuty,potem odcedzić
cebulę pokroić zasypać solą,kapustę poszatkować i też solą posypać.
I to niech tak postoi ze 4 godzinki,można więcej.[Wszystko musi być w osobnych miskach lub garnkach ]w tym czasię robię zalewę octową:
zalewa:
3szkl.wody
1szkl.octu(można trochę mniej)
pół szkl.cukru
kilka ziaren ziela angiel.
kilka liści laurowych
3łyżeczki gorczycy
Ogórki i całą resztę odcisnąć,wymieszać.dodać odcedzoną i wystudzoną zalewę.Włożyć do słoików i gotować jakieś 20 minut.To nasz przepis rodzinnyi uwielbiamy tą sałatkę!

Ogórkowa sałatka szwedzka do słoików
Ogórkowa sałatka szwedzka



Jest to moja kolejna propozycja do przepisów tegorocznej spiżarni. Taką sałatkę robię od lat i cieszy się dużym powodzeniem. Co do przetworów to staram się robić je systemowo czyli te same, co drugi rok, w odpowiednio dużych porcjach ( czyli ogórków potrzebuję 2 skrzynki tj. ok 30 kg). Przepisy są na tyle świetne, że warzywa zachowują docelowy smak cały czas. Na zdjęciu przedstawiam słoik zrobiony w zeszłym roku.


Kupujemy średniej wielkości ogórki. Myjemy je w letniej wodzie np. szczoteczką do rąk. Tutaj mogą nam pomóc dzieci, dla nich to świetna zabawa. Gdy ogórki są umyte i wysuszone, szatkujemy je np. w robocie na tarce do grubszych plasterków ( razem ze skórką!).

Potrzebne nam będą jeszcze:

* ziarna gorczycy
* ząbki czosnku- pocięte na kawałki
* korzeń chrzanu lub mogą być nawet liście- pocięte na słupki lub mniejsze części
* koper- zielony i baldachimy- porwane na mniejsze części

Zalewa na 1 litr wody:

* 30 dag cukru
* 1 szkl. octu 10%
* 1 kopiasta łyżka soli

Zalewę podałam specjalnie przeliczoną na 1 litr, bo wtedy łatwiej jest sprawdzić jaką ilość jednorazowo jesteśmy przyrządzić. Ja zazwyczaj od razu robię na 5 litrów i takimi porcjami brnę do końca.

Teraz ustawiamy naszą "taśmę produkcyjną"- dobrze umyte słoiki napełniamy plasterkami ogórków, przekładając je od czasu do czasu gorczycą, czosnkiem, chrzanem i koperkiem. Wlewamy zalewę i mocno zakręcamy pokrywki.

Pasteryzacja:

Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoików i rozpocząć gotowanie. Od momentu zagotowania się wody zmniejszyć gaz, by słoiki nam "nie wariowały" i pogotować tak jeszcze 10 minut. Teraz operacja wymagająca uwagi, gdyż można się poparzyć. Ubieramy grube rękawice i gorące słoiki wyciągamy z garnka, stawiając je na np. ręcznikach na pokrywkach ( do góry nogami). Tak zostawiamy do całkowitego ostudzenia.


Ogórkowa sałatka szwedzka do słoików
Ogórkowa sałatka szwedzka



Jest to moja kolejna propozycja do przepisów tegorocznej spiżarni. Taką sałatkę robię od lat i cieszy się dużym powodzeniem. Co do przetworów to staram się robić je systemowo czyli te same, co drugi rok, w odpowiednio dużych porcjach ( czyli ogórków potrzebuję 2 skrzynki tj. ok 30 kg). Przepisy są na tyle świetne, że warzywa zachowują docelowy smak cały czas. Na zdjęciu przedstawiam słoik zrobiony w zeszłym roku.


Kupujemy średniej wielkości ogórki. Myjemy je w letniej wodzie np. szczoteczką do rąk. Tutaj mogą nam pomóc dzieci, dla nich to świetna zabawa. Gdy ogórki są umyte i wysuszone, szatkujemy je np. w robocie na tarce do grubszych plasterków ( razem ze skórką!).

Potrzebne nam będą jeszcze:

* ziarna gorczycy
* ząbki czosnku- pocięte na kawałki
* korzeń chrzanu lub mogą być nawet liście- pocięte na słupki lub mniejsze części
* koper- zielony i baldachimy- porwane na mniejsze części

Zalewa na 1 litr wody:

* 30 dag cukru
* 1 szkl. octu 10%
* 1 kopiasta łyżka soli

Zalewę podałam specjalnie przeliczoną na 1 litr, bo wtedy łatwiej jest sprawdzić jaką ilość jednorazowo jesteśmy przyrządzić. Ja zazwyczaj od razu robię na 5 litrów i takimi porcjami brnę do końca.

Teraz ustawiamy naszą "taśmę produkcyjną"- dobrze umyte słoiki napełniamy plasterkami ogórków, przekładając je od czasu do czasu gorczycą, czosnkiem, chrzanem i koperkiem. Wlewamy zalewę i mocno zakręcamy pokrywki.

Pasteryzacja:

Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą do 3/4 wysokości słoików i rozpocząć gotowanie. Od momentu zagotowania się wody zmniejszyć gaz, by słoiki nam "nie wariowały" i pogotować tak jeszcze 10 minut. Teraz operacja wymagająca uwagi, gdyż można się poparzyć. Ubieramy grube rękawice i gorące słoiki wyciągamy z garnka, stawiając je na np. ręcznikach na pokrywkach ( do góry nogami). Tak zostawiamy do całkowitego ostudzenia.

Sałatka szwedzka
Składniki

* ogórki 4 kg
* cebula 3 sztuki duże
* marchew 5 sztuk średnich
* czosnek 5 ząbków
* ocet 10% 1 szklanka
* oliwa 1 szklanka
* natka pietruszki posiekana 1 garść
* pieprz w ziarnach 3 łyżki
* sól 2 łyżki płaskie
* cukier 1,5 łyżki płaskie
* papryka czerwona 1 sztuka duża
* woda 1,5 litra

Sposób przyrządzenia

Ogórki, cebulę pokroić w cienkie plasterki. Marchew ścieramy na tarce o grubych "oczkach". Paprykę pokroić w słupki, czosnek zmiażdżyć w prasce. Dodać przyprawy, olej i wymieszać. Nakładać do słoików,zalać zalewą z wody, octu, soli i cukru. Pasteryzować 5 minut.

« poprzednia stronanastępna strona »
  • 21 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika babcia_marysia

  • 80 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika babcia_marysia

  • 37 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika babcia_marysia

  • 27 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika babcia_marysia

  • 265 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika anna37_37

  • 282 KB
  • 6 lis 21 5:05

zachomikowany

  • 80 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 70 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 96 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 498 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 424 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 1,1 MB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 193 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 121 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 0,6 MB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika Secret77

  • 85 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika aneta_rex

  • 138 KB
  • 6 lis 21 5:05
Ten chlebek piekę od kilku miesięcy, wspaniały przepis, sprawdzony tysiąckrotnie, polecam przepis na ten chlebek,szybko się go wyrabia,
Polecam gorąco ten przepis

z chomika RYNIOPYNIO

  • 1,6 MB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika piorunkowa

  • 243 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika StarszyPan

  • 34 KB
  • 6 lis 21 5:05

z chomika StarszyPan

  • 270 KB
  • 6 lis 21 5:05
110efa3b84.jpg

zachomikowany

  • 52 KB
  • 6 lis 21 5:05
Krokiety z kapustą i grzybami

Ciasto
25 dag mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju
3/4 szkl.gorącej wody
wyk.
Do mleka dodać jajka i bardzo dokładnie roztrzepać,następnie mąkę trochę soli i roztrzepać by nie było gródek ,następnie dodać olej i gorącą wode i wyrobić ciasto.Odstawić na 20 min.i dobrze wymieszać.Pod pierwszy naleśnik lekko natłuścić patelnie,a następne piec bez dodawania ojeju,a naleśniki są cieniutkie i bardzo wiśne,wykładać na płaski talerz

Farsz
0,5 kg pieczarek
0,5 kg kiszonej kapusty
10 dag masła
1-2 cebule
vegete,pieprz
Kapustę i pieczarki ugotować,(każde osobno)pokroić na drobno,masło roztopić,wrzucić pokrojoną na drobna cebule i zeszklić.Dodać pieczarki i podsmażyć,dodać kapustę i wszystko wymieszać ,doprawić do smaku
Na naleśnik nałożyć farsz zimny, zwinąć obtoczyć jak kotlet i usmażyć
na oleju.Podawać z keczupem lub jak komu smakuje.


Pieczarki od lat obgotowuje dodając trochę soli i octu(ocet powoduje że są białe a przepis mam od dobrego kucharza)a żeby miec pieczarki pod ręką to ugotowane pieczarki gorące wkładam do słoików i zalewam gotującą wodą z odrobiną soi i octu,odwracam słoiki.Przechowywac w lodówce.Każdy ma swoje wypróbowane sposoby i dziękuje za każde inne podpowiedzi.

z chomika Brunetka6853

  • 55 KB
  • 6 lis 21 5:05
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opieńki młode)

Cedzak ugotowanych grzybów

Zaprawa
0,5 szklanki octu
0,5 szklanki oleju roślinnego
4 łyżki cukru
3 łyżeczki soli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ketchupu pikantnego
2 cebule drobno pokrojone
Wszystko gotowac 5 min.
Grzyby pokroic zagotowac,następnie przecedzic, przepłukac zimną wodą.Po odsączeniu zalac zaprawą ,wymieszac i odstawic na 12 godz.,włożyc do słoików i gotyowac 30-35 min.

z chomika Brunetka6853

  • 58 KB
  • 6 lis 21 5:05
Wątróbka cielęca lub wieprzowa
Wątrobe pokroic na kawałki takie jakie będziemy smażyc i zalac mlekiem najlepiej na noc.Po wyjęciu z mleka(mleko zetnie się)opłukac wodą i rozbic każdy kawałek najlepiej wkładając do woreczka.Rozgrzac tłuszcz i każdy kawałek obtoczyc w mące i usmażyc.Pokroic cebule w krążki i wrzucic do drugiego naczynia dodając tłuszcz,(może byc olej lub smalec-do wątroby lepszy) pieprz vegete i sok z cytryny,wsztstko podgrzac wymieszac i przekładzc usmażoną wątrobe.Dolac trochę wody i ustawic mały płomień by się przeparowała,od czasu do czasu przemięszac.Cebuli tyle ile kto lubi,ja daje na 0,5 kg wątroby 3 duże cebule i sok z połowy cytryny.

z chomika Brunetka6853

  • 54 KB
  • 6 lis 21 5:05
Buraczki

3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce jarzynowej dodac 2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę
Zalewa
0,5 szklanki octu(10%)
15 dag cukru
1 łyżeczka soli
6 gożdzików
3 ziarnka pieprzu
3 ziarnka ziela angielskiego
4 listka laurowe
Wszysto zagotowac(zalewę) wlac do buraczków i wymieszac.Zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 10 min.
Z tych buraczków bardzo dobra jest zupa buraczkowa.

Buraczki z papryką

5 kg ugotowanych buraczków zetrzec na tarce jarzynowej
1 kg papryki
1 kg cebuli
Pokroic według gustu w kostkę lub w paski
Zalewa
o,5 litra octu(10%)
1 szklanka oleju
2 szklanki cukru
2 łyżki soli
pieprz do smaku
Zalewe ugotowac wlac do buraczków ,wymieszac ,zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 15 min.

z chomika Brunetka6853

  • 28 KB
  • 6 lis 21 5:05
Pyzy-kluski na parze
50 dag mąki
2,5 dag drożdży
2 jajka
1 kieliszek oleju
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
szczypta soli
Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego

z chomika Brunetka6853

  • 28 KB
  • 6 lis 21 5:05
Pyzy-kluski na parze
50 dag mąki
2,5 dag drożdży
2 jajka
1 kieliszek oleju
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
szczypta soli
Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego

z chomika Brunetka6853

  • 41 KB
  • 6 lis 21 5:05
SAŁATKA Z MAKARONEM

1 opakowanie makaronu małe muszelki
2 puszki kukurydzy
5 jajek
2 świeże długie ogórki
1-2 cebule
ok. 30 dag. wędliny (najlepiej szynki)
ok. 1 mały słoiczek majonezu
sól, pieprz do smaku

Makaron ugotować (nie przegotować) resztę składników pokroić w kostkę.
Wszystko razem połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

z chomika Brunetka6853

  • 44 KB
  • 6 lis 21 5:05
Gyros-sałatka niewarstwowa

4 udka drobiowe
1 kapusta pekińska
0.5 l słoiczek papryki konserwowej
0,5 l słoiczek ogórków konserwowych
puszka fasolki czerwonej(jak ktoś lubi)
cebula lub por z jabłkiem(ilość według gustu)
Udka pokroić na małe kawałki i dusić 10 min z odrobiną oleju ,pod koniec dodać od 1-1,5 łyżki przyprawy gyros.Kapustę pekińską pokroić i posypać łyżką vegety , cebule,por,jabłka,ogórki i paprykę pokroić w paski lub większą kostkę(jeżeli dodamy fasolkę przekroić na połowy)
Zimne mięso i pozostałe składniki wymieszać,doprawić do smaku a przed podaniem wymieszać z majonezem i ketchupem.
Można z filetów ale z udek taniej wychodzi a tak samo smakuje.

z chomika Brunetka6853

  • 90 KB
  • 6 lis 21 5:05
Surówka z porów

2-3 pory-białe części
2 marchewki
2 jabłka
majonez,jogurt,śmietana -do wyboru
sól,cukier,pieprz-wszystko do smaku
Pory myjemy,przekrawamy wzdłuż i kroimy w talarki(jeżeli ktoś nie znosi surowego pora radzę sparzyc gotującą wodą,a zrobi się łagodniejszy).Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do pora.Mieszamy,doprawiamy do smaku wybranymi produktami.

z chomika Brunetka6853

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    207
  • obrazy
    39
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

254 plików
67,27 MB




Paulinkaww

Paulinkaww napisano 2.07.2018 22:27

zgłoś do usunięcia

ZAPRASZAM HASŁO 123456

Filmy Seriale Bajki

Gry Muzyka

Każdy znajdzie coś dla siebie

obrazek
KinoMuzykaSwiat

KinoMuzykaSwiat napisano 14.07.2020 21:13

zgłoś do usunięcia
Muzyczne i Filmowe Rodzynki - Kino i Muzyka dla Koneserów. Codziennie Cos Nowego. Dobry Film i Dobra Muzyka Na Kazdy Wieczór.

konto__prywatne napisano 23.07.2021 14:59

zgłoś do usunięcia
wilow30612

wilow30612 napisano 26.03.2022 08:40

zgłoś do usunięcia
Super chomik
Strefa_Usmiechu

Strefa_Usmiechu napisano 18.04.2022 23:02

zgłoś do usunięcia

💗 Nowości - Kwiecień 2022 💗

📥 Najlepsza Muzyka i Filmy w Polskim Internecie 📥


obrazek

🎯 FREE – 18:00 – CO NIEDZIELE 🎯
Tutaj zabawa nigdy się NIE KOŃCZY
😺 Zapraszam serdecznie 😺

wiedzmin111111

wiedzmin111111 napisano 28.09.2022 19:04

zgłoś do usunięcia
giphy-2
Filmy_Seriale_XXX

Filmy_Seriale_XXX napisano 7.01.2023 16:38

zgłoś do usunięcia
nerad86850

nerad86850 napisano 31.01.2023 06:22

zgłoś do usunięcia
Super chomik
M.K-16

M.K-16 napisano 10.04.2023 14:05

zgłoś do usunięcia
Witam , pozdrawiam i zapraszam do siebie. 🔐UnicornVIP🔐

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności