Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

rafaello.doc

Rudowlosa12 / Kulinaria / rafaello.doc
Download: rafaello.doc

27 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kulinaria - 69fe4240f0.jpeg
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa ...
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 litra kremówki łyżka żelatyny(wlewamy letnią) 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubic dodac cukier i letnią żelatynę(żelatynę namoczyc w 2-3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje zalac gotującą do 1/4 szklanki) Masa czekoladowa 3/4 kostki margaryny 2 czekolady(mleczna+gorzka) Wszystko roztopic,po wystudzeniu dodac 3 żółtka i pianę z białek
Kulinaria - 546214266c.jpeg
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce ...
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce jarzynowej dodac 2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę Zalewa 0,5 szklanki octu(10%) 15 dag cukru 1 łyżeczka soli 6 gożdzików 3 ziarnka pieprzu 3 ziarnka ziela angielskiego 4 listka laurowe Wszysto zagotowac(zalewę) wlac do buraczków i wymieszac.Zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 10 min. Z tych buraczków bardzo dobra jest zupa buraczkowa. Buraczki z papryką 5 kg ugotowanych buraczków zetrzec na tarce jarzynowej 1 kg papryki 1 kg cebuli Pokroic według gustu w kostkę lub w paski Zalewa o,5 litra octu(10%) 1 szklanka oleju 2 szklanki cukru 2 łyżki soli pieprz do smaku Zalewe ugotowac wlac do buraczków ,wymieszac ,zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 15 min.
Kulinaria - 3288a263d7.jpeg
CIASTO Z "KUBUSIEM" Upiec biszkopt z 4 jajek. MASA ...
CIASTO Z "KUBUSIEM" Upiec biszkopt z 4 jajek. MASA: 1 duży sok Kubuś 3 budynie 30 dag. delicji Ugotować budyń na Kubusiu. Biszkopt przekroić na pół posmarować 1/3 masy, poukładać delicje, posmarować pozostałą częścią masy i przykryć biszkoptem. Można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Kulinaria - SEZAM0WIEC.jpg
SEZAMOWIEC Ciasto krucho-sezamowe, z dodatkiem bezy i ...
SEZAMOWIEC Ciasto krucho-sezamowe, z dodatkiem bezy i kwaśnego dżemu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Składniki na ciasto •2,5 szklanki mąki •20 dag margaryny •5 żółtek •3/4 szklanki cukru pudru •1 łyżeczka proszku do pieczenia •1 cukier waniliowy Wykonanie Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić go na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę (24x42cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Placek I •5 dag masła •2łyżki miodu •1 łyżka cukru pudru •20 dag sezamu W rondelku rozpuścić masło, dodać miód, cukier i sezam - całość lekko podsmażyć. Ciepłe wyłożyć na ciasto na blaszce i upiec, około 20 minut. Place II •5 białek •3/4 szklanki cukru •10 dag kokosu •kwaśny dżem np. czarna porzeczka, powidła śliwkowe Drugą część ciasta wyłożyć na blaszkę z papierem (wielkość jak I) i posmarować dżemem. Białka ubić na sztywno, w czasie ubijania dodawać cukier. Na koniec dosypać wiórki kokosowe. Tak przygotowaną pianę wyłożyć na ciasto i upiec. Krem •20 dag margaryny •20 dag chałwy W naczyniu rozgnieść margarynę i chałwę, mieszając podgrzewać do rozpuszczenia. Jeszcze gorącą masą posmarować pierwszy placek z sezamem (upieczony) i przykryć drugim plackiem (upieczonym) z kokosem. Smacznego!
Kulinaria - SERNIK IZAURA.jpg
SERNIK IZAURA Składniki: CIASTO:, mąka - 1,5 szk ...
SERNIK IZAURA Składniki: CIASTO:, mąka - 1,5 szklanki, cukier - 1,5 szklanki, kakao - 3 łyżki, margaryna - 1 kostka, proszek do pieczenia - 3 łyżeczki, cukier waniliowy - 1 torebka, jajka - 4 sztuki, woda - 5 łyżek, MASA SEROWA:, ser biały - 50-70 dag, jajka - 4, cukier - 1 szklanka, masło - 0,5 kostki, wiórki kokosowe, Opis przygotowania 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować przez 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masytej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. 2. MASA:Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami. Utrzeć na gładką masę.Wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu podlać pozostałą masą tą ze szklanki
Kulinaria - SERNIK BUDYNIOWIEC.jpg
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z ...
SERNIK BUDYNIOWIEC Bardzo fajne polaczenie sernika z budyniem czekoladowym. Ciasto mogloby byc mniej suche. Jesli ktos preferuje budyn np. smietankowy, w celu uzyskania warstwy ciemnej mozna dodac do sera kakao. Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 2 jajka 1 żółtko Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 budynie czekoladowe Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: ½ kostki (miękkiej) margaryny ½ szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jajka 1 białko 1 budyń śmietankowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe Margarynę i cukier - utrzec i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na okolo 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Kulinaria - SERNICZEK2.jpg
SERNICZEK Składniki: CIASTO:, 30 dkg mąki, 20 ...
SERNICZEK Składniki: CIASTO:, 30 dkg mąki, 20 dkg margaryny, 3 żółtka, 1/2 szl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Ser:, 1 kg dobrego sera, 30 dkg cukru pudru, 10 dkg masła, 9 jajek, 2 łyżki mąki kartoflanej, Masa:, 15 dkg cukru pudru, 20 dkg margaryny (może być masło0, sok z 1 cytryny, 3 białka, Opis przygotowania: 1. Ciasto: Zarobić ciasto, schłodzić w lodówce ok. 30 minut.Podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec 2 placki.Zdejmować z blachy gdy są gorące , bo później bardzo się kruszą. 2. Ser: Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Masa jajeczna powinna być prawie biała.Następnie dodawać po łyżce, sera,stale ucierając.Ubić na sztywno pianę z 9 białek. Do masy serowej dodać mąkę kartoflanką,i ubitą pianę,delikatnie wymieszać.Wylać na blaszkę (na taką samą , na której były pieczone placki) wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 1 godz.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy jest upieczony. 3. Masa: Ubić białka i cukier na parze,ostudzić.Utrzeć margarynę dodając po łyżce ubitych białek. Na koniec dodać sok z cytryny. 4. Na upieczony placek wyłożyć część masy,równo rozsmarować,położyć upieczony sernik, wyłożyć drugą część masy,rozsmarować przykryć drugim plaskiem, lekko docisnąć.Ciasto polać polewą.
Kulinaria - CIASTO JOGURTOWE.jpg
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Dele ...
Ciasto jogurtowe Składniki: ciasto jogurtowe Delecty, pół opakowania margaryna, 70g jogurt naturalny, 470g jajka, 2 galaretki truskawkowe, 2 mandarynki, 2 puszki marmolada wieloowocowa, 150g Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Rozpuścić margarynę i lekko ostudzić. 2. Do miski wsypać ciasto jogurtowe, dodać 2 całe jajka, 70g jogurtu naturalnego, roztopioną margarynę. Wszystko utrzeć mikserem ok 2-3 min. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną i bułką tartą tortownice o średnicy 23. Piec ok 25-30 min w temp.180 C. 3. Rozpuścić 2 galaretki w 1,5 szklanki wody, ostudzić. 4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Spód smarujemy marmoladą wieloowocową i przykrywamy drugim krążkiem. Na górze układamy mandarynki z puszki (mogą być też inne owoce). 5. Pozostały jogurt naturalny mieszamy z ostudzoną galaretką,( wkładamy dosłownie na 1-3 min do lodówki, gdyż masa bardzo szybko się ścina, najlepiej gdy ma konsystencję gęstej śmietany), następnie wylewamy masę jogurtową na wierz ciasta i całość wkładamy na 2-3 godziny do lodówki
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności