Historia smaku 10.mp3
-
2010 - Один из Вас -
Ahern Cecelia -
Ahern Cecelia - Sto imion -
Andrews Virginia - 1 Kwiaty na poddaszu -
Andrews Wirginia -
Cabanes Jean-Pierre -
Candlis Louise -
Chang Jung -
Chang Jung - Dzikie łabędzie Trzy córy Chin -
Colgan Jenny -
Coori N -
Delikatność kobiet (Gryzmek2) -
Dowcip -
Elsa i Fred -
Fielding Joy - Grand Avenue -
Fielding Joy - Szepty i klamstwa -
Finanse -
Forster Edward Morgan - Domostwo Pani Wilcox -
Griffin Adele -
Isau Ralf -
Jamroziński Tomasz -
Kubilus Karolina -
Marse Juan -
Matard-Bonucci Marie-Anne -
Miecznicka Magdalena -
Miłoszewski Zygmunr - Gniew -
Miłoszewski Zygmunt - Uwikłanie -
Mjåset Christer -
Nothomb Amelie -
Nowakowski Orfeusz -
Orliński Wojciech -
Rebizant-Siwiło Monika -
Richie Alexandra -
Serno Wolf -
Tennenbaumowie -
Torres Claudia -
Townsend Sue -
Tyszkiewicz Andrew -
Tyszkiewicz Andrew - Ostatni Mazur -
Vlugt Simone van der -
Wieliński Bartosz -
Wiernikowska Maria -
Wiesz, możesz - działaj! -
Zacharzewska Anna -
Załuski Stanisław -
Zerling Konopka Alina -
Zimniak Magdalena -
Ż -
Żółcińska Wanda -
Игорь Ашуров - Сьорники 320kbps
Skąd pochodzi pomidor? Jaka przyprawa była niegdyś cenniejsza niż złoto? Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada? Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucji?
Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Te poszukiwania ilustruje kilkadziesiąt kolorowych fotografii.