Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Kg200
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Janusz

widziany: 22.12.2021 22:19

  • pliki muzyczne
    386
  • pliki wideo
    3577
  • obrazy
    734
  • dokumenty
    390

5419 plików
879,11 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Kg200
- Misja Afganistan
▣ Zrozumieć Tajemnice Archeologii lektor chomikuj
▶ Maryja z Nazaretu E 01-04 PL
► Nie do wiary
►Pradawne archiwum X
★ Hrabia Monte Christo
1920 Bitwa Warszawska
1920 Wojna i Milość
Amerykański ninja
Anna German
 
Anna German
Architektoniczne Kolosy Starożytności
Archiwum X Kościoła
 
Archiwum X Kościoła
Atlantyda - Atlantis
 
Atlantyda - Atlantis
ATLANTYDA-mity i fakty
Atlasy Słowniki Encyklopedie
Badacze tajemnic
BBC Magia Natury Niezwykłe spektakle
Bitwa o Zamek
Bitwy żołnierza polskiego
Bogusław Wołoszański
Bogusław Wołoszański - Encyklopedia II Wojny Światowej
Broń na sprzedaż
Było nie minęło - Kronika Zwiadowców Historii
 
Było nie minęło 2013r
Było nie minęło 2014r
Chrysler Mercedes i inne
Czas Honoru I- II - III -IV- V - VI - VII
Czas Komanczow
Czterej pancerni i pies
CZYSTA NAUKA
Deutsche Marsche - III Rzesza
Discovery Atlas ( 14 odc. )
Dla Adka
 
Dokumenty
Dolny Śląsk - Riese
Filmy 2000 - 2004
Filmy 2006 - 2005
Filmy 2008 - 2007
Filmy 2009
Filmy 2010
Filmy 2011
Filmy 2012
Filmy 2013
Filmy 2014
Fotografika
Galeria awatary na telefon
Gladiatorzy II wojny światowej (2002)
Górny Śląsk - Oberschlesien - filmy i nie tylko
Historia - Polska
 
Historia Oręża
Historia Starożytnych Cywilizacji
 
Historia Wojska Polskiego
Hodowla Ślimaka
 
Przepisy kulinarne
Huna - Sekret
III Rzesza
 
Jak dożyć 101 lat
Jak piwo uratowało świat (2011)
James Bond 007
Janosik
Jednostki specjalne
 
Snajper XXI wieku
Jerozolima. Narodziny Świętego Miasta kompl
Kabarety
 
Kabarety
Kasia ze Śląska gotuje
Kawaleria Powietrzna
Klątwa Tutenchamona
Komandoria
Kryształowa Cisza
KSIĘZNA DAISY VON PLESS - PSZCZYNA I KSIĄŻ
Kulinarne
 
✿ Polski turniej wypieków
Brodzik od kuchni
Ewa gotuje
Ewa gotuje - popr
Gotowanie po śląsku
Gotuj z Rączką
Kuchenne rewolucje Sezon 1 - 2 - 3 - 4 -5 - 6
Kuchnia francusa po prostu 3
Kuchnia Nigelli
Kuchnia po Śląsku
Kuchnia z Okrasą
 
●Kuchnia z Okrasą
Kudłaci kucharze Wakacje z wypiekami
kulinarni.pl
Miłość z piekarnika
Moje ciasto
Nigella Christmas Kitchen
Nigella ekspresowo
Nigella Forever
Nigella gryzie
Nigella Lawson
Okrasa
Okrasa łamie przepisy
Pascal
Pascal po polsku
Piekielna kuchnia - Hell's Kitchen
Przez żołądek do serca
Pyszne WeekendyBilla NOWOŚĆ Billa Grengera
Rączka gotuje
Sąsiad na widelcu
Śląskie gotowanie
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Smakuj świat z Pascalem
Smakuj świat z Pascalem 2
Smakuj świat z Pascalem 3
Smakuj świat z Pascalem 4
Szczypta smaku
Szczypta smaku 2
W kuchni z Rachel Allen
Wideoprzepisy Pascala Brodnickiego
Wielkanoc
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 2
Kulisy II Wojny Światowej
Kurs na operatora maszyn budowlanych
 
Materiały dla kursantów
Legia Cudzoziemska
 
Inne
Legia na wojnie
Proporce i odznaki
LEONARDO DA VINCI
Łowcy nazistów (2009)
Magnolia [1999] 1-2 CD
Makłowicz W Podróży
Maszyny budowlane DTR
 
Militarne
Mity i Legendy Polski
Muzyka Elektroniczna
 
Muzyka Inne
Muzykoterapia
 
Robert High Coxon
Na tropach tajemnic
Nad rozlewiskiem
Największe Bitwy Pancerne
 
Największe bitwy pancerne Sezon 2 (1-10)
Największe zagadki historii
NASA Archiwum Tajemnic
Nauka j. niemieckiego
Nauka j.angielskiego
Nauka języka francuskiego
Nauka języka hiszpańskiego
Nauka języka włoskiego
Oblicza Historii
Odkrywca
 
Odkrywca - 2011
Odkrywca - 2012
Opowieści z Narnii
Pacyfik - lektor pl
Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
Podziemia III Rzeszy
Podziemne miasta
POGRANICZE W OGNIU
Polowania na Nazistów - Nazi Hunters 2010
Prowokacja Gliwicka - Operacja Himler
Prywatne -
Ptaki Polski
Ratownicy
Religie Świata
Różowa Pantera
Sama Prawda
Samuraje
 
Sensacje XX wieku
Seria - Podróże z przewodnikiem - Obieżyświat
Siedem epok Wielkiej Brytanii
Snajper XXI wieku
Spartakus Bogowie Areny
Spartakus Krew i Piach
Spartakus Wojna potępionych
Spartakus Zemsta
Sporty walki
 
Aikido
Kyokushinkai
Starożytne Cywilizacje
Starożytni Kosmici
 
Starożytni Kosmici Sezon 1
Starożytni Kosmici Sezon 2
Starożytni Kosmici Sezon 3
Świat bez tajemnic(27odc.)
Szkoła przetrwania
 
Szogun Shogun PL
Tajemnice Biblii
 
Biblia (1994)
Biblia (1994)(1)
Biblia (1994)(2)
Tajemnice Krzyża
Tajemnice starożytności
Tajemnice Twierdzy Szyfrów
Tajemnice z przeszłości
Tak wyglądał Gdańsk po wojnie
 
Kapitulacja
TRANSPORTER SEZON 1 LEKTOR PL
Uprawa boczniaka
 
Boczniak w kuchni
Uprawa Pieczarek
WAKACJE Z DUCHAMI
Warsaw Uprising - Powstanie Warszawskie (1 August - 2 October 1944)
Wędkarstwo
 
Wielcy wodzowie
Wielkie Tajemnice Historii - Obrazy Wojny
Wielkie zamki Europy
Wikingowie - Vikings
Wikingowie - Vikings sezon 2
 
Sezon 2 napisy
Winnetou i inne
Wojenne
Wojna i Broń
 
Wojny które zmieniły świat
Wyprawy Krzyżowe - Krzyżowcy i Templariusze
Wyzwolenie
Z notatnika średniowiecznego rycerza (2010)
zachomikowane
Zaginione Filmy II Wojny
Zamki i pałace Europy
Zamki i twierdze - Polska
 
reszta
Zamki i Warownie Polskie
Zapomniane odkrycia Starożytności
Ziemie odzyskane i podobne
zz1
 
zz2
 
zz2a
 
01.Marek Bilinski - Ogrod Krola Switu (1983)
02.Marek Bilinski - E!=mc2 (1984)
03.Marek Bilinski - Wolne Loty (1986)
zzzz1
Pokazuj foldery i treści
obrazek
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 155,7 MB
  • 21 paź 14 9:07
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!

z chomika borowiak65

  • 173,2 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gość: Hanna Szymanderska
W menu: pieczone przepiórki nadziewane pistacjami, wedzona piers bażanta z sufletem grzybowym.

z chomika borowiak65

  • 71,0 MB
  • 21 paź 14 9:07
Tym razem Karol Okrasa rusza nad morze. Wspólnie ze znanym żeglarzem,
Jarosławem Kaczorowskim, wypłyną jachtem na Zatokę Gdańską. Pan Jarosław,
który brał udział w regatach dookoła świata i wyścigu samotników przez Atlantyk,
opowie o jedzeniu podczas dalekich wypraw. Po krótkim rejsie Karol Okrasa
przygotuje w kambuzie i na nabrzeżu dwa dania dla żeglarzy: lekki omlet z serem
twarogowym, ogórkiem kiszonym i pomidorami oraz dorsza smażonego z jabłkami.

z chomika borowiak65

  • 153,3 MB
  • 21 paź 14 9:07
W dawnych wiekach, polscy kucharze, co dziś może wydaje się dziwne, uchodzili w Europie za mistrzów przyrządzania ryb. Markiza de Pompadour urządzając wykwintne przyjęcia podawała swoim gościom ryby po polsku czyli sandacza lub szczupaka z wody z gotowanymi jarzynami i siekanym jajkiem. Do dziś określenie "ryba po polsku" jest znane w wielu europejskich krajach. Karol Okrasa i Małgorzata Zajączkowska zaprezentują dwie propozycje: lin z sosem z botwinki i musem z pieczonych warzyw oraz sandacza po polsku z konfiturą cebulowo-śliwkową.

z chomika borowiak65

  • 154,7 MB
  • 21 paź 14 9:07
Dziś w programie zaproponujemy ryby morskie - zapiekanka z dorsza z ziemniakami i danie z dorady. W przyrządzeniu potraw Karolowi Okrasie pomaga ceniony mistrz kuchni, Kurt Scheller.

z chomika borowiak65

  • 154,9 MB
  • 21 paź 14 9:07
Potrawy wielkanocne powinny być smaczne, efektowne i oparte na tradycyjnych świątecznych składnikach. Karol Okrasa proponuje jaja faszerowane musem z szynki oraz roladki z pieczonego schabu z musem chrzanowym.

z chomika borowiak65

  • 154,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
Właśnie trwa sezon na szparagi, co sprzyjać powinno poznawaniu walorów kulinarnych tego znanego warzywa. Karol Okrasa wraz z zaproszonym gościem zaprezentują jak przygotować proste, smaczne i zdrowe potrawy zarówno z białych, jak i zielonych odmian szparagów.

z chomika borowiak65

  • 157,3 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gość: Maciej Grabowski
W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie.

z chomika borowiak65

  • 154,4 MB
  • 21 paź 14 9:07
Naturalne przyprawy, świeże, aromatyczne zioła. Bez ich zapachu i smaku trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek danie. Z dodatkiem ziół przygotowujemy: pangę duszoną, kardamon, zapiekankę z wołowiną. Gościem programu jest kucharz Jerzy Pasikowski.

z chomika borowiak65

  • 156,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
W tym odcinku zapraszamy na spotkania z przysmakiem, nie tylko polskiej kuchni, choć u nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Flaki jedzą również Włosi - słynne trippe a la romana, Niemcy czy Francuzi. W programie flaki z różnych stron świata, oczywiście w wersji Karola Okrasy

z chomika borowiak65

  • 152,1 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gość: Adrian Budziński
W menu: sashimi i nigiri - sushi oraz maki.

z chomika borowiak65

  • 152,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
Naleśniki. Można podawać je na słodko, można także na słono. Danie lubiane przez dzieci i dorosłych, znane na całym świecie, choć pod różnymi postaciami. W programie dwie potrawy: płonące, pełne czekolady i orzechów naleśniki a la Gundel, pochodzące z Węgier oraz pachnące pomarańczami francuskie naleśniki Crepes Suzette.

z chomika borowiak65

  • 171,8 MB
  • 21 paź 14 9:07
Historia tego święta sięga 999 roku i panowania papieża Sylwestra II. Według proroctw Sybilli w 1000 roku miał nadejść koniec świata. Ta ponura wizja spowodowała, że mieszkańcy Europy, a w szczególności mieszkańcy Włoch noc 31 grudnia 999 roku spędzali pełni obaw i trwogi. Ku radości wszystkich, okazało się jednak, że proroctwo się nie spełniło i ludzi ogarnęło wielkie szczęście, zaczęto się bawić i świętować. Czas sylwestra i karnawału to okres mający swoją niepowtarzalną atmosferę radości, zabawy, gorączki zakupów, balowych strojów, sztucznych ogni i kolorowych neonów. W programie przygotujemy: 1. Pierś kaczki. 2. Koktajle bezalkoholowe z owoców i warzyw. Gościem programu jest Marcin Woźniak, barman.

z chomika borowiak65

  • 178,7 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gość: Małgorzata Wyszyńska
W menu: pieczony żur z buraczkami i jajkiem przepiórczym oraz bigos z białej i czerwonej kapusty z podrobami.

z chomika borowiak65

  • 89,3 MB
  • 21 paź 14 9:07
Karol Okrasa udaje się do Moniek na Podlasiu, które nazywane są stolicą ziemniaka. Raz do roku odbywa się tam Święto Ziemniaka. Miejscowe gospodynie potrafią ponoć wyczarować z ziemniaków mnóstwo przepysznych dań. Karol odwiedzi jedną z nich - panią Jadwigę Dębowską i razem przygotują wspaniałą babkę ziemniaczaną według miejscowego przepisu. W studiu Karol Okrasa pokaże, jak można przygotować nawet deser z ziemniaka. Zaprezentuje bowiem suflet czekoladowo - ziemniaczany.

z chomika borowiak65

  • 155,2 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.

z chomika borowiak65

  • 155,3 MB
  • 21 paź 14 9:07
Gość: Sławek Wierzcholski
W menu: sałatka z wędzoną sieją i sosem ze szczypiorku oraz smażony okoń z orientalnymi warzywami.

z chomika borowiak65

  • 71,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
Program rozpoczyna wizyta Karola Okrasy w mleczarni w Mrągowie. Sprawdza, jak powstaje maślanka. Następnie wraz gościem, którym jest dr n. med. Małgorzata Kozłowska - Wojciechowska, przewodnicząca Rady Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka, przygotowują dwie potrawy: roladki z kurczaka z szynką i szpinakiem z sosem z maślanki i gorgonzoli oraz pieczony krem kawowy z maślanki z gruszkami i sosem z malin.

z chomika borowiak65

  • 70,4 MB
  • 21 paź 14 9:07
Wielkopolska ziemniakiem stoi. Ziemniaki, tudzież kartofle lub pyrki są dominującym składnikiem w kuchni tego regionu. Ich panowanie rozpoczęło się w XIX w. i mimo upływu stu lat cieszą się nadal popularnością.

z chomika borowiak65

  • 78,2 MB
  • 21 paź 14 9:07
Wspierając akcję „Poznaj Dobrą Żywność” organizowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Karol Okrasa odwiedzi mały zakład przetwórstwa warzyw. Widzowie mają okazję zobaczyć jak produkuje się dobrą, zdrową żywność. A w swojej kuchni przygotuje dwa dania: kremową zupę z pomidorów i kukurydzy z pianką z zielonego groszku oraz łososia pieczonego z ziołami na sałatce z bakłażana duszonego w pomidorach.

z chomika borowiak65

  • 78,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
W poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa dociera do zamku
w Rynie. Miejscowy kucharz, pan Krzysztof Mazurek, specjalizuje się
w daniach staropolskich, a zwłaszcza w kuchni rycerskiej. Co jadali rycerze,
kiedy nie walczyli z wrogiem, nie potykali się w turniejach i nie polowali?
W dawnej Sali Rycerskiej Karol Okrasa i jego gość przygotują dwa dania
godne rycerskiego stołu.

z chomika borowiak65

  • 155,7 MB
  • 21 paź 14 9:07
Lato to wszechobecne grillowanie na świeżym powietrzu. W dzisiejszym odcinku podpowiadamy, jak urozmaicić smak standardowych potraw z rusztu i poeksperymentować z egzotycznymi przyprawami.

W menu: grillowany kurczak z bakłażanem i sałatką z arbuza i pomidorów oraz grillowania korona z żeberek z pieczonymi ziemniakami.

z chomika borowiak65

  • 79,1 MB
  • 21 paź 14 9:07
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Niegocin, znajdujące się nieopodal Giżycka. Dociera do miejscowości Rydzewo, gdzie odwiedza Selwinę Nowakowską - miłośniczkę i wielką znawczynię miejscowych tradycji kulinarnych. Selwina Nowakowska pokaże jak przyrządza się plińce z pomoczką, czyli rodzaj placków z ziemniaków podawanych z boczkiem i pomoczką - pastą z twarożku, cebuli i czosnku. W programie będzie mowa także o innych daniach regionalnych.

z chomika borowiak65

  • 79,2 MB
  • 21 paź 14 9:07
Odbędziemy wycieczkę w okolice największego polskiego jeziora nad Śniardwy. Tam Karol Okrasa odwiedzi pana Mirosława Gworka, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne i niewielki gościniec. Pan Mirosław karmi swoich gości wspaniałymi rybami. Bliskość jeziora Śniardwy zobowiązuje! Odtwarza stare receptury, między innymi jako jeden z ostatnich robi ryby solone - to najstarszy, rodem ze średniowiecza, sposób konserwacji ryb. Pan Mirosław pokaże, jak to się robi, ponadto przygotuje z Karolem dwa dania: mazurskiego węgorza duszonego na kwaśno z koprem i starą mazurską zupę warzywną z rakami

z chomika borowiak65

  • 78,8 MB
  • 21 paź 14 9:07
W naszych podróżach po kraju w poszukiwaniu polskiego smaku i tradycji kulinarnych tym razem zawitaliśmy do miejscowości Chrzanowo obok Makowa Mazowieckiego. Na tradycję kulinarną tego miejsca składa się dawna kuchnia Mazowsza i Kurpiów.
Tutejsza potrawa regionalna to zupa pazibroda. Przygotowywana jest z ziemniaków, kapusty kiszonej i warzyw, z dodatkiem dużej ilości skwarek ze słoniny i przyprawiana na ostro pieprzem. Dawniej stanowiła jednodaniowy, codzienny obiad, często była jedynym posiłkiem, jaki zjadano w ciągu dnia. Nazwa tej potrawy pochodzi stąd, że podawana w bardzo gorącej zupie krojona w grube kawałki kapusta kiszona ciągnęła się i parzyła brodę.
Zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, jednak zaskakująco smaczna. Schlebia typowo polskim gustom smakowym. Spróbujmy.

z chomika borowiak65

  • 90,2 MB
  • 21 paź 14 9:07
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi Obszę pod Biłgorajem. Ten region jest sławny z produkcji tzw. piroga biłgorajskiego. Piróg biłgorajski to kasza gryczana zmieszana z ziemniakami, serem i skwarkami owinięta ciastem drożdżowym i upieczona. Pani Janina - członkini miejscowego Zespołu Pieśni Regionalnej, specjalistka od przyrządzania piroga biłgorajskiego - pokaże Karolowi i widzom, jak go przyrządzić . W studiu Karol pokaże swoją wersję - piróg na słodko z kaszą gryczaną, makiem i jabłkami.

z chomika borowiak65

  • 78,7 MB
  • 21 paź 14 9:07
Karol Okrasa odwiedzi zajazd w Zielonce. Jego właściciel - pana Artur Świerżewskie gromadzi tam pamiątki z filmów Jerzego Hoffmana opartych na Trylogii Henryka Sienkiewicza i odtwarza przepisy kulinarne z tamtego okresu. Karol zajedzie powozem, będą go witały salwy z armat. Następnie przy suto zastawionym staropolskim stole panowie przygotują pasztet z dzika. W studiu Karol Okrasa pokaże, jak przygotować pasztet z kaczki z grzybami i kaszą gryczaną.

z chomika borowiak65

  • 155,5 MB
  • 21 paź 14 9:07
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną.
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.

z chomika borowiak65

  • 70,8 MB
  • 21 paź 14 9:07
Rybnym królem w kaszubskiej kuchni jest niewątpliwie śledź – łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw.

z chomika borowiak65

  • 152,1 MB
  • 21 paź 14 9:07
Jarskie zawsze dziarskie! Tak chciałoby się zawołać na wspomnienie kulinarnej potęgi PRL. Wszystkie punkty masowego żywienia: bary mleczne, stołówki zakładowe i bufety oferowały całkiem niezły wybór tak zwanych jarskich dań. Zresztą w ogóle, w tamtych barwnych czasach jarosze byli faworyzowani. I wcale nie chodziło o to, że ludowa władza dbała o zdrowie swoich obywateli. Przyczyna była bardziej prozaiczna. Po prostu w tamtych czasach brakowało mięsa. W programie proponujemy: kotlety z pieczonych warzyw - marchwi, selera, cukinii, bakłażanu oraz kotlety z ciecierzycą z kostką z chleba razowego. Gościem programu jest dr Dariusz Włodarek z Instytutu Żywności i Żywienia.

z chomika borowiak65

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    32
  • pliki muzyczne
    0

32 plików
3,91 GB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności