Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

x.jpg

wypieki - x.jpg
Download: x.jpg

0,57 MB

(2336px x 1504px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
wypieki - szarlotka-z-serkiem-1.jpg
Składniki: * 3 szklanki mąki * 1 opakowani ...
Składniki: * 3 szklanki mąki * 1 opakowanie serka waniliowego (400 g) * 1,5 kostki margaryny * cukier waniliowy (duża porcja) * 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * wiórki kokosowe lub bułka tarta do posypania ciasta przed pieczeniem * 1,5 kg jabłek - "szarej renety" * cynamon i cukier waniliowy do posypania jabłek * cukier puder do posypania ciasta po upieczeniu (lub lukier do polania ciasta) Przepis: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać serek, margarynę, cukier waniliowy i zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części: na spód 2/3 ciasta, na wierzch - 1/3. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta. Ciasto posypać małą ilością wiórków kokosowych lub tartą bułką (około 2 łyżki). Następnie ułożyć połówki lub ćwiartki obranych jabłek, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Przełożyć pozostałą część ciasta. Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu szarlotkę obficie posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Uwaga! Ciasto bez użycia jajek. Wydrukuj przepis
wypieki - piernik-z-jablkami-1.jpg
Składniki: * 1 kg jabłek * 1 szklanka cukr ...
Składniki: * 1 kg jabłek * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 2 szklanki mąki z czubkiem * 3 łyżki kakao * 3 jajka (może być 4) * 4 łyżki stopionej margaryny * 1 łyżka oleju * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody * można dodać bakalie (np. rodzynki, orzechy) Przepis: Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić na 1 - 1,5 godziny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakaem. Dodać do jabłek. Następnie dodać roztrzepane żółtka, margarynę i olej. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek oraz bakalie np. rodzynki, orzechy. Ciasto przełożyć na dużą tortownicę lub blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.
wypieki - murzynek-2.jpg
Składniki: * 1 margaryna * pół szklanki ml ...
Składniki: * 1 margaryna * pół szklanki mleka lub wody * mniej niż 2 szklanki cukru * 4 łyżki kakao * 4 jaja * 2 szklanki mąki * łyżka proszku do pieczenia * aromat lub przyprawa do pierników Przepis: Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Polać polewą czekoladową.
wypieki - karpatka-1.jpg
Składniki: * CIASTO * 1/2 kostki margaryny ...
Składniki: * CIASTO * 1/2 kostki margaryny * 1 szklanka wody * 1 szklanka mąki * 4 jaja * * KREM * 1/2 litra mleka * 2 łyżki mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń * 1 szklanka cukru * 1 kostka masła Przepis na ciasto: Margarynę i wodę zagotować. Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty. Po wystudzeniu dodać jaja. Podzielić ciasto na 2 części i każdy piec około 1 godzinę. Przepis na krem: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń. Przełożenie ciasta: Ciasto - krem - ciasto.
wypieki - sernik-wiedenski-5.jpg
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 ...
Składniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 jajka * 1/3 kostki masła * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 dag rodzynek * POLEWA * 1 tabliczka czekolady twardej * 3 łyżki masła Przepis na ciasto: Ser zmielić razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości i dodać do sera. Następnie do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z formy i polać gorącą polewą czekoladową. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić w rondelku razem z masłem. Gorącą polać ostudzony sernik.
wypieki - biszkopt-z-jagodami-3.jpg
Składniki: * 3 jajka * 1/2 szklanki cukru ...
Składniki: * 3 jajka * 1/2 szklanki cukru * szczypta soli * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka mąki pszennej * jagody * 1 galaretka pomarańczowa Przepis: Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu. Po ostygnięciu ułożyć jagody i zalać galaretką. (Można użyć 2 galaretki - chodzi o ilość, a nie kolory.)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności