Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

mietowy.jpg

Soki - mietowy.jpg
Download: mietowy.jpg

12 KB

(180px x 250px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Miętowy sok jabłkowy

Jako wariant ziołowy soku jabłkowego wybraliśmy jabłko z miętą. Sok posiada orzeźwiający smak, a mięta poza walorami smakowymi zawiera potencjał leczniczy:
Mięta działa pobudzająco na czynności wydzielnicze żołądka i wątroby,
Wyciąg z mięty zwiększa ilość soku żołądkowego oraz żółci dzięki czemu u ułatwia trawienie i przyswajanie pokarmów,
Skład: sok jabłkowy, wyciąg z mięty pieprzowej

wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: ok 0,1g
tłuszcze: ok. 0,05g
węglowodany: od 8g do 13g

wartość energetyczna w 100g produktu:
od 32 kcal (133,98 kJ)
do 52 kcal (217,71 kJ)

mała butelka: 250 ml
data ważności soków: 10 miesięcy

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Soki - napojbez.jpg
Napój z kwiatu czarnego bzu (Hyćki) Ten wspaniały płyn ...
Napój z kwiatu czarnego bzu (Hyćki) Ten wspaniały płyn powstał na drodze naparu kwiatu czarnego bzu. Napój zawiera poza kwiatem bzu czarnego wodę, cukier trzcinowy, oraz naturalny sok z cytryny. Jest produktem naturalnym, niekonserwowanym, wyłącznie pasteryzowanym. Napój ten możemy pić na dwa sposoby: z kostką lodu jako napój chłodzący i orzeźwiający, stąd jego stara nazwa brzmiała „Napój żniwiarzy,” lub gdy czujemy się przemarznięci, szczególnie w porach jesienno- zimowych polecamy pić go na gorąco. Jest to produkt tradycyjny. Medycyna ludowa sięgała bardzo często po ziele czarnego bzu, by sporządzać na jego bazie różne lecznicze specyfiki. Skład: kwiat z czarnego bzu, woda, cukier trzcinowy, naturalny sok z cytryny wartość energetyczna w 100g produktu: ok. 36 kcal zawartość naturalnej Wit C: ok.5-10 mg4 mała butelka: 250 ml data ważności soków: 10 miesięcy Dla amatorów drinków mamy rewelacyjny przepis: 200 ml napoju z kwiatu czarnego bzu; ok.15 do 20 ml czystej wódki; sok z cytryny do smaku; oraz 2 kostki lodu. (można dodać niewielką ilość porto).
Soki - czarnybez.jpg
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany z czarnym bzem Cz ...
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowany z czarnym bzem Czarny bez - znana stara roślina używana jako lekarstwo. W połączeniu z sokiem jabłkowym czarny bez uzyskuje pełnię smaku łagodząc ostrą gorzkawą nutę owocu czarnego bzu. Ten sok znakomicie nadaje się by przyrządzić z niego kisiel (przepis podany poniżej). czarny bez jest środkiem napotnym czyszczącym krew, poprawia przemianę materii, zalecany przy grypach i przeziębieniach, chorobach gośćcowych, reumatycznych, chorobach nerek, stanach zapalnych żołądka, nerwobólach oraz ogólnego wyczerpania organizmu, owoce czarnego bzu należą do leków usuwających z organizmu produkty przemiany materii oraz egzogenne toksyny, owoce czarnego bzu zawierają witaminy takie jak: B2, B6, PP, C, H, sok z czarnego bzu zawiera zwiększoną ilość cennych antyoksydantów, Skład: sok jabłkowy, sok z czarnego bzu (12%) wartość odżywcza w 100g produktu: białko: ok 0,1g tłuszcze: ok. 0,05g węglowodany: od 8g do 13g wartość energetyczna w 100g produktu: od 32 kcal (133,98 kJ) do 52 kcal (217,71 kJ mała butelka: 250 ml data ważności soków: 10 miesięcy
Soki - zurawinowy2.jpg
Sok jabłkowy z żurawiną Sok jabłkowy z żurawiną jest ...
Sok jabłkowy z żurawiną Sok jabłkowy z żurawiną jest produktem całkowicie naturalnym, zachowującym smak świeżych owoców. W naszej technologii soków tłoczonych nie stosujemy żadnych konserwantów. Sok nie zawiera dodatku cukru ani wody, jest wyłącznie pasteryzowany. Dzięki dodanej żurawinie sok nabrał zdrowych „rumieńców”. Żurawina działa przeciwzapalnie, obniża poziom cukru we krwi, jest przeciwutleniaczem (antyoksydantem), Żurawina od niepamiętnych czasów używana jest w medycynie ludowej. Stanowi ważny dodatek w codziennej diecie mieszkańców, przyczyniając się do poprawy stanu ich zdrowia, Owoce żurawiny są bogate w wit. C., Stanowią jedno z bogatszych źródeł związków polifenolowych, w tym flawonoidów, żurawiny zawierają również dużo proantocyjanidyn, które zmniejszają ryzyko pojawienia się infekcji układu moczowego, Wstępne badania potwierdziły, że spożycie soku z żurawin daje doskonałe efekty w zapobieganiu chorobom serca, Skład: sok jabłkowy, sok żurawinowy (15%) wartość odżywcza w 100g produktu: białko: ok 0,1g tłuszcze: ok. 0,05g węglowodany: od 8g do 13g wartość energetyczna w 100g produktu: od 32 kcal (133,98 kJ) do 52 kcal (217,71 kJ) mała butelka: 250 ml duża butelka: 750 ml data ważności soków: 10 miesięcy
Soki - jab_grusz_p.jpg
Jabłko – gruszka Gruszki posiadają podobnie wysokie w ...
Jabłko – gruszka Gruszki posiadają podobnie wysokie wartości odżywcze jak jabłka. Mają nieco wyższą zawartość węglowodanów, białka i błonnika. Zawierają dużo potasu, witaminy B2 i kwasu foliowego.Gruszka jest owocem słodkim, a pomimo to doskonale dietetycznym, bowiem średniej wielkości owoc zawiera zaledwie 100 kalorii. Gruszki do doskonałe źródło naturalnego błonnika. Przyczynia się on do obniżenia poziomu cukru we krwi, wspomaga działanie układu trawiennego. Dieta bogata w błonnik zmniejsza ryzyko zachorowania na raka okrężnicy i jest pomocna w kontroli poziomu cholesterolu.
Soki - marchew_seler3.jpg
Sok wyciśnięty z marchwi i selera Seler to ...
Sok wyciśnięty z marchwi i selera Seler to jedno z najdawniej znanych warzyw. Zgrubienie korzeniowe zawiera przede wszystkim znaczne ilości soli mineralnych np. wapnia, witaminy C, B1, B2, karoten oraz kwasy octowy i masłowy, których zawartość wzrasta w miarę wzrostu rośliny. Olejki lotne zawierają kilkadziesiąt składników, które mają właściwości lecznicze. Wszystkie części selera mają działanie moczopędne, przeciwgośćcowe, przeciwzapalne. To tajemnicze i przedłużające młodość warzywo warto jeść w każdej postaci, byle często i najlepiej w połączeniu z marchewką. Seler jest jednym z najpopularniejszych afrodyzjaków na świecie. Sok selera stosuje się w schorzeniach skóry, przy podagrze, przy braku apetytu i w zaburzeniach trawienia. Seler jest doskonały jako warzywo dietetyczne. Marchew jest ulubionym warzywem Francuzek i stanowi ponoć sekret ich pięknego odcienia karnacji. Świeży sok z marchwi i z korzenia selera Cymes jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 24h. Sok nasz należy przechowywać w temperaturze 2ºC-6ºC. 100 ml soku to tylko 27 kcal.
Soki - jablko-mieta3.jpg
Sok wycisniety z jabłek i mięty ORZEŹWIENIE NA LETNIE DN ...
Sok wycisniety z jabłek i mięty ORZEŹWIENIE NA LETNIE DNI Jabłka to kopalnia witamin, błonnika i innych substancji odżywczych, wzmacniających układ odpornościowy. Są skarbnicą węglowodanów, które bardzo szybko przenikają do krwi i stanowią zastrzyk energii dla zmęczonego ustroju. W owocach tych występuje unikalna kombinacja witamin C i P oraz magnezu, które uelastyczniają oraz uszczelniają naczynia krwionośne, zapobiegając miażdżycy. Składniki mineralne obecne w jabłkach to m.in żelazo i potas, które maja właściwości odkwaszające. Dlatego owoce te są szczególnie polecane osobom spożywającym duże ilości pokarmów mięsnych i zbożowych. Mięta dodana do Naszego soku sprawiła, że stał się on orzeźwiający. Ponadto, mięta jest rośliną o szerokich właściwościach. Mięta po pierwsze, ułatwia trawienie pokarmów, pobudzając wytwarzanie soków trawiennych, żółci i soku żołądkowego. Po drugie, znosi nadmierne skurcze mięśni gładkich przewodu pokarmowego i dróg żółciowych, a także usuwa wzdęcia brzucha. Po trzecie, zwiększa łaknienie. Po czwarte, mięta działa też dezynfekująco w przewodzie pokarmowym i drogach żółciowych dzięki związkom czynnym niszczącym obecne tam bakterie. Po piąte wreszcie działa moczopędnie. Po szóste zaś działa uspokajająco i nieznacznie obniża ciśnienie krwi. Jak widać - działanie mięty jest wszechstronne. Świeży sok z jabłek i mięty jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 48h. Sok nasz należy przechowywać w temperaturze 2ºC-6ºC. 100 ml soku to tylko 47 kcal.
Soki - photo-29163-m4.jpg
Sok z buraków pomaga obniżać ciśnienie ...
Sok z buraków pomaga obniżać ciśnienie Najnowsze badania naukowe wykazują, że zarówno sok z buraków jak i tabletki z azotanami, obniżają ciśnienie tętnicze. Osoby, zmagające się z wysokim ciśnieniem, będą mogły w naturalny sposób je redukować. Nadciśnienie może być przyczyną chorób serca. Azotany zawarte w wielu warzywach pomagają walczyć z za wysokim ciśnieniem. Już dwa lata temu naukowcy zauważyli prozdrowotny wpływ soku z buraków w walce z nadciśnieniem. Dziś już wiedzą, z czego to wynika. Tajemnica tkwi właśnie w azotanach. Z przeprowadzonych badań wynika, że im wyższe ciśnienie, tym silniej działają azotany. Szklanka soku z buraków wypijana codzienne to naturalna profilaktyka przeciwdziałania chorobom serca z zawałem na czele. Tak wychwalane azotany znajdują się także w szpinaku, sałacie, kapuście. Autor: AKTYWNI.PL Data publikacji: 2010-07-02
Soki - aronia.jpg
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowny z aronią Cierpka aro ...
Sok jabłkowy tłoczony nieklarowny z aronią Cierpka aronia doskonale komponuje się z sokiem jabłkowym Ponadto wzbogaca sok znacznie w polifenole (antyoksydanty), które są zmiataczami wolnych rodników i wg ostatnich badań wykazują prozdrowotne oddziaływanie na ludzki organizm. Warto taki sok włączyć do codziennej diety. owoce aronii zawierają glukozę, fruktozę, pektyny, kwasy organiczne, związki mineralne wapnia, żelaza oraz selen, są bogatym składem związków bioaktywnych jak polifenole, owoce aronii są źródłem wit. PP B6, E oraz miedzi, mają właściwości przeciwkrwotoczne przy drobnych krwawieniach, przeciwdziałają miażdżycy i leczą hemoroidy, owoce aronii są cenione w profilaktyce i leczeniu nadciśnienia, żylaków, nerwicy, stanów nerwowych i nadciśnienia tętniczego, Zwiększają odporność organizmu na infekcje, garbniki dezynfekują przewód pokarmowy i przeciwdziałają rozwijaniu się szkodliwej mikroflory w jelitach, Antyoksydanty - zmiatacze wolnych rodników. żywność bogata w antyoksydanty odgrywa istotną rolę w profilaktyce wielu chorób cywilizacyjnych. Należą do nich choroby krążenia i związane z nimi zmiany miażdżycowe oraz choroby nowotworowe. Skład: sok jabłkowy, sok z aronii (12%) wartość odżywcza w 100g produktu: białko: ok 0,1g tłuszcze: ok. 0,05g] węglowodany: od 8g do 13g wartość energetyczna w 100g produktu: od 32 kcal (133,98 kJ) do 52 kcal (217,71 kJ) mała butelka: 250 ml data ważności soków: 10 miesięcy
Soki - jab_bur_p.jpg
Jabłko – burak Regularne spożywanie jabłek podnosi od ...
Jabłko – burak Regularne spożywanie jabłek podnosi odporność organizmu na infekcje i choroby, a czerwony burak to bardzo popularne warzywo, które przeżywa prawdziwy renesans. Burak oprócz dużej ilości witaminy C, B1, karotenu i witaminy P, zawiera wiele makro- i mikroelementów; jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez. Ten skład chemiczny buraka ma bardzo duże znaczenie w zwalczaniu nowotworów. Czerwony kolor buraków pochodzi od antocyjanu, działającego leczniczo na nowotwory złośliwe. Buraki dzięki dużej zawartości wapnia, magnezu, potasu i sodu odkwaszają organizm, dzięki zawartości substancji pektynowych, ułatwiają trawienie, obniżają poziom cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawarte w burakach witaminy z grupy B wspomagają proces tworzenia się czerwonych krwinek
Soki - mar_pietr_p.jpg
Marchew – pietruszka Naturalne witaminy zawarte w mar ...
Marchew – pietruszka Naturalne witaminy zawarte w marchwi są w pełni przyswajalne przez organizm, natomiast pietruszka jest rośliną o wielkich wartościach leczniczych. Korzenie pietruszki są niezwykle pomocne w leczeniu zapaleń i różnych chorób układu moczowego. Korzeń oprócz olejku eterycznego, zawiera flawonoidy, związki cukrowe, furanokumaryny, olej tłusty, fitosterol, sole mineralne. W zielu znajduje się olejek eteryczny, flawonoidy, karotenoidy, witaminy (w tym dużo witaminy C) oraz sole mineralne. Pietruszka ułatwia trawienie i przyswajanie pokarmów.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności