Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

jab_rab_p.jpg

Gutek1303 / Coś dla podniebienia / Soki / jab_rab_p.jpg
Soki - jab_rab_p.jpg
Download: jab_rab_p.jpg

42 KB

(345px x 1007px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Jabłko – rabarbar

Rabarbar wyśmienicie smakuje z jabłkiem, tworząc razem orzeźwiającą kompozycję doskonałą na lenie upały.

Rabarbar jest niskokaloryczny,100 gram zawiera zaledwie 16 kcal, jest bogaty w minerały (potas, wapń, magnez, sod, żelazo, fosfor, witaminy z grupy B, witaminę C i karoten.

Jest zasadotwórczy, dlatego warto go łączyć z mięsem, które zakwasza organizm.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Soki - SOKI 11908.jpg
Naturalnie i witaminowo – pyszne soki dla zdrowia ...
Naturalnie i witaminowo – pyszne soki dla zdrowia Spożywanie odpowiedniej ilości witamin i minerałów jest niezwykle ważne dla funkcjonowania całego organizmu. Ich właściwa ilość oznacza zarówno lepsze zdrowie jak i urodę. W czasach, gdy żywność zostaje modyfikowana coraz trudniej o zdrowy, pełen odpowiednich właściwości odżywczych posiłek. Szansę na dostarczenie tych składników dają naturalne soki owocowe i warzywne. Każdy z nich posiada zupełnie inne właściwości i wpływa na różne aspekty naszego zdrowia. Picie soków owocowych i warzywnych zalecane jest przez wszystkich dietetyków i lekarzy. Ważne jednak, aby były to soki bez konserwantów czy dodatku cukru. Na rynku dostępne są naturalne jednodniowe soki, które produkowane są na bazie naturalnych produktów. Można je również bez większego problemu przyrządzić w domu. Warto zatem poznać jakie mają właściwości. GRAPEFRUITOWY – wpływa pozytywnie na naszą figurę regulując procesy trawienne. Obniża również poziom cholesterolu oraz zapobiega powstawaniu miażdżycy. ANANASOWY – sok odpowiedni dla osób dbających o linię. Przyspiesza spalanie tłuszczów i zapobiega ich odkładaniu. JABŁKOWY – odpowiedni dla osób z problemami układu krążenia. Wpływa pozytywnie na serce, ciśnienie tętnicze. Obniża poziom cholesterolu. ŚLIWKOWY – dla osób mających problemy z trawieniem. Poprawia perystaltykę jelit. MALINOWY – od lat znany jako środek wspomagający w leczeniu przeziębienia. Dzięki swoim właściwościom wpływa na obniżenie gorączki. Z CZERWONYCH PORZECZEK – sok wpływający na odporność organizmu. JAGODOWY – chroni naczynia krwionośne przed gromadzeniem się tłuszczu. Działa także niszcząco na bakterie E-coli, które są przyczyną biegunek ŻURAWINOWY – znany od lat środek przeznaczony dla osób mających problemy z układem moczowym. Ma działanie likwidujące bakterie i wirusy. MARCHWIOWY – nie wiele osób wie, że sok ten działa przeciwnowotworowi. Szczególnie polecany jest osobom palącym. To również znany środek wspomagający naszą urodę, dzięki zawartości beta karotenu. POMIDOROWY – działa przeciwnowotworowi. Poprawia perystaltykę jelit. Ma również działanie rozkurczowe. Zawiera potas, który pozytywnie wpływa na nasze serce. BURACZKOWY – wpływa pozytywnie na poziom czerwonych krwinek oraz cały układ krwionośny. Likwiduje choroby układu pokarmowego oraz jelita grubego. Z PIETRUSZKI – zaleca się picie tego soku przy schorzeniach układu moczowo-płciowego, a także osobom mającym problem z kamieniami w nerkach. Soki owocowe i warzywne najlepiej spożywać od razu po przyrządzeniu. Właśnie wtedy mają najlepszy smak i najwięcej właściwości odżywczych. Przyrządzenie ich w sokowirówce nie wymaga wiele czasu, a jest to jakże pyszny sposób wpływu na pozytywny stan naszego zdrowia i urody.
Soki - cymes-kiszona-kapusta.jpg
Sok z kiszonej kapusty i marchwi Wzmocnij or ...
Sok z kiszonej kapusty i marchwi Wzmocnij organizm, zadbaj o sylwetkę Zimą jest chyba najbogatszym źródłem witamin z grupy B, witamin C i K oraz potasu, wapnia, żelaza i błonnika. Kiszona kapusta, bo o niej mowa, to prawdziwa bomba witaminowa. W czasie wzmożonej zachorowalności nasz organizm potrzebuje naturalnego wzmocnienia. Co jednak, jeśli nie lubimyjeść kiszonej kapusty? Firma Victoria Cymes z Wałcza znalazła na to sposób – świeży Sok z kiszonej kapusty. Sok z kapusty nie tylko dostarcza organizmowi cennych witamin, przez co wspomaga naszą odporność, ale także łagodzi kaszel, wzmaga apetyt i pobudza soki trawienne. Zawarte w kapuście duże ilości witamin z grupy B mają właściwości dotleniające, łagodzą także działanie alkoholu. Sok nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów, jest w pełni naturalny, co daje gwarancję zdrowia Picie bogatego w witaminy soku z kiszonej kapusty poprawia odporność organizmu oraz oddziaływuje leczniczo na wątrobę, śledzionę, pęcherzyk żółciowy, żylaki odbytu, reumatyzm, gościec i arteriosklerozę. Świeży sok z kiszonej kapusty Cymes jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 7 dni od momentu wyprodukowania. Sok należy przechowywać w temperaturze 2ºC - 6ºC.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności