fasolka szparagowa 2016.jpg
-
۞ Channeling -
2017 -
Abraham-Esther Hicks -
Anthony de Mello -
Atlas Chmur -
dach -
Dobre Wieści - Roman Nacht -
Dom -
Drewno -
Drewno i węgiel -
Dzielna -
Eckhart Tolle -
Film dokumentalny -
FIOLETOWY PŁOMIEŃ - Saint Germain -
Hemi Sync(1) -
Igor Witkowski -
inne net -
Internet -
Jacek Sawaszkiewicz - Kronika Akaszy 4 tomy -
Jan Pająk -
Jarosław Bzoma -
Kod Uzdrawiania audiobook całość -
Kształt wody -
Kuchnia net -
Magiczne kroki -
maszyny -
MEDIKUS -
MISTRZ - FOSTER JEFF -
Plejadianie-Barbara Marciniak -
POZOSTAŁE !!! -
Proś a będzie ci dane -
PRZEBUDZENI - OSWIECENI - CO MÓWIĄ -
przetwory -
Ramaathis-Mam KROM -
rośliny -
Sitchin -
Sitchin Zecharia -
Sitchin, Zecharia -
Ścieżka Mocy -
Świetlana Rodzina -
THETA HEALING -
usłysz ciszę międszy myślami -
Zaginiona Księga Enki -
Zbyszek Mrugala - Rozmowy poza cialem -
Zecharia Sitchin -
Ziemia Zwiastunów Świtu -
ZŁOTA KSIEGA UZDRAWIANIA -
Zwiastuni Świtu -
zwierzęta -
Zwierzęta
pulpa z pestkami pozostała z wyrobu musu z czerwonej porzeczki, 1 łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego, ½ łyżeczki gożdźików i ½ łyżeczki cynamonu – zmiażdżone w moździerzu, 1 litr wrzącej wody.
Czerwona porzeczka
kompot
03-07-2016
Wykonanie:
Pulpę zalać wrzątkiem, zostawić na około 20 min. Zagotować z dodatkiem przypraw i cukru do smaku. Gorące wlewać do wyparzonych słoików. Zostawić do wystygnięcia odwrócone do góry dnem.
-----------------------------------------
SKŁADNIKI:
1,28 kg czerwonej porzeczki odszypułkowanej, 3 płaskie łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego.
Czerwona porzeczka
mus
03-07-2016
Wykonanie:
Porzeczki do gara bez wody. Gotować do rozpadnięcia się owoców i uwolnienia soku. Dosypać cukier, tylko tyle aby złamać kwaśność porzeczek. Zdjąć z ognia i przestudzić. Na sitku odcedzić mus od pulpy z pestkami. Mus zagotować i przelać do wyparzonych słoików. Zostawić do wystygnięcia odwrócone do góry dnem.
--------------------------------------------
SKŁADNIKI:
bób, woda, sól
Bób
w zalewie
pasteryzowany
29-06-2016
Wykonanie:
Bób, woda i trochę soli do gara i podgotować przez 15 min. Odcedzić bób i wkładać go do słoików. Zalać zalewą z 1 litra wody + 1 łyżeczki soli, ciepłą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min. Wyjąć słoiki i zostawić do wystygniecia do góry dnem.
----------------------------------------------
SKŁADNIKI:
1,8 kg czarnej porzeczki, ½ łyzeczki soli, 1 łyżeczka zmielonych w młynku goździków, 1 łyżeczka cynamonu, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, 11,5 dkg namoczonych rodzynek.
Czarna porzeczka
chutney
28-06-2016
Wykonanie:
Porzeczki do gara + przyprawy i rodzynki. Gotować wolno na małym ogniu aż do powstania pulpy. Często mieszać. Odstawić do następnego dnia. Drugiego dnia pogotować ze 20 minut i gorące nakładać do wyparzonych słoików. Zostwić do wystygniecia odwrócone do góry dnem.
Chutney podawać do mięs lub wszelakich serów.