Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTKA BROWNIES.docx

GRZEGORZ1976 / ►►KUCHNIA◄◄ / ●ciasteczka / POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTKA BROWNIES.docx
Download: POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTKA BROWNIES.docx

11 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek
Filmik z przepisem: http://www.youtube.com/watch?v=PpbLXicvK0k&feature=related

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek==PYSZNE CIASTKA I CIASTECZKA==
Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasteczka - FANTAZJA.jpg
FANTAZJA biszkopt 6 jajek 1,5 szklanka maki tort ...
FANTAZJA biszkopt 6 jajek 1,5 szklanka maki tortowej 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Cukier waniliowy 2 łyżki kakao Krem 1 0,5 l smietany30% 2 czekolady 100 g gorzkie 0,5 czekolady mlecznej 2 łyżki rumu 2 śmietan-fixy Krem 2 1 op śnieżki 1 szklanka miksowanych malin 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki cukru Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 30 szt. podłużnych biszkoptów Herbata z cytryna i rumem do nasączenia biszkoptów Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym aż zbieleją i powiększa swoja objętość. Do ubitej masy jajecznej dodać olej a następnie powoli przesiane maki połączone z proszkiem do pieczenia i kakao. gotowe ciasto wylać na formę 25/40 wyłożona papierem do pieczenia: Piec w temperaturze 160 ° ok. 30 min. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Krem 1: Śmietanę wlać do garnuszka, pokruszyć do niej czekoladę , wsypać cukier waniliowy i podgrzewać na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. nie gotować. Następnie wlać rum lub kilka kropel olejku rumowego dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia a potem wstawić do lodówki na kilka godzin żeby się dobrze wychłodziło. Najlepiej zrobić to poprzedniego dnia. Po wychłodzeniu ubijać jak śmietanę z dodatkiem śmietan-fixow. Krem 2 Maliny zmiksować z dodatkiem cukru, Żelatynę rozpuścić w 2 -3 łyżkach gorącej wody, trochę ostudzić i połączyć z malinami. Gdy masa zacznie tężeć przygotować śnieżkę według przepisu na opakowaniu i połączyć z tężejąca masa malinowa. Przekładać ciasto w kolejności: - ciasto -krem malinowy -biszkopty (Biszkopty nasączyć herbata z rumem) -dżem z czarnej porzeczki -krem czekoladowy -ciasto. Ciasta można też trochę nasączyć ale nie jest to konieczne bo jest delikatne w smaku i łatwo chłonie wilgoć z kremów. Gotowe ciasto udekorować dowolnie np. bita śmietaną.
ciasteczka - ANIOŁ.jpg
ANIOŁ Składniki: CIASTO KRUCHE: mąka pszenna+cu ...
ANIOŁ Składniki: CIASTO KRUCHE: mąka pszenna+cukier, 3,5 szklanki+1 szklanka Miód, 3 łyżki soda do pieczenia, 1 łyżeczka jaja+margaryna, 2+15 dkg BISZKOPT: jaja+cukier+mąka pszenna, 5+1 szklanka+1 szklanka szczypta proszku do pieczenia, MASA: cukier, 0,5 szklanki mleko+mąka pszenna, 0,5 l+2 łyżki mąka ziemniaczana+1margaryna, 2 łyżki cukier waniliowy, 1 POLEWA: 20 dkg cukru, 10 dkg margaryny, 3 łyżki wody, kakao, Opis przygotowania: 1. KRUCHE CIASTO: Mąkę posiekać z margaryną, dodać rozpuszczony miód, jaja, cukier, sodę. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować, wyłożyć na blachy (wyłożone papierem do pieczenia) i upiec w piekarniku (ok. 15 minut). 2. BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Ubijać. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tej samej wielkości co ciasto kruche). Piec ok. 30 min. 3. MASA: Z 1/2 l mleka odlać połowę i zagotować z cukrem, margaryną i wanilią. Mąkę rozrobić z resztą mleka i wlać na gotujące się mleko. Szybko i dobrze wymiksować na gładką masę. Gorącą masą smarować: ciasto kruche, masa, na to biszkopt, masa, kruche. 4. POLEWA: Zagotować składniki. polać ciasto. Można użyć gotowe polewy. To jest po prostu pyszne.
ciasteczka - CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ.jpg
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kr ...
CIASTO SNIKERS Z KRÓWKĄ Przepyszne ciasto na bazie kremu krówkowego, w całości przypominające znany baton Snickers zachwyca wszystkich. Ciasto I - Składniki: •8 jaj •6 łyżek mąki pszennej •2,5 łyżki kakao •3/4 szklanki cukru •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao - wszystko lekko zamieszać. Ciasto upiec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwie części. Ciasto II - Składniki: •5 białek •1/2 szklanki cukru •25 dag mielonych orzechów •1 łyżka mąki pszennej •1 łyżka mąki ziemniaczanej •1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać orzechy i obie mąki wymieszane z proszkiem. Ciasto upiec jw. Masa I - Składniki: •5 żółtek •1/2 szklanki mleka •1/2 szklanki cukru •1,5 kostki masła Wykonanie: Żółtka roztrzepać w mleku z dodatkiem cukru, zagotować na lekkim ogniu - cały czas mieszać by nie zrobiły się grudki. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonej masy z żółtek. Do smaku można dodać kieliszek spirytusu. Masa II - Składniki: •1 puszka mleka słodzonego kondensowanego Wykonanie: Puszkę mleka wstawić do garnka z wodą i gotować ok 3 godzin. Można kupić gotowe mleko kondensowane już ugotowane. Układanie ciasta: Połowa ciemnego biszkoptu - 3/4 masy I - ciasto II orzechowe - ugotowane mleko kondensowane - druga połowa biszkoptu - pozostała część masy I. Górę dekorujemy mielonymi orzechami lub startą schłodzoną gorzką czekoladą. Wielkość blaszki to 25cm x 42cm. Smacznego!
ciasteczka - CIASTO OWOCOWO MAKOWE.jpg
CIASTO OWOCOWO - MAKOWE Biszkopt: 4 jajka Pół sz ...
CIASTO OWOCOWO - MAKOWE Biszkopt: 4 jajka Pół szklanki cukru Pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao Szczypta soli Placek makowy: 5 białek 1 żółtko 10 dag wiórek kokosowych Szklanka maku Pół szklanki cukru Łyżeczka proszku do pieczenia 2łyżki mąki Szczypta soli Masa: 2 budynie 2 szklanki mleka Pół szklanki cukru Kostka margaryny (np. Kasię) Dowolny aromat Dodatkowo: 2 galaretki- dowolne SPOSÓB WYKONANIA: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z solą, dodawać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blaszkę i piec około 30 minut w 180 stopniach Placek makowy: Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dodawać cukier, żółtko, wiórki, mak, mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Masa: Budynie ugotować w 2 szklankach mleka. Utrzeć margarynę i stopniowo dodawać zimny budyń. Na koniec dodać aromat. Ja dodałam jeszcze poziomki. Przełożenie: Biszkopt, połowa masy, placek makowy, reszta masy, owoce, galaretka
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności