Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
FigoFago65
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Piotr

widziany: 16.12.2015 16:50

  • pliki muzyczne
    64
  • pliki wideo
    3372
  • obrazy
    2210
  • dokumenty
    10

5659 plików
1314,91 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
FigoFago65
►►►FILMY I SERIALE (POLSKIE)
 
►►►FILMY I SERIALE (ZAGRANICZNE)
 
►BAJKI
 
►BAŚNIE (filmy)
 
●RMVB
►GALERIA
 
●OBRAZY BEZ TŁA
►KONCERTY
 
►KULINARNE
 
●Filmy
●15 minut Jamiego
●30 minut Jamiego
●Adam Chrząstowsk i
 
AVI
FLV
●Adam w sieci - patenty i triki
●Anielska kuchnia
 
●Sezon 1
●Sezon 2
●Apetyczny tydzień z Rachael
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Domowy kucharz-Mic hael Smith
●Donna Hay - szybkie świeże proste
 
●MP4
●Gary Rhodes w kuchni przez czły rok-AVI
 
WMV
●Gary Rhods za stołem
●Gordon Ramsay - We własnej kuchni
 
●MP4
●Gordon Ramsay w Azji
●Gotuj z Rączką
●Jacques Pepin-nowe dania na szybko
●Kotlet TV
●Kuchenna chemia
●Kuchenne koszmary Gordona Ramsaya
 
●MP4
●Kuchnia chińska według Goka
 
●AVI
●MPEG-4
●Kuchnia francuska po prostu
 
●Sezon 1
●Sezon 3
●Kuchnia z Okrasą
 
Kuchnia z Okrasą-A VI
●Kulinarne wyprawy Gordona Ramsaya
 
●Sezon 1
 
●MP4
●RMVB
●Sezon 2
●MP4
●RMVB
●Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem
 
●AVI
●RMVB
●Kwestia smaku
 
●AVI
●MP4
●Ł'Apetyt
●Łatwa kuchnia indyjska
 
●AVI
●WMV
●Łatwe przepisy na wielki apetyt
●Michel ze smakiem AVI
 
WMV
●Miłość z piekarnika
 
●MP4
●Nagi szef
●Niecodzien ne rarytasy
 
●AVI
●RMVB
●NIEnaŻARTY
●Okrasa Łamie Przepisy-HD (nowy sezon)
 
●MP4
●Okrasa-Łam ie Przepisy-HD
 
●WMV-MP4
●Ostoja-kuc hnia myśliwska
●Pascal - Po prostu gotuj
 
●MP4
●Pascal kontra Okrasa
 
●Okrasa
 
●AVI
●MPEG -4
●Pascal
●AVI
●MPEG -4
●Pascal po polsku,
 
●MP4
●Pyszna Wielkanoc
 
●AVI
●MP4
●RMVB
●Pyszne 25
 
●Sezon 1
 
●AVI
●RMVB
●Sezon 2
●Pyszne.25 sezon 2
 
●MP4
●Rączka gotuje (nowy sezon)
 
●WMV
●Rączka gotuje-AVI
 
WMV
●Resturacje od kuchni
 
●MP4
●Rick Stein i ambasador Japonii
●Rick Stein I Kuchnia na Dalekim Wschodzie
●Rick Stein I Kuchnia śródziemnom orska
 
RMVB
●Rick Stein i owoce morza
●Rick Stein kninarni bohaterowie
●Rick Stein w Hiszpanii
●Robert Sowa
 
AVI
FLV
●Rybna kolacja Jamiego
●Sąsiad na widelcu Sezon 1
 
●Przepis y z odcinków
●Śląskie gotowanie
 
Kuchnia po Śląsku
Śląskie gotowani e
●Smaki Czasu z Karolem Okrasa
 
WMV
●Smaki polskie
●Smakuj świat z Pascalem 1
●Smakuj świat z Pascalem 2
●Smakuj świat z Pascalem 3
 
●AVI
●Szalona kuchnia Hestona
 
●AVI
●Szczypta smaku
 
●MP4
●Teo-ria smaku Teo Vafidisa
 
●AVI
●MPEG-4
●RMVB
●Top Chef
●Ucztowisko Jamiego
●Ulubione Potrawy Rachel
●W kuchni z Rachel Allen
●Włoskie przepisy z River cafe
►WĘDKARSKIE
 
●Filmy
● Idziemy na ryby
 
● RMVB
● Taaaka Ryba-MPG
● Taaaka Ryba
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
  • 148,3 MB
  • 29 gru 13 14:19
obrazek
Słone babeczki:


Składniki:
masło – 125 g
mąka pszenna – 250 g
woda – 4o ml
jajko – 1 szt.
cukier – 1 łyżeczka
sól – pół łyżeczki


Pasta chrzanowa:


Składniki:
chrzan tarty – 2 słoiczki
śmietana kwaśna – 2 łyżki
twaróg mielony – 2 kopiaste łyżki
żółtka gotowane – 6 szt.
sól, pieprz – do smaku

Do dekoracji:
oliwki czarne
tymianek świeży


Pasta łososiowa:


Składniki:
łosoś wędzony – 200 g
jogurt grecki – 150 ml
twaróg mielony – 2 kopiaste łyżki
sól, pieprz – do smaku

Do dekoracji:
papryka czerwona
świeży koperek


Pasta brokułowa:


Składniki:
brokuły – 450 g
cukier – 1 łyżeczka
czosnek – 6 ząbków
jogurt grecki – 150 ml
twaróg mielony – 2 kopiaste łyżki
sól, pieprz – do smaku

Do dekoracji:
papryka czerwona

  • 387,5 MB
  • 29 gru 13 1:39
obrazek
Wigilia w Koszęcinie
Odcinek Świąteczny.

  • 190,1 MB
  • 21 gru 13 23:11
obrazek

Siemieniotka:


Składniki:
konopie (ziarna) – 30 dag
woda – 2 l
cebula – 1 szt.
mleko – 0,5 l
sól, pieprz, cukier – do smaku
podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną


Karp w wędzonej papryce:


Składniki:
karp – 1,5 kg
papryka słodka wędzona – 2 łyżki
mąka pszenna – ¾ szklanki
masło – 0,5 kostki
sól, pieprz – do smaku


Kapusta na kiślu ziemniaczanym:


Składniki:
kapusta kiszona – 1,5 kg
liść laurowy – 5 szt.
ziele angielskie – 6 ziaren
czosnek – 6 ząbków
cebula – 1 szt.
marchew – 1 szt.
masło – 10 dag
ziemniaki surowe – 3 szt.
woda spod gotowanych ziemniaków – 0,5 l
mąka pszenna – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku


Makówki:


Skladniki:
mleko – 0,8 l
mak – 200 g
masło – 0,5 kostki
miód – 2 łyżki
cukier – 2 łyżki
cukier wanilinowy – 1 op.
bułka – 2 szt. (duże)
orzechy włoskie – 50 g
orzechy laskowe – 50 g
migdały (płatki) – 50 g
rodzynki – 50 g

  • 181,5 MB
  • 15 gru 13 18:59
obrazek
Moczka:


Składniki:
piernik – 2 kg
piwo ciemne – 1,2 l
kompot z agrestu – 1 l
orzechy włoskie – 200 g
suszone śliwki – 200 g
suszone morele – 200 g
rodzynki – 200 g
suszone figi – 200 g
daktyle – 200 g
agrest w czekoladzie – 200 g
gorzka czekolada – 200 g
migdały (płatki) – 200 g
cukier wanilinowy – 2 op.
sok z 3-4 cytryn
cukier – do smaku


Łazanki z kapustą i grzybami:


Składniki:
makaron łazanki – 1 op.
suszone podgrzybki – 50 g
kapusta kiszona – 80 dag
liść laurowy – 4-5 szt.
ziele angielskie – 6 ziaren
cebula – 1 szt.
masło – 0,5 kostki
sól, pieprz – do smaku


Ule marcepanowe:


Składniki:
cukier puder – 25 dag
mleko w proszku – 10 dag
masło – 7 dag
olejek migdałowy – 0,5 łyżeczki
białko – 1 szt.
wafle tortowe – 2-3 szt.

nadzienie:
ajerkoniak – 250 ml
mleko w proszku – 100 g

polewa czekoladowa:
mleko – 1 szklanka
czekolada gorzka – 0,5 tabliczki

  • 215,0 MB
  • 8 gru 13 0:53
obrazek

Pierogi z krupniokiem:


Składniki:
krupniok – 6 szt.
cebula – 2 szt.
masło – 1 łyżka
mąka pszenna – 0,5 kg
żółtka – 2 szt.
majeranek, sól, pieprz – do smaku


Tartinki z owocami:


Składniki:

Ciasto:
masło – 25 dag
cukier puder – 10 dag
cukier wanilinowy – 1 op.
mąka pszenna – 25 dag
mąka ziemniaczana – 10 dag
sól – szczypta

Nadzienie:
truskawki mrożone – 1 kg
masło – pół kostki
cukier – 1 szklanka
mąka ziemniaczana – 1-2 łyżki
mandarynki – 5 szt.
ananas – 0,5 szt.

  • 147,6 MB
  • 1 gru 13 2:56
obrazek
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym:


Składniki:
filety śledziowe typu matjas – 6-7 płatów
krojone pomidory – 2 puszki
czerwony ocet winny – 3 łyżki
ketchup – 2 łyżki
cebula – 1 szt.
czosnek – 4 ząbki
marchew – 2 szt.
pietruszka – 1 szt.
cukier – 1 łyżka
olej – do smażenia
przyprawy:
pomidor suszony z czosnkiem niedźwiedzim
sól, pieprz – do smaku


Schabowy z kapustą i grzybami:


Składniki:
schab bez kości – 60 dag
smalec – 100 g
jajka – 3 szt.
mąka pszenna – 100 g
bułka tarta – 100 g
sól, pieprz – do smaku

Farsz:
kapusta kiszona – 60 dag
liści laurowy – 4-5 szt.
ziele angielskie – 6 ziaren
podgrzybki suszone – 20 g
cebula – 1 szt.
czosnek – 3-4 ząbki
smalec – 5 dag
sól, pieprz – do smaku

Ziemniaki w ziołach:
ziemniaki – 1 kg
smalec – 5 dag
świeży tymianek – 3-4 gałązki
przyprawy:
cząber – 1 łyżeczka
pomidor suszony z koperkiem i solą morską,
sól, pieprz – do smaku


Naleśniki a la Kundel:


Składniki:
mąka pszenna – 1 szklanka
mleko – 1 szklanka
jajka – 2 szt.
woda gazowana – ¾ szklanki
cukier – 2 łyżki
sól – szczypta
olej – 2 łyżki
nadzienie:
rodzynki – 40 g
rum – 150 ml
orzechy włoskie – 150 g
kandyzowana skórka pomarańczowa – 20 g
śmietana kremówka – 1 szklanka
cukier – 0,5 szklanki
cynamon mielony – 1 łyżeczka
polewa czekoladowa:
mleko – 1 szklanka
czekoladka gorzka – 100 g

  • 139,6 MB
  • 23 lis 13 23:21
obrazek
Żur ze sztamfowanymi kartoflami:


Składniki:
zakwas żurowy – 0,5 l
boczek wędzony parzony – 20 dag
kiełbasa śląska – 20 dag
czosnek – 4-6 ząbków
smalec ze skwarkami – 20 dag
cebula – 2 szt.
ziemniaki – 1 kg
śmietana kremówka – 3/4 szklanki
liść laurowy – 3 szt.
ziele angielskie – 6 ziaren
majeranek – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku


Roladka górnośląska:


Skłdniki:
mięso mielone – 80 dag
śledź typu matjas – 2 płaty
jajka – 2 szt.
czosnek – 4-5 ząbków
cebula – 0,5 szt.
jabłko kwaśne – 0,5 szt.
masło – 0,25 kostki
mieszanka ziołowa – 1 łyżka
sól, pieprz, papryka ostra – do smaku

Sos cebulowy:
cebula – 3 szt.
masło – 0,5 kostki
śmietana kremówka – 200 ml
sól, pieprz, tymianek – do smaku

Purée ziemniaczano - paprykowe:
ziemniaki – 2 kg
papryka czerwona – 1 szt.
natka pietruszki – pół pęczka
śmietana kremówka – 3 łyżki
masło – 0,25 kostki
sól, pieprz – do smaku


Szpajza cytrynowa:

jajka – 5 szt.
cukier – 5 łyżek
żelatyna – 5 łyżeczek
woda – 5 łyżek
cytryna – 1,5 szt.
rodzynki – 2 łyżki

  • 188,4 MB
  • 16 lis 13 22:59
obrazek
Poncz cytrusowy:


pomarańcze – 6 szt.
cytryny – 5 szt.
woda – 3 litry
cukier – 4-5 łyżek
świeży imbir – 50 g
cynamon – 1 łyżeczka
goździki – 10-12 szt.


Krupniok na grzance ze świeżym imbirem:


krupniok – 60 dag
bagietka – 1 szt.
cebula – 1 szt.
masło – 100 g
świeży imbir – 50 g
przecier pomidorowy – 2 łyżki
czosnek – 3 ząbki
bazylia suszona
sól, pieprz – do smaku


Nudle szpinakowo-pomidorowe z łososiowymi roladkami:


makaron wstążki szpinakowo-pomidorowe – 1 op.
łosoś świeży (filet) – 30 dag
szynka suszona z tłuszczykiem – 150 g
ser z niebieską pleśnią – 15 dag
suszone pomidory – 1 słoik
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 3 łyżki
oliwa z oliwek – 50 ml
czosnek – 6-7 ząbków
śmietana kremówka – 0,5 l
tymianek – pół łyżeczki
sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny – do smaku

  • 150,4 MB
  • 9 lis 13 21:51
obrazek
Żurek na kwasce:


sok z kapusty kiszonej – 1,5 szklanki
liść laurowy – 3 szt.
ziele angielskie – 5-6 ziaren
boczek – 40 dag
czosnek – 2-3 ząbki
cebula – 1 szt.
śmietana kremówka – 0,5 szklanki
mąka pszenna – 2 łyżki
kminek – 1 łyżka
majeranek – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku

kartofle sztamfowane:
ziemniaki ugotowane – 1 kg masło – 5 dag
cebula – 1 szt.
śmietana kremówka – 2 łyżki
tymianek – pół łyżeczki
sól, pieprz – do smaku


Karminadle ze szpinakiem na grzybowej ciaperkapuście:


mięso mielone wieprzowo-wołowe – 50 dag
ser żółty – 10 dag
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 3 łyżki
czosnek – 2 ząbki
cebula – 1 szt.
kasza manna – 4 łyżki
(2 łyżki do mięsa + 2 łyżki do panierowania)
natka pietruszki – pół pęczka
tymianek – pół łyżeczki
smalec – 10 dag
sól, pieprz – do smaku

farsz szpinakowy:
szpinak mrożony – 250 g
masło – 50 g
czosnek – 4 ząbki
sól – do smaku

grzybowa ciaperkapusta:
kapusta kiszona – 1 kg
ziemniaki gotowane – 1,2 kg
grzyby suszone (podgrzybki) – 70 g
masło – 50 g
śmietana kremówka – 0,5 szklanki
liść laurowy – 3 szt.
ziele angielskie – 5-6 ziaren
kminek – pół łyżeczki
sól, pieprz – do smaku

  • 154,8 MB
  • 2 lis 13 22:12
obrazek
Zupa z soczewicy:

soczewica zielona – 350 g
oliwa z oliwek – 3 łyżki
masło – 0,5 kostki
cebula – 1 szt.
czosnek – 3 ząbki
seler – 0,5 szt.
marchew – 1 szt.
wino czerwone półwytrawne – 0,5 szklanki
woda – 1 l
pomidory z puszki – 1 op.
miód – 1 łyżka
sok z jednej pomarańczy
liście laurowe – 2 szt.
papryka słodka – 1 łyżeczka
papryka ostra – 1 łyżeczka
czubrica – 1 łyżeczka
sól, pieprz – do smaku
natka pietruszki -do dekoracji

Sarna w winie:

łopatka z sarny – 0,5 kg
cebula – 2 szt
czosnek – 2 ząbki
seler – 0,5 szt.
marchew – 1 szt.
por – 0,5 szt.
ziele angielskie – 5 ziaren
liść laurowy – 3 szt.
wino czerwone wytrawne – 1 szklanka
smalec – 5 dag
boczek wędzony parzony – 10 dag
ocet spirytusowy – 0,5 szklanki
śmietana kremówka – 100 ml
przyprawa do dziczyzny – do smaku
papryka słodka – do smaku
sól, pieprz – do smaku

Modra kapusta dymfowana:
kapusta czerwona – 1 główka
masło – 0, 5 kostki
liść laurowy – 3 szt.
ziele angielskie – 4-5 ziaren
cebula – 1-2 szt.
jabłka – 1-2 szt.
wino czerwone wytrawne – 100 ml
boczek wędzony parzony – 10 dag
ocet spirytusowy – do smaku
cukier, sól, pieprz – do smaku

Ciemne kluski:
ziemniaki surowe – 50 dag
ziemniaki gotowane – 50 dag
mąka ziemniaczana – 25 dag

  • 124,2 MB
  • 26 paź 13 23:27
obrazek
Carpaccio z kaczki:

pierś z kaczki – 2 szt.
czosnek – 4-5 ząbków
jałowiec – 3 ziarna
rozmaryn świeży – 1 gałązka
oliwa – 20 ml
sól, pieprz – do smaku
buraki ugotowane – 20 dag
oscypek lub ser wędzony – 20 dag
rukola – 8 dag
pestki dyni – 4 dag

dressing musztardowy:
musztarda francuska – 2 łyżki
ocet jabłkowy – 1-1,5 łyżki
ocet winny biały – 2 łyżki
żubrówka – 4 łyżki
olej lniany – 3 łyżki
olej z pestek dyni – 50 ml
sok jabłkowy – 4 łyżki
sól morska, pieprz grubo mielony, cukier – do smaku


Gęś pieczona w asyście gruszki na winie:

gęś – 2 piersi (z korpusem)

marynata:
olej – 3-4 łyżki
jałowiec – 6 ziaren
sok z jednej cytryny
wino czerwone wytrawne – 200ml
śliwki suszone – 100 g
rozmaryn świeży – 2 gałązki
sól, pieprz – do smaku

gruszki na winie:
gruszka – 2 szt.
wino czerwone wytrawne – 200ml

  • 190,2 MB
  • 20 paź 13 13:05
obrazek
Roladki drobiowe z pesto szpinakowym i dipem czosnkowym:

piersi z kurczaka – 2 szt.
szynka szwarcwaldzka lub prosciutto – 2-3 plastry na 1 roladkę
sól, pieprz – do smaku

pesto szpinakowe:
szpinak świeży – 1 garść
(lub szpinak mrożony – 150 g)
orzechy laskowe – pół garści
oliwa – 1 łyżka
czosnek – 1 ząbek

dip czosnkowy:
czosnek – 4 ząbki
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 4 łyżki
majonez – 4 łyżki
sól, pieprz – do smaku


Kokardki w sosie grzybowym z polędwiczką:

makaron kokardki – 1,5 opakowania
polędwiczki wieprzowe – 2 szt.
podgrzybki – 30-40 dag
cebula – 2 szt.
czosnek – 2 ząbki
groszek konserwowy – 1 puszka
tymianek świeży – 1 pęczek
musztarda francuska – 2 łyżki
śmietana kremówka – 1 l
oliwa – 50 ml
sól, pieprz – do smaku


Deser śliwkowo-jogurtowy:

śliwki suszone – 300 g
brandy – 100 ml
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 800 ml
miód – 2 łyżki
cukier wanilinowy – 2 opakowania
żelatyna – 1 łyżka
do dekoracji – mielone orzechy laskowe

  • 149,6 MB
  • 13 paź 13 13:38
obrazek
Kartacze:

ziemniaki gotowane – 200 g
ziemniaki surowe – 200 g
mąka ziemniaczana – 100 g
jajko – 1 szt.
mięso drobiowe gotowane mielone – 200 g
boczek wędzony – 100 g
cebula – 2 szt.


Polędwiczki z kozim serem w sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami:

polędwiczki wieprzowe – 2 szt.
ser kozi – 100 g
sól, pieprz – do smaku
sos:
śmietana kremówka – 200 ml
suszone pomidory – 100 g
oliwki – 100 g
sól, pieprz – do smaku


Filet z kurczaka w marynacie jogurtowej:

piersi z kurczaka – 4 szt.
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 400 ml
curry – 1 łyżeczka
słodka papryka – pół łyżeczki
pieprz cayenne – pół łyżeczki
oliwa z oliwek – 30 ml
miód – 1 łyżka
piwo – 100 ml
sól, pieprz – do smaku


Ciasto marchewkowe:

marchew (starta) – 3 szklanki
mąka pszenna – 2,5 szklanki
cukier – 1,5 szklanki
jajka – 5 szt.
olej – 1 szklanka
proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki
soda – 1 łyżeczka
cynamon – 2 łyżeczka
orzechy włoskie – 100 g do przygotowania formy:
masło – 5 dag
bulka tarta – 5 dag

  • 190,3 MB
  • 6 paź 13 15:54
obrazek
Krewetki na pomidorach:

krewetki – 6 szt.
pomidory – 6 plastrów
czosnek – 3 ząbki
cytryna – 0,5 szt.
oliwa z oliwek – 20 ml
natka pietruszki – pół pęczka
sól, pieprz – do smaku


Stek z tuńczyka na warzywach prowansalskich:

stek z tuńczyka – 250g
bakłażan – 200 g
cukinia – 200 g
papryka czerwona i zielona – 200 g
oliwa z oliwek – 20 ml
sól, pieprz – do smaku do dekoracji – świeże zioła

sos holenderski:
żółtka – 4 szt.
masło – 150 g
ocet winny biały – 50 ml
wino białe wytrawne- 50 ml
sól, pieprz – do smaku


Żeberka z kapustą zasmażaną:

żeberka wieprzowe – 0,5 kg (ugotowane z liściem laurowym i zielem angielskim) miód wielokwiatowy – 1 łyżka
pomidory z puszki – 2 łyżki
papryka ostra marynowana – pół łyżki
śliwowica – 20 ml
olej – 50 ml

kapusta zasmażona:
kapusta biała – 400 g
boczek wędzony parzony – 200 g
cebula biała – 1 szt.
masło – 20 g
bulion drobiowo-wieprzowy – 150ml
sól, pieprz – do smaku


Jabłka faszerowane bakaliami:

jabłka – 4 szt
(ugotowane z cukrem – 80 g cynamonem – 5 g
goździkami – 10 g)

farsz:
migdały w płatkach – 50 g
słonecznik łuskany – 50 g
śliwki suszone – 150 g
miód wielokwiatowy – 50 ml

śliwowica – 20 ml


Zapiekanka z ziemniakami i jogurtem:

ziemniaki – 80 dag
szynka z tłuszczykiem – 40 dag
żółty ser – 30 dag
jajka – 2 szt.
marchew – 1 szt.
czosnek – 2-3 ząbki
cebula – 2 szt.
jogurt naturalny gęsty Bakoma – 400 ml
olej rzepakowy – 100 ml
oliwa z oliwek – 20 ml
sól, pieprz – do smaku
do dekoracji – świeży tymianek

  • 156,9 MB
  • 30 wrz 13 0:01
obrazek
Śląski szałot:

ziemniaki – 80 dag
kiełbasa śląska – 2 szt.
śledź typu matjas – 4 płaty
boczek wędzony parzony – 10 dag
cebula – 1 szt.
ogórek kiszony – 4 szt.
musztarda – 2 łyżki
sól, pieprz – do smaku


Jaskółcze gniazda:

wołowina -60 dag
łopatka wieprzowa mielona – 30 dag
cebula – 1 szt.
jajka – 4 szt.
musztarda – 2 łyżki
masło – 0,5 kostki
sól, pieprz, papryka – do smaku
skóra z boczku wędzonego


Chrust:

mąka pszenna – 30 dag
cukier puder – 3 łyżki
cukier wanilinowy – 1 op.
żółtka – 5 szt.
spirytus – 1 łyżeczka
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
śmietana 18% – 3/4 szklanki
sól – szczypta
olej (do smażenia) – 1,5 l

  • 164,5 MB
  • 26 wrz 13 0:30
obrazek
Wołowina w tymianku:

antrykot wołowy – 1,2 kg
wino czerwone wytrawne – 0,5 l
oliwa z oliwek – 50 ml
czosnek – 4 ząbki
świeży tymianek – 1 doniczka
papryka wędzona – 1 łyżka
sól morska, pieprz ziarnisty – do smaku

Schab faszerowany pastą serowo-bazyliową:

schab cały – ok. 2 kg
kabanosy podsuszane – 2 szt.
oliwa z oliwek – 100 ml
czosnek – 4 ząbki
papryka ostra – 1 łyżeczka
rozmaryn świeży – 1 doniczka
sól, pieprz – do smaku

Pasta serowo-bazyliowa:
ser żółty – 100 g
ser feta – 200 g
bazylia – 1 doniczka
sól, pieprz – do smaku


Deser jogurtowo-malinowy ze stewią:

jogurt naturalny – 800 ml
maliny – 2 opakowania
świeża stewia – 1 doniczka
świeża mięta – kilka listków
płatki migdałowe – 50 g
płatki kukurydziane – 100 g
orzechy – 50 g

  • 199,6 MB
  • 25 wrz 13 2:10
obrazek
Rydze w cieście piwnym:

rydze – 6 szt.
piwo – 0,5 szklanki
jajko – 1 szt.
mąka pszenna – 5 łyżek
papryka – 1 łyżeczka
świeża kolendra – kilka gałązek
sól, pieprz – do smaku
olej (do smażenia) – 1 l

Polędwiczki wieprzowe w boczku:

polędwiczki wieprzowe – 2 szt.
boczek parzony wędzony – 12-16 plastrów
sól, pieprz – do smaku

pasta paprykowa:
papryczki pepperoni – 2 szt.
twarożek – 2 łyżki
śmietana jogurtowa – 2 łyżki
papryka, sól, pieprz – do smaku


Kaczka w majeranku z jabłkami:

kaczka cała – 1 szt. (ok. 2 kg)
majeranek – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku

farsz:
kwaśne jabłka – 3 szt.
smalec – 2 kopiaste łyzki
majeranek – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku


Korzenna zista z bani:

dynia – 0,5 kg
mąka pszenna – 1 szklanka
proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki
jajka – 4 szt.
cukier – 300 g
cukier wanilinowy – 1 op.
cynamon – 0,5 łyżeczki
goździki – 0,5 łyżeczki
świeży imbir – do smaku
sok pomarańczowy – 100 ml
olej – 100 ml
płatki migdałowe – 50 g
rodzynki – 50 g

  • 162,5 MB
  • 9 wrz 13 0:43
obrazek
Warkoczyki w sosie kurkowym:

polędwiczka wieprzowa – 25 dag
filet z kurczaka – 25 dag
sól, pieprz – do smaku
olej do posmarowania patelni

sos kurkowy:
kurki – 15-20 dag
cebula – 1 szt.
masło – 10 dag
koniak – 50 ml
śmietana 30% – 300 ml
sól, pieprz, cukier – do smaku
natka pietruszki
tosty – 4 kromki


Rolada z kaczki:

kaczka cała – ok. 1,7 kg
łopatka cielęca mielona – 0,5 kg
boczek wędzony parzony – 25 dag
śliwki suszone bez pestek – 15 dag
czosnek – 2 ząbki
majeranek – 1 łyżka
sól, pieprz – do smaku
natka pietruszki – kilka gałązek

kapusta modra z żurawiną:
kapusta czerwona – 60 dag
cebula – 1 szt.(mała)
jabłko – 0,5 szt.
żurawina – 1 łyżka
olej – pół łyżki
ocet – do smaku
sól, pieprz, cukier – do smaku

kopytka:
ziemniaki – 1 kg
mąka – 0,5 kg
jajka – 2 szt.
koperek – 1 pęczek
sól, pieprz – do smaku


Śliwki w puchu waniliowym:

śliwki suszone bez pestek – 30 dag
serek waniliowy – 15 dag
śmietana 30% - 250 ml
miód – 1 łyżka
wino czerwone wytrawne – 150 ml
krupnik górski – 50 ml
melisa – do dekoracji

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    18
  • pliki muzyczne
    0

18 plików
3,17 GB




cebaipha

cebaipha napisano 15.02.2016 06:19

zgłoś do usunięcia
Kod Bogactwa
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 9.05.2016 16:07

zgłoś do usunięcia
obrazek
jolenta.t

jolenta.t napisano 11.06.2016 10:36

zgłoś do usunięcia
obrazek
dariusz.marcinkowski

dariusz.marcinkowski napisano 3.01.2017 16:14

zgłoś do usunięcia
zapraszam
ChomikSenderY

ChomikSenderY napisano 22.07.2017 13:27

zgłoś do usunięcia

POWRÓT WIELKIEGO PROGRAMU CHOMIK SENDER !!

Chomik sender to program ułatwiający wysyłanie reklam na portalu chomikuj.pl

!!! FigoFago65 !!!- Kup już teraz !!

obrazekGG:39444612 email : chomikuj.bot@gmail.com

Wszelkich informacji udzielę przez GG/email\

Dzięki pełnej automatyzacji nie musisz już odwiedzać każdego chomika żeby zostawić na jego profilu reklamę czy wysłać mu wiadomość.

Program zrobi wszystko za Ciebie, Ty musisz jedynie ustawić treść reklamy i wybrać do kogo wiadomość ma trafić i co jakiś czas klikać kod (tzw. captcha).

Dzięki temu programowi możesz z mało znanego "chomika" stać bardzo znany, nie czekaj dłużej patrząc jak inni zarabiają punkty i kup program a zobaczysz jak ilość Twoich punktów zacznie rosnąć z dnia na dzień.

Programowi zaufało ponad 200 chomików,program od 2011 roku !!

FILMYSPOKOLOKO

FILMYSPOKOLOKO napisano 8.02.2019 19:54

zgłoś do usunięcia
zapraszam
meyepas293

meyepas293 napisano 9.04.2022 22:56

zgłoś do usunięcia
Super chomik
jecana1464

jecana1464 napisano 12.01.2023 17:01

zgłoś do usunięcia
Super chomik
nilay48388

nilay48388 napisano 16.05.2023 14:51

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności