Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

325f33e32f.jpeg

Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 325f33e32f.jpeg
Download: 325f33e32f.jpeg

2 KB

(100px x 83px)

0.0 / 5 (0 głosów)
RAJSKA ROLADA

Komentarze:

Bozena-62

Bozena-62 napisano 8.11.2009 15:51

zgłoś do usunięcia

RAJSKA ROLADA Upiec 2 biszkopty orzechowe. Składniki na 1 biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki zmielonych orzechów, 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki cukru kryształu, 1 łyżka mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec orzechy i bułkę tartą. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na formę i piec w temp. 180 stopni Celsjusza około 30 minut. Zamiast dwóch biszkoptów można dać podwójną porcję składników, upiec jeden biszkopt i przekroić go na dwie części. Rolada z jabłkami 4 jajka, ½ szklanki cukru kryształu, ¾ szklanki mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 5 średnich jabłek. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blaszkę posma-rować tłuszczem, wyłożyć pergaminem i rozłożyć utarte jabłka. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka ciągle ubijając. Na koniec dać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wyłożone jabłka i piec w dość ciepłym piekarniku, aż wierzch ciasta przybierze złoty kolor. Wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Masa: ½ litra mleka, 2 żółtka, 5 łyżek cukru kryształu, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 ½ kostki masła lub margaryny, 30 dag galaretki w cukrze. Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego, żółtek i mąki ugoto-wać budyń. Masło utrzeć pałką lub mikserem, dodając przestudzo-ną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę gala-retkę. Przełożyć ciasto: Biszkopt orzechowy Połowa masy Rozłożyć pokrojoną w plastry roladę Druga część masy Biszkopt orzechowy Polewa.

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 10ac4db694.jpeg
Fantazja kokosowa Biszkopt ciemny z 6 jaj Krem 0,5 ...
Fantazja kokosowa Biszkopt ciemny z 6 jaj Krem 0,5 litra mleka 10 dag cukru 2-3 łyżki oleju 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 20 dag wiórków kokosowych 1 galaretka wiśniowa słoiczek wiśni drylowanych w cukrze(wiśnie z kompotu) Mleko zagotowac(odlac do rozrobienia mąki)z olejem i cukrem,wlac rozrobioną mąkę i ugotowac budyń ,do gorącego wsypac wiórki i wymieszac Z kostki margaryny i budyniu zrobic krem i do kremu powili wlewac tężejącą galaretkę(zagotowac 0,5 szklanki soku i rozrobic galaretkę)Biszkopt przekroic wyłożyc 3/4 kremu ułożyc wiśnie,przykryc drugą połową.Na wierzch pozostały krem,potrzec czekoladą.Można dodac taką galaretkę jak owoce np.brzoskwinie
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 152367b2a7.jpeg
Makowiec
komentarz1
Makowiec
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 1bf14d494e.jpeg
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru ...
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru 4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody powidła śliwkowe po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac. 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju Do kremu można dodac czekoladę.
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 2152bab7c6.jpeg
Szarlotka rozpływająca się w...
komentarz1
Szarlotka rozpływająca się w...
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 26c6608930.jpeg
Królewski Grysikowiec
komentarz1
Królewski Grysikowiec
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 28d19480b1.jpeg
Przekładaniec z makiem
komentarz1
Przekładaniec z makiem
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 2bec6adf52.jpeg
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kos ...
Bananowiec Biszkopt z 4 jaj Masa bananowa 1,5 kostki margaryny 1 kg bananów obranych 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 galaretka bananowa(może byc cytrynowa) Margarynę utrzec z żółtkami i cukrem na puszystą masę,dodac zmiksowane banany wszystko wymieszac, a na koniec przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody)i też wymieszac. Masa białkowa-białka ubic z 3 łyżkami cukru,gdy białka są ubite a cukier rozpuszczony wlac powoli przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody-smak galaretki do wyboru) wszystko wymieszac i na wierzch też galaretkę do wyboru.
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 2d366877a9.jpeg
Ciasto wiśniowe z pianką
komentarz1
Ciasto wiśniowe z pianką
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 325f33e32f.jpeg
RAJSKA ROLADA
komentarz1
RAJSKA ROLADA
Ciasta-przepisy ze zdjęciami - 33c98f6ba6.jpeg
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę ...
Krówka Biszkopt jasny z 4 jaj Krem jak na karpatkę 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru 2-3 łyżki oleju ugotowac budyń Utrzec z 1 kostką margaryny. 20 dag małych bezików 20 dag krówek Na biszkopt wyłożyc krem,poukładac beziki i polac krówkami roztopionymi 2-3 łyżkach margaryny(ilośc margaryny zależy jakie są krówki)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności