Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

vlc-2.0.5-win32.exe

Boski_Jack / Programy / Otwarzacze / vlc-2.0.5-win32.exe
Download: vlc-2.0.5-win32.exe

21,85 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
VLC (skrót od VideoLAN Client) media player to bezpłatny odtwarzacz umożliwiający oglądanie filmów i słuchanie muzyki w najróżniejszych formatach (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, DVD, MP3, OGG itd.).

Głównym siłą programu nie jest jednak odtwarzanie plików zapisanych na dysku twardym czy płycie CD ale przede wszystkim multimediów nadawanych zdalnie (poprzez Internet lub sieć lokalną LAN) za pośrednictwem różnych protokołów dla transmisji strumieniowych. Dzięki temu VLC media player jest jednym z najlepszych rozwiązań do oglądania np. telewizji internetowych nadawanych w różnych standardach. Odtwarzacz obsługuje też różne formaty wyświetlania napisów - funkcjonalność ta nie jest jednak jeszcze ostatecznie dopracowana.

Od siebie dodam: Nie wymaga instalowania dodatkowych kodeków
i u mnie działa na win 7 64

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania z grilla cz 2 - kotleciki-drobiowe-01.jpg
Mielone z kurczaka ze szpinakiem w kremowym sosie z Gorg ...
Mielone z kurczaka ze szpinakiem w kremowym sosie z Gorgonzolą i tłuczonymi ziemniakami Składniki: Mielone z kurczaka z parmezanem (6 większych lub 9 malutkich): • 3 pojedyncze piersi z kurczaka (razem około 400 g mięsa) • 5 gałązek świeżego oregano, oderwane listki • sól i pieprz • 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu • 5 łyżek tartego Parmezanu Szpinak w kremowym sosie z Gorgonzolą (3 porcje): • 100 g szpinaku • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 ząbek czosnku, pokrojony na cieniutkie plasterki • 1/2 szklanki śmietanki kremowej 30% lub 36% • 2 - 3 łyżki sera Gorgonzola (niekoniecznie) • sól i świeżo zmielony czarny pieprz Tłuczone ziemniaki (4 porcje): • 1/2 kg ziemniaków (niemłodych, jesiennych) • 2 płaskie łyżki masła • 4 łyżki śmietanki kremowej 30% • sól i grubo zmielony pieprz Przygotowanie: Ziemniaki: Ziemniaki obrać, większe przekroić na połówki. Włożyć do garnka, wlać zimną wodę i zagotować. Gotować przez około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Mniej więcej po 20 minutach gotowania, ziemniaki posolić, gotować dalej do miękkości. Odcedzić, od razu dodać masło i rozgnieść tłuczkiem na gładkie puree. Pod koniec dodać śmietankę kremową, doprawić solą i pieprzem. Wygładzić powierzchnię, przykryć i trzymać w cieple. Szpinak: Szpinak opłukać pod bieżącą wodą, oderwać twarde łodyżki, włożyć na dużą patelnię i cały czas mieszając podgrzewać przez około 1 -2 minuty, aż zwiędnie. Zdjąć z patelni pozostawiając około 2 - 3 łyżek wody, resztę odcisnąć. Na drugą, mniejszą patelnię wlać oliwę, dodać czosnek i smażyć go na bardzo małym ogniu przez około 3 minuty nie rumieniąc. Wlać śmietankę i gotować przez około 5 minut, aż nieco zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać ser Gorgonzola i mieszać aż ser się roztopi. Dodać szpinak bez wody, wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem. W razie konieczności dodać wodę ze szpinaku gdyby sos był za gęsty. Trzymać w cieple, podgrzać na małym ogniu przed podaniem (w miarę upływu czasu sos jeszcze zgęstnieje). Mielone z kurczaka: Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem o dużych oczkach razem z listkami oregano. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z kardamonem oraz parmezanem. Uformować 6 lub 9 dysków i ułożyć je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Mniejsze mielone grillować przez około 2 - 3 minuty z jednej strony, a większe przez około 3 - 4 minuty. Gdy mięso zmieni kolor z różowego na biały prawie do połowy wysokości krążka, odwrócić je na drugą stronę i grillować przez kolejne 2 minuty mniejsze (i przez około 3 minuty większe), do czasu aż nie będzie już surowego mięsa w środku. Uważać, aby nie przesuszyć mięsa, grillować tylko tyle ile będzie to konieczne. Zdjąć z patelni i odstawić na 1 - 2 minuty. Podanie: Na talerze położyć po 2 - 3 łyżki tłuczonych ziemniaków, na wierzch wyłożyć po 2 - 3 łyżki szpinaku wraz z sosem oraz jednego mielonego.
Dania z grilla cz 2 - szaszlyki_z_tunczyka05.jpg
Szaszłyki z tuńczyka Pyszne i oryginalne szaszłyki na ...
Szaszłyki z tuńczyka Pyszne i oryginalne szaszłyki na grilla ze świeżego tuńczyka, z papryką i cebulką. W aromatycznej marynacie ze świeżym imbirem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Szaszłyki z tuńczyka, papryki i cebuli Składniki, 7 szaszłyków: • 400 g świeżego tuńczyka • 1 czerwona papryka • 1 cebula cukrowa • natka pietruszki do dekoracji Marynata: • 2 łyżki drobno startego obranego świeżego imbiru • 3 łyżki octu ryżowego • 2 łyżki oleju (np. z orzechów ziemnych) • 2 łyżki oleju sezamowego • 2 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki miodu • 1 łyżeczka pikantnej przyprawy chilli w płatkach* • świeżo zmielony pieprz oraz: 7 szpikulców metalowych wielokrotnego użytku lub jednorazowe szaszłyki drewniane, chleb żytni z grilla Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce. Tuńczyka pokroić na 2 cm kawałki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut. Jeśli używamy drewnianych szpikulców najlepiej je wcześniej namoczyć z zimnej wodzie, przez około 30 minut. W międzyczasie pokroić paprykę oraz cebulę na 2 cm kawałki. Nadziewać na szpikulce na przemian z tuńczykiem. Grillować na średnio rozgrzanym grillu, często przewracając, aż szaszłyki ładnie się zrumienią z każdej strony, przez około 5 do 15 minut (w zależności od stopnia rozgrzania i rodzaju grilla). Posypać listkami natki pietruszki i podawać z grillowanym chlebem żytnim. * Można zastąpić 1/2 łyżeczki chilli w proszku lub świeżą papryczką chilli
Dania z grilla cz 2 - cukinia_z_grilla03.jpg
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dod ...
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dodatek do grillowanych mięs. Cukinię można grillować na grillu lub też na patelni grillowej. cukinia_z_grilla Składniki: • 1 duża cukinia • 2 ząbki czosnku • 1/4 szklanki oliwy z oliwek • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Zmiksować blenderem czosnek z oliwą, solą oraz pieprzem na jednolitą substancję. Cukinię przeciąć na 4 części i całą podziurkować widelcem. Wysmarować dokładnie marynatą i odstawić na 30 minut. Rozgrzać grill, ułożyć cukinie wraz z marynatą na ruszcie i grillować przez około 10 minut z każdej strony, aż cukinia będzie lekko brązowa, miękka ale i dość jędrna.
Dania z grilla cz 2 - losos-teriyaki-01.jpg
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z g ...
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z grilla po meksykańsku podawane z pikantną pomidorową salsą mexicana. Można je przyrządzić na grillu ogrodowym, ale i na patelni grillowej lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla. Skrzydełka w marynacie najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Składniki, 2 porcje: • 1 kg skrzydełek • 5 ząbków czosnku, obranego i drobno posiekanego • 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu • po 1/3 łyżeczki cynamonu w proszku, mielonego kminu rzymskiego, suszonego oregano • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku (lub papryki wędzonej) • 1 łyżka miodu lub cukru • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego • sok z 1 limonki • sok z 1/2 cytryny • 1/3 szklanki soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego) • 3 łyżki Tequili Salsa mexicana: (można przygotować z surowych lub z grillowanych składników)*: • 2 pomidory • 1 czerwona papryczka chilli • 1 mała czerwona cebulka • 1 ząbek czosnku • chilli w proszku lub w paście do smaku • 1 - 2 łyżki soku z limonki • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • 2 - 3 łyżki listków kolendry * Jeśli salsę przygotowujemy z grillowanych warzyw, należy przekrojone na pół pomidory, papryczkę chilli, cebulę, ząbek czosnku w całości opiec na ruszcie grilla przez kilka minut. Przygotowanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i naciąć w zgięciach. Natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, mieszanką cynamonu, kminu i oregano oraz papryką w proszku. Dodać miód lub cukier, polać oliwą, skropić sokiem z limonki, cytryny i pomarańczy. Dodać Tequilę i wszystko dokładnie wyrobić ręką. Przykryć talerzykiem, docisnąć i odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Skrzydełka wyjąć z marynaty* i odstawić na około godzinę, aby osiągnęły temperaturę pokojową. W międzyczasie przygotować salsę mexicana Pomidory obrać ze skórki, pokroić i usunąć nasiona wraz z sokiem. Miąższ pokroić w kostkę. Papryczkę chilli przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona, miąższ drobno posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory, papryczkę, cebulę i czosnek włożyć do miseczki, doprawić przyprawą chilli, skropić sokiem z limonki, oliwą z oliwek, wymieszać z kolendrą. Skrzydełka ułożyć na mocno rozgrzanym grillu. Grillować po około 10 - 12 minut z każdej strony (w chłodniejsze i bardziej wietrzne dni, grillować nieco dłużej). Skrzydełka szybko się zrumieniają, ale nie jest to mięso spalone, nie trzeba więc zmniejszać ognia. Skrzydełka podawać z salsą mexicana. * pozostałą marynatę można gotować przez kilkanaście minut aż zredukuje się do postaci gęstego syropu, pod koniec dodając łyżeczkę miodu. Przecedzić przez sitko w celu pozbycia się czosnku. Taką marynatą można posmarować skrzydełka na sam koniec grillowania
Dania z grilla cz 2 - pikantne-skrzydelka-01.jpg
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z g ...
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z grilla po meksykańsku podawane z pikantną pomidorową salsą mexicana. Można je przyrządzić na grillu ogrodowym, ale i na patelni grillowej lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla. Skrzydełka w marynacie najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Składniki, 2 porcje: • 1 kg skrzydełek • 5 ząbków czosnku, obranego i drobno posiekanego • 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu • po 1/3 łyżeczki cynamonu w proszku, mielonego kminu rzymskiego, suszonego oregano • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku (lub papryki wędzonej) • 1 łyżka miodu lub cukru • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego • sok z 1 limonki • sok z 1/2 cytryny • 1/3 szklanki soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego) • 3 łyżki Tequili Salsa mexicana: (można przygotować z surowych lub z grillowanych składników)*: • 2 pomidory • 1 czerwona papryczka chilli • 1 mała czerwona cebulka • 1 ząbek czosnku • chilli w proszku lub w paście do smaku • 1 - 2 łyżki soku z limonki • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • 2 - 3 łyżki listków kolendry * Jeśli salsę przygotowujemy z grillowanych warzyw, należy przekrojone na pół pomidory, papryczkę chilli, cebulę, ząbek czosnku w całości opiec na ruszcie grilla przez kilka minut. Przygotowanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i naciąć w zgięciach. Natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, mieszanką cynamonu, kminu i oregano oraz papryką w proszku. Dodać miód lub cukier, polać oliwą, skropić sokiem z limonki, cytryny i pomarańczy. Dodać Tequilę i wszystko dokładnie wyrobić ręką. Przykryć talerzykiem, docisnąć i odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Skrzydełka wyjąć z marynaty* i odstawić na około godzinę, aby osiągnęły temperaturę pokojową. W międzyczasie przygotować salsę mexicana Pomidory obrać ze skórki, pokroić i usunąć nasiona wraz z sokiem. Miąższ pokroić w kostkę. Papryczkę chilli przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona, miąższ drobno posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory, papryczkę, cebulę i czosnek włożyć do miseczki, doprawić przyprawą chilli, skropić sokiem z limonki, oliwą z oliwek, wymieszać z kolendrą. Skrzydełka ułożyć na mocno rozgrzanym grillu. Grillować po około 10 - 12 minut z każdej strony (w chłodniejsze i bardziej wietrzne dni, grillować nieco dłużej). Skrzydełka szybko się zrumieniają, ale nie jest to mięso spalone, nie trzeba więc zmniejszać ognia. Skrzydełka podawać z salsą mexicana. * pozostałą marynatę można gotować przez kilkanaście minut aż zredukuje się do postaci gęstego syropu, pod koniec dodając łyżeczkę miodu. Przecedzić przez sitko w celu pozbycia się czosnku. Taką marynatą można posmarować skrzydełka na sam koniec grillowania
Dania z grilla cz 2 - jack_daniels07.jpg
Żeberka (muszą być chude i drobne, z małą ilością młodeg ...
Żeberka (muszą być chude i drobne, z małą ilością młodego mięsa), opłukać, dokładnie osuszyć i pokroić na porcje po około 4 żeberka. Wysmarować oliwą i szybko obsmażyć na patelni lub opiec na grillu. Następnie gotować na parze przez około 30 minut lub gotować zatopione w bulionie (większe żeberka gotować przez 40 - 45 minut). Znów położyć na grillu, patelni grillowej lub na blaszce do pieczenia. Grillować po 2 - 3 minuty z każdej strony lub piec przez 10 minut. Pod koniec posmarować sosem Jack Daniel's i tylko podgrzać, uważając, aby marynata nie przypaliła się ze względu na dużą ilość cukru (w piekarniku żeberka są mniej narażone na przypalenie). Żeberka podawać z opiekanymi ziemniakami i sosem Jack Daniel's (w małej miseczce).
Dania z grilla cz 2 - jack_daniels03.jpg
Steki z polędwicy wołowej (po około 150 g każdy) grillow ...
Steki z polędwicy wołowej (po około 150 g każdy) grillować w całości (na grillu lub patelni grillowej), po około 2 minuty z każdej strony, pod koniec posmarować sosem Jack Daniel's. Mięso pokroić dopiero po kilku minutach od zdjęcia z grilla. Podawać z sosem w miseczce oraz np. grillowanymi pomidorami stek z sosem na bazie whisky jack daniels przepis na łososia z grilla z sosem jack daniels Grillowane pomidory: pomidory przekroić w poprzek na dwie połówki. Oprószyć solą, pieprzem i szczyptą cukru. Ułożyć gałązki rozmarynu lub posypać suszonymi ziołami. Na wierzch można położyć, ale niekoniecznie, po kawałku sera koziego lub posypać tartym parmezanem. Ułożyć na grillu rozcięciem do góry i grillować przez około 15 minut, aż skórka będzie łatwo odchodzić, a miąższ będzie miękki, soczysty i gorący.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności