Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.

Lala - Erotyczny wygaszacz HD - Seks w skomplikowanych pozycjach - gimnastyka.scr

Boski_Jack / EroTyKA / WYGASZACZE EROTYCZNE / Lala - Erotyczny wygaszacz HD - Seks w skomplikowanych pozycjach - gimnastyka.scr
Download: Lala - Erotyczny wygaszacz HD - Seks w skomplikowanych pozycjach - gimnastyka.scr

61,82 MB

0.0 / 5 (0 głosów)


Wygaszacz w jakości HD ! Zobacz koniecznie, sport to zdrowie.

Wygaszacz ekranu - rozpalacz zmysłów, coś dla wymagających.

obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

WYGASZACZE EROTYCZNE
Inne pliki do pobrania z tego chomika
Dania z grilla cz 2 - jack_daniels03.jpg
Steki z polędwicy wołowej (po około 150 g każdy) grillow ...
Steki z polędwicy wołowej (po około 150 g każdy) grillować w całości (na grillu lub patelni grillowej), po około 2 minuty z każdej strony, pod koniec posmarować sosem Jack Daniel's. Mięso pokroić dopiero po kilku minutach od zdjęcia z grilla. Podawać z sosem w miseczce oraz np. grillowanymi pomidorami stek z sosem na bazie whisky jack daniels przepis na łososia z grilla z sosem jack daniels Grillowane pomidory: pomidory przekroić w poprzek na dwie połówki. Oprószyć solą, pieprzem i szczyptą cukru. Ułożyć gałązki rozmarynu lub posypać suszonymi ziołami. Na wierzch można położyć, ale niekoniecznie, po kawałku sera koziego lub posypać tartym parmezanem. Ułożyć na grillu rozcięciem do góry i grillować przez około 15 minut, aż skórka będzie łatwo odchodzić, a miąższ będzie miękki, soczysty i gorący.
Dania z grilla cz 2 - jack_daniels01.jpg
Sos "Jack Daniel's" z T.G.I Friday's do łososia, steków ...
Sos "Jack Daniel's" z T.G.I Friday's do łososia, steków, kurczaka i żeberek. Do ziemniaków i grillowanych warzyw. Glazura do dań z grilla i sos do polania. Uwaga: Rybę lub mięso smarujemy częścią sosu na sam koniec pieczenia/grillowania (ze względu na zawartość cukru, sos szybko może się przypalić, wówczas będzie gorzki). Większość sosu podajemy w miseczce obok gotowej porcji mięsa czy ryby. Glazura/sos "Jack Daniel's", 4 porcje, 250 ml: • 1 ząbek czosnku • 1 szklanka soku ananasowego • 1/2 szklanki wody • 1/4 szklanki gotowego sosu (marynaty) teriyaki • 1 łyżka sosu sojowego • 3 łyżki soku z cytryny • 2/3 szklanki brązowego cukru • 3 łyżki cebuli startej na drobnej tarce • 1 łyżka drobno startego ananasa (może być z puszki) • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne • 1 łyżka whisky Jack Daniel's* * można też użyć każdej innej whisky lub brandy Przygotowanie: Czosnek w łupince ułożyć na suchej patelni i na wolnym ogniu podgrzewać przez około 10 minut z dwóch stron, aż będzie miękki. Zdjąć łupinkę a miąższ rozgnieść na miazgę lub zetrzeć na drobnej tarce. W rondelku umieścić roztarty czosnek wraz z innymi składnikami sosu: sokiem ananasowym, wodą, sosem teriyaki, sosem sojowym, sokiem z cytryny, brązowym cukrem, cebulą, ananasem, pieprzem cayenne oraz whisky Jack Daniel's. Zagotować mieszając aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować sos przez około 30 - 45 minut, aż osiągnie średnio gęstą konsystencję (syropu). Używać do smarowania mięsa, ryb, piersi kurczaka w końcowej fazie grillowania/pieczenia, oraz do polewania gotowego dania (podawać na ciepło lub na zimno, w małych miseczkach). Można przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku lub słoiczku. PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE PODANIA: 1. Filety z łososia z krążkami cebulowymi 2. Steki z polędwicy wołowej z grillowanym pomidorem 3. Żeberka 1. Filety z łososia oprószyć lekko solą, posmarować oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 12 - 15 minut lub grillować na grillu/patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony. Pod koniec pieczenia i na sam koniec grillowania, łososia posmarować (pędzelkiem) częścią sosu. Łososia podawać z resztą sosu (w miseczce), ziemniakami lub krążkami cebuli smażonymi w panierce (przepis poniżej). sos jack daniel's z T.G.I Friday's, krążki cebulowe, cebula w panierce Krążki cebulowe w panierce (tempurze): • 1 duża cebula lub dwie mniejsze • 50 g mąki pszennej • 50 g mąki ziemniaczanej • 2 szczypty soli • około 150 ml wody mineralnej (najlepiej gazowanej) • olej roślinny (słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych - arachidowych) do głębokiego smażenia Cebulę obrać i pokroić na 1 cm lub nieco mniejsze plasterki, porozdzielać poszczególne krążki. Oprószyć szczyptą soli. W woku (ewentualnie rondlu lub głębszej patelni) rozgrzać dobrze olej na wysokość około 5 - 7 cm. Obydwie mąki przesiać do miski i wymieszać ze szczyptą soli. Stopniowo wlewając wodę mineralną, mieszać ciasto delikatnie widelcem (mąka nie musi być dokładnie wymieszana z wodą). Maczać krążki w cieście i wkładać do rozgrzanego oleju, smażyć przez około 1 i 1/2 - 2 minuty z każdej strony, na złoty kolor. Odkładać na ręcznik pap
Dania z grilla cz 2 - cukinia_z_grilla03.jpg
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dod ...
Grillowana cukinia w czosnkowej marynacie Smaczny dodatek do grillowanych mięs. Cukinię można grillować na grillu lub też na patelni grillowej. cukinia_z_grilla Składniki: • 1 duża cukinia • 2 ząbki czosnku • 1/4 szklanki oliwy z oliwek • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Zmiksować blenderem czosnek z oliwą, solą oraz pieprzem na jednolitą substancję. Cukinię przeciąć na 4 części i całą podziurkować widelcem. Wysmarować dokładnie marynatą i odstawić na 30 minut. Rozgrzać grill, ułożyć cukinie wraz z marynatą na ruszcie i grillować przez około 10 minut z każdej strony, aż cukinia będzie lekko brązowa, miękka ale i dość jędrna.
Dania z grilla cz 2 - piersi_kurczaka_z_grilla04.jpg
Grillowane piersi z kurczaka z cytryną i tymiankiem Z ...
Grillowane piersi z kurczaka z cytryną i tymiankiem Z dodatkiem pesto z orzechów laskowych i bazylii, grzanek i zielonych oliwek. Grillowane piersi kurczaka z cytryną i tymiankiem Składniki: • 2 piersi z kurczaka • 1/2 cytryny • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka suszonego tymianku • 5 łyżek oliwy z oliwek • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • gałązki świeżego tymianku (opcjonalnie) Dodatki: zielone oliwki w oliwie czosnkowej, grillowane kromki pieczywa oraz pesto z orzechów laskowych i bazylii Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić z pozostałych kostek, włókien i skórek. Przeciąć w poprzek od najgrubszej części, dzieląc je na dwa cieńsze kawałki mięsa. Lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem. W głębokim talerzu wymieszać sok i drobno startą skórkę z połówki cytryny, dodać drobno posiekany czosnek, tymianek oraz oliwę z oliwek. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie. Odstawić na 10 minut, rozgrzać grill. Ułożyć piersi z całą marynatą na kratce na rozgrzanym grillu. Grillować mięso przez około 5 - 6 minut z jednej strony, aż pojawią się ciemne paski, następnie przełożyć na drugą stronę i grillować przez kolejne 5 minut. Nie ruszać więcej mięsa podczas grillowania, aby go nie pozbawić soków i nie przesuszyć. Mięso powinno być zrumienione z zewnątrz a miękkie i soczyste w środku. W połowie grillowania na kurczaku ułożyć gałązki świeżego tymianku i lekko go podsuszyć. Taki chrupiący tymianek dodatkowo wzbogaci smak mięsa. Podawać z zielonymi oliwkami, z pesto z orzechów laskowych i bazylii oraz grillowanym pieczywem. Można też zrobić kanapki: chleb posmarować pesto, przykryć kurczakiem i połówkami oliwek.
Dania z grilla cz 2 - losos-teriyaki-01.jpg
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z g ...
Skrzydełka kurczaka marynowane w Tequili Skrzydełka z grilla po meksykańsku podawane z pikantną pomidorową salsą mexicana. Można je przyrządzić na grillu ogrodowym, ale i na patelni grillowej lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla. Skrzydełka w marynacie najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Składniki, 2 porcje: • 1 kg skrzydełek • 5 ząbków czosnku, obranego i drobno posiekanego • 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu • po 1/3 łyżeczki cynamonu w proszku, mielonego kminu rzymskiego, suszonego oregano • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku (lub papryki wędzonej) • 1 łyżka miodu lub cukru • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego • sok z 1 limonki • sok z 1/2 cytryny • 1/3 szklanki soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśniętego) • 3 łyżki Tequili Salsa mexicana: (można przygotować z surowych lub z grillowanych składników)*: • 2 pomidory • 1 czerwona papryczka chilli • 1 mała czerwona cebulka • 1 ząbek czosnku • chilli w proszku lub w paście do smaku • 1 - 2 łyżki soku z limonki • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • 2 - 3 łyżki listków kolendry * Jeśli salsę przygotowujemy z grillowanych warzyw, należy przekrojone na pół pomidory, papryczkę chilli, cebulę, ząbek czosnku w całości opiec na ruszcie grilla przez kilka minut. Przygotowanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i naciąć w zgięciach. Natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, mieszanką cynamonu, kminu i oregano oraz papryką w proszku. Dodać miód lub cukier, polać oliwą, skropić sokiem z limonki, cytryny i pomarańczy. Dodać Tequilę i wszystko dokładnie wyrobić ręką. Przykryć talerzykiem, docisnąć i odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Skrzydełka wyjąć z marynaty* i odstawić na około godzinę, aby osiągnęły temperaturę pokojową. W międzyczasie przygotować salsę mexicana Pomidory obrać ze skórki, pokroić i usunąć nasiona wraz z sokiem. Miąższ pokroić w kostkę. Papryczkę chilli przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona, miąższ drobno posiekać. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory, papryczkę, cebulę i czosnek włożyć do miseczki, doprawić przyprawą chilli, skropić sokiem z limonki, oliwą z oliwek, wymieszać z kolendrą. Skrzydełka ułożyć na mocno rozgrzanym grillu. Grillować po około 10 - 12 minut z każdej strony (w chłodniejsze i bardziej wietrzne dni, grillować nieco dłużej). Skrzydełka szybko się zrumieniają, ale nie jest to mięso spalone, nie trzeba więc zmniejszać ognia. Skrzydełka podawać z salsą mexicana. * pozostałą marynatę można gotować przez kilkanaście minut aż zredukuje się do postaci gęstego syropu, pod koniec dodając łyżeczkę miodu. Przecedzić przez sitko w celu pozbycia się czosnku. Taką marynatą można posmarować skrzydełka na sam koniec grillowania
Dania z grilla cz 2 - meksykanskie-burgery-01.jpg
Meksykańskie burgery z salsą z awokado i pomidorów B ...
Meksykańskie burgery z salsą z awokado i pomidorów Burgery meksykańskie. Hamburgery wołowe Burgery meksykańskie, 6 sztuk: • 500 g chudej mielonej wołowiny (np. z udźca) • 1 cebula, pokrojona w malutką kosteczkę • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane i roztarte z solą końcem noża • 1 większa czerwona papryczka chilli • chilli w proszku lub paście do smaku (około 1/4 łyżeczki) • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku (słodkiej lub wędzonej) • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego • 1 łyżeczka soli • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Salsa z awokado i pomidorów, 3 - 4 porcje: • 2 średnie pomidory • 1/2 cebuli, pokrojonej w kosteczkę • 1 duże awokado • sok z 1 limonki • 1 większa czerwona papryczka chilli • pęczek kolendry • chilli w proszku lub paście do smaku (około 1/4 łyżeczki) Błyskawiczny sos tex-mex: • 1 szklanka kwaśnej śmietany 12% • 1 łyżeczka majonezu • 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne • sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Burgery meksykańskie: Do miski włożyć mięso, cebulę, czosnek. Papryczkę chilli przepołowić wzdłuż na pół, usunąć pestki a miąższ posiekać w kosteczkę. Dodać go do mięsa razem z chilli w proszku lub paście, papryką słodką lub wędzoną, kminem rzymskim, doprawić solą i pieprzem. Mięso wyrobić dokładnie ręką i uformować 6 burgerów. Grillować (na grillu ogrodowym lub patelni grillowej) po około 6 minut z każdej strony. Salsa z awokado i pomidorów: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i sok. Miąższ pokroić w kosteczkę i włożyć do miseczki razem z cebulą. Awokado przekroić na pół, łyżką wyjąć miąższ i pokroić go w kostkę, dodać do pomidorów i skropić sokiem z limonki. Papryczkę chilli przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasionka. Miąższ pokroić w malutką kosteczkę i dodać do składników w miseczce, doprawić pikantną chilli i wymieszać z kolendrą. Sos tex-mex: Wymieszać śmietanę z majonezem, pieprzem cayenne, doprawić solą i pieprzem. Sos można połączyć z salsą z awokado, lub też podać oddzielnie. Burgery wkładać do zwiniętych w rożki tortilli, nakładać salsę z awokado i pomidorów, polewać sosem tex-mex.
Dania z grilla cz 2 - satays-01.jpg
Satays / Sataje Grillowane szaszłyki z plastrów kurczak ...
Satays / Sataje Grillowane szaszłyki z plastrów kurczaka, polędwicy wołowej i krewetek, podawane z sosem słodko - pikantnym. Na szaszłyki można też użyć filetów z ryb, np. łososia czy soli, pokrojonych na paski. Składniki (przykładowe), 2 porcje: • 1 nieduża pierś z kurczaka • 4 duże krewetki Black Tiger (surowe, obrane)* • 2 paski polędwicy wołowej, razem około 60 g Marynata do satays: • 2 gałązki trawy cytrynowej • 1 papryczka chilli, drobno posiekana • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany • 1 łyżka tartego imbiru • 1 łyżeczka nasion kolendry • skórka i sok z połowy limonki • 2 łyżki sosu sojowego • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżka sosu rybnego • 1 pełna łyżka cukru • świeżo zmielony czarny pieprz Sos słodko - pikantny: • 5 średnich papryczek chilli • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane • 1 łyżeczka tartego imbiru • 80 ml octu ryżowego • 7 łyżek białego cukru • szczypta soli potrzebne też będzie: 10 bambusowych patyczków do szaszłyków * dostępne są mrożone, np. w delikatesach Alma lub sklepie internetowym Frisco Przygotowanie: Marynata do satays: trawę cytrynową przyciąć do 1/3 wysokości, pozostawiając najgrubszą jej część, czyli bulwę. Drobno posiekać i wymieszać z resztą składników. Pierś kurczaka oczyścić z kostek i włókien, opłukać, osuszyć i pokroić na 4 podłużne paski. Mrożone krewetki rozmrozić, opłukać i osuszyć. Kurczaka, krewetki i polędwicę wołową włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na około godzinę. W międzyczasie przygotować sos do satays: papryczki chilli przekroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona. Pozostały miąższ pokroić w drobną kosteczkę, włożyć do rondelka razem z czosnkiem i imbirem. Wlać ocet ryżowy, wsypać cukier i sól. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje i osiągnie konsystencję syropu. Rozlać do dwóch miseczek. Gotowy sos można przechowywać dość długo w lodówce. Nagrzać grill na maksymalną moc. Kurczaka i wołowinę wyjmować z marynaty i nadziewać zwijając w harmonijkę na bambusowe patyczki do szaszłyków. Krewetki nadziewać wzdłuż tułowia zaczynając od najgrubszej części. Szaszłyki ułożyć na talerzu i polać resztą marynaty. Szaszłyki kłaść na bardzo dobrze rozgrzanym grillu, tak aby koniec patyczków wystawał poza kratkę grilla. Grillować przez około 3 minuty, aż krewetki zmienią kolor na różowy a mięso pokryje się ciemnymi paskami. Następnie przewrócić na drugą stronę i grillować przez około 1 - 2 minuty, aż mięso nie będzie surowe w środku. Uwaga, zbyt długie grillowanie delikatnego mięsa i krewetek może je wysuszyć. Mają być soczyste i sprężyste. Szaszłyki zdejmować z grilla i maczać w sosie.
Dania z grilla cz 2 - grill-04.jpg
Marynata do mięsa: Składniki: na około 1 kg mięsa np. ...
Marynata do mięsa: Składniki: na około 1 kg mięsa np. 4 steki wołowe "New York" lub 4 steki jagnięce lub 2 polędwiczki wieprzowe lub 1 polędwica wołowa: • 1/2 szklanki dobrego, gęstego octu balsamicznego * • 2/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin • 2 długie gałązki świeżego rozmarynu, oderwane listki • 3 duże ząbki czosnku w łupinkach, przekrojone wzdłuż i rozgniecione • 1 łyżka płynnego miodu • sól morska i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić w grube plastry (około 3 cm). Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. W dużym (niemetalowym) pojemniku wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny rozmaryn i czosnek. Włożyć mięso i dokładnie wymieszać z marynatą, uciskając dłońmi. Włożyć do lodówki na całą noc lub minimum 3 godziny. Mięso wyjąć z marynaty i ułożyć na bardzo dobrze rozgrzanym grillu. Grillować przez około 2 minuty z każdej strony. W trakcie grillowania posmarować mięso resztą marynaty wymieszanej z miodem. * Mięso najlepiej marynować przez całą noc (ewentualnie minimum przez 3 godziny). Polędwicę należy grillować po 1 - 2 minuty z każdej strony, na dobrze rozgrzanym grillu ogrodowym. Podczas grillowania mięso posmarować pozostałą marynatą z dodatkiem miodu (1 łyżka). Jeśli masz ocet balsamiczny, który nie jest gęsty, należy połowę podanej ilości gotować w rondelku przez około 10 - 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i połączyć z drugą połową (płynnego) octu balsamicznego.
Dania z grilla cz 2 - grill-01.jpg
Marynaty do mięsa i ryb z grilla Marynata z octem balsa ...
Marynaty do mięsa i ryb z grilla Marynata z octem balsamicznym i oliwą z oliwek do mięsnych steków oraz Marynata do filetów ryb z sosem sojowym i ziarnem sezamu. Marynata do filetów z ryby: na około 1 kg ryby np. 4 filety z łososia, każdy po około 250 g: • 3 łyżki drobno startego korzenia imbiru • 3 łyżki octu ryżowego (soku z cytryny lub limonki) • 5 - 6 łyżek sosu sojowego (najlepiej gęstego) • 2 łyżki nasion sezamu • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżka miodu lub cukru • sól (opcjonalnie) Przygotowanie: Rybę opłukać, osuszyć i delikatnie oprószyć solą. W niemetalowej misce lub pojemniku wymieszać składniki marynaty: imbir, ocet ryżowy, sos sojowy, nasiona sezamu, olej sezamowy i miód. Włożyć filety z łososia i wymieszać. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Filety wyjąć z marynaty wraz z całym imbirem i nasionami sezamu, ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować z każdej strony po około 3 minuty. Pod koniec grillowania posmarować rybę pozostałą płynną marynatą wymieszaną z miodem lub cukrem
Dania z grilla cz 2 - szaszlyki_z_lososia_ananasa01.jpg
Szaszłyki z łososia i ananasa W aromatycznej glazurze z ...
Szaszłyki z łososia i ananasa W aromatycznej glazurze ze smażonego w łupinkach czosnku i pikantnej papryczki chilli. Koniecznie w towarzystwie śmietany cytrynowej. Szaszłyki z łososia. Składniki: 6 szaszłyków, 2 porcje: • 300 g filetów z łososia • 250 g miąższu obranego ananasa • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Glazura: • 3 ząbki czosnku w łupinkach • 1 mała cebulka • 2 łyżeczki posiekanej papryczki chilli • 30 ml białego octu winnego • 2 łyżki brązowego cukru • 1/2 łyżeczki soli Sos: • 100 g śmietany 18% • 1/2 cytryny Przygotowanie: Z łososia odciąć skórę, umyć i osuszyć. Pokroić w 2,5 cm kostkę, wyjąć ewentualne ości. Nadziać na szaszłyki na przemian z ananasem tak samo pokrojonym. Przygotować glazurę: Czosnek w łupinkach oraz obraną i przepołowioną cebulkę zrumienić na suchej patelni. Czosnek obrać i wraz z cebulką, papryczką chilli, octem, cukrem i solą zmiksować blenderem. Glazurą posmarować szaszłyki. Dobrze rozgrzać patelnię grillową i ułożyć szaszłyki. Grillować na dość dużym ogniu z jednej strony przez 2 minuty, aż łosoś się zrumieni a soki wyparują, następnie grillować i zrumienić szaszłyki z innych stron. Śmietanę wymieszać z wyciśniętym sokiem z cytryny i startą skórką. Szaszłyki posypać posiekaną natką pietruszki i podawać gorące ze śmietaną cytrynową. Grillowane szaszłyki z łososiem i ananasem. Świeży łosoś - przepisy kulinarne Szaszłyki można też obsmażyć na zwykłej patelni na oleju, po 1 minucie z każdej strony lub też ułożyć je na blasze i zapiekać pod grillem w piekarniku przez kilkanaście minut, rumieniąc z każdej strony. Można grillować na metalowej kratce, pod spód włożyć blachę na zbierające się soki. Szaszłyki „produkują” dość sporo soków podczas smażenia, więc jeśli chcemy je bardziej zrumienić, trzeba zwiększyć ogień. Szaszłyki macza się lub polewa gęstą śmietaną z cytryną, dlatego mniej wysmażone szaszłyki również będą bardzo smaczne
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności