-
60310 -
217 -
22722 -
1594
93716 plików
2487,56 GB
INFO :
Właściwości wody jonizowanejWłaściwosci wody zjonizowanej charakteryzują dwa parametry: ORP- potencjał oksydacyjno
redukcyjny i pH - wskaznik charakteryzujący stężenie jonów wodorowych.
ORP charakteryzuje sie ładunkiem dodatnim lub ujemnym (mV), który uzyskuje woda zjonizowana (WA -, WK +).
Wartosci skali pH zawarte są w przedziale od 0 do 14 jednostek. Woda pitna neutralna ma pH ok. 7,0.
PH wody alkalicznej sporządzonej przy pomocy jonizatora może wynosic od 8,0 do 11,0 (im wyższa iczba, tym bardziej alkaliczna jest woda), a wody kwasowej - od 6 do 2,4 (im mniejsza jest liczba, tym woda jest bardziej kwaśna).
Woda alkaliczna (WA) - to miękka, bezwonna woda o smaku deszczówki. Jest to naturalny
stymulator.
Woda kwasowa (WK) - to woda o smaku kwaśnym, z typowym zapachem kwasu i ze słabym
zapachem chloru. Jest naturalnym środkiem bakteriobójczym.
- sortuj według:
-
1 -
0 -
0 -
0
1 plików
291 KB