tr (3).jpg
-
- - Spis Świąt -
= = ● S T Y L E - NOWE 022 -
= = H-SYLWESTER- 2020-21 -
= HITY 2023 -
= Uliczna -
-= versje PORTABLE -
● GWIAZDKI-Migotki2 -
● GWIAZDKI-Migotki3 -
● INSPIRACJE 1 -
Aleksander Fredro. Bajki -
Amazing Slow Downer -
Ambient Design ArtRage -
Arie operetkowe -
Benedetta Caretta -
CCleaner.Professional -
Dieta -Dwie różne diety -
ESET Endpoint -
FAS -
Happy Birthday3 -
Happy Valentiness -
HAUSNER -
HUMOR5 -
Il VOLO -
Imbir -
InPixio Photo Studio -
IObit Uninstaller -
JESIEŃ 3 -
K-Lite Codec -
Kraje świata -
Na MIKOLAJA -
Na Wigilię2 -
New 2021 Year -
New Year Slideshow -
Nowy 2022 -
Nowy Rok2013 -
PODBRODEK -
PODKLADY BEZ GŁOSU -
RZezba -
Serca -
Style Textowe -
swieta -
TUTORIAL -
Ultra Adware Killer -
v.2024 -
v.24.0.0 -
Video efekty z maskami -
Video.Downloader -
Wedding SlideShow -
Wrocław do 2022 -
ZNANI 2
1 szkl. śmietany 250g
1 szkl. maki 120-140g
1 szkl. cukru kryształu 160-180g
1 szkl. cukru pudru 120-140g
1 szkl. kaszy manny 150g
1 szkl. ryżu 160-180g
1 szkl. kaszy perłowej 150-180g
1 szkl. kaszy krakowskiej 150-180g
1 łyżka mąki (plaska) 20g
1 łyżka mąki (kopiasta) 40g
1 łyżka ryżu 30g
1 łyżka masła (plaska) 25g
1 łyżka masła (kopiasta) 50g
1 łyżeczka soli 10g
1 łyżeczka kawy mielonej 5g
1 łyżeczka kakao 5g
1 łyżeczka herbaty 5g
CIASTO - TEMPERATURA - CZAS PIECZENIA
KRUCHE - 180-200 - 20-30
PÓŁKRUCHE - 180-220 - 20-30
PIASKOWE 160-200 - 30-45
FRANCUSKIE - 250 - 15-30
PÓŁFRANCUSKIE - 250 - 15-30
BISZKOPTOWE - 160-180 - 15-30
PIERNIK - 150-160 - 45-60
DROŻDŻOWE - 160-180 - 15-50
Zamiana st.F na st.C.
F[st.] - 32 * 5 : 9 = C[st.]