Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Marynaty do mięs pieczonych na grillu.doc

tatanka.com / GASTRONOMIA / MIĘSNE / WYWARY BEJCE / Marynaty do mięs pieczonych na grillu.doc
Download: Marynaty do mięs pieczonych na grillu.doc

20 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Praktyka u praktyka - Peklowanie English subtitles.mp4
play
oglądaj online
Opublikowany 04.01.2015 Peklowanie - prosto i skuteczni ...
Opublikowany 04.01.2015 Peklowanie - prosto i skutecznie. W tym odcinku pekluję z przeznaczeniem na wędzenie, ale można oczywiście po peklowaniu przetworzyć mięso w pieczeń lub za pomocą szynkowara. Za każdym razem efekt smakowy będzie inny i w tym cała radość z wędlin własnego wyrobu. Stawiam na mięso z pewnego źródła. Kontroluję na bieżąco wygląd i aromat zalewy. Rygorystycznie dbam o to, by mięso zawsze było zatopione w solance. Dlatego też używam mniej soli peklującej niż przewiduje to norma technologiczna. ZAPRASZAM! Jan Wieczorek7 miesięcy temu Najlepsza i najpewniejsza metoda ile trzeba peklosoli jest stara jak świat. Jajko. Surowe jajko. Jak wypłynie na wierzch to stężenie jest ok.Robię tak od 35 lat i jeszcze się nie zawiodłem. A mięso powinno być w garnku ściśnięte 3 cm.peklowego roztworu nad powirzchnią przyciśnięte kamieniem i co 2 dni przewracane. Czas peklowania 10-14 dni.Nigdy jeszcze nie zapeklowało mi się źle. To stare metody ale pewne.Pozdrawiam świątecznie adam czerwinski5 miesięcy temu +Jan Wieczorek Jeszcze 40 lat temu, ludzie konserwowali mięso, przed zepsuciem, solom, bo nie było zamorzarek i lodówek, dziś wystarczy peklować 3 dni,góra 4, zależy od wielkości i objętości mięsa, należy pamiętać, ze podczas wędzenia mięso zmniejsza swoja objętość i wagę, a sol wchłonięta pozostaje, twój sposób znam bardzo dobrze, kiedyś też tak robiłem, i wiem ze ta szynka to jest śledziem solonym, jedynie masz świadomość, ze to szynka własnej produkcji, to co robili kiedyś, to dziś tego się nie praktykuje. 12ODALA129 miesięcy temu A ja wam powiem tak: kiedyś ludzie nie znali peklo soli a ich wyroby były lepsze i smaczniejsze peklo sól to trucizna tak samo jak benzopiren którym się wędzi a nastrzykiwanie to tragedia potem się dziwicie dlaczego w boczku między warstwą tłuszczu a mięskiem są takie gile i boczek się rozpada to są skutki nastrzykiwania i wędlina jest słodka i nie smaczna. Moi rodzice robili to tak: do kociołka o poj 50l wkładali mięso szynki,boczki, schaby balerony zalewali wodą tak aby zakryło całe mięso potem wyjmowali je a do wody dodawali łyżkę stołową saletry i wkładali całe surowe jajko jajko poszło na dno i sypali tyle soli aż jajko wypłynęło na wierzch to się nazywała laga następnie wkładali mięso z powrotem mięso musi pływać nie może być ściśnięte słona laga musi wszędzie dotrzeć ten proces trwa trzy tygodnie i co parę dni przewracamy mięso po upływie 3 tygodni wyjmujemy mięso wiążemy szynki balerony i wędzimy TAK WYKONANE CZYNNOŚCI GWARANTUJĄ SMAK I ZAPACH WĘDLIN I mogą leżeć w lodówce nawet dwa miesiące i nic z nich nie wycieknie życzę smacznego i pozdrawiam
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności