Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Spanish Omelette.rtf

szymon052 / Przepisy / Spanish Omelette.rtf
Download: Spanish Omelette.rtf

1 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
====

Spanish Omelette;

75 gms (30oz) butter;
4 Spanish onions, sliced;
4 large potatoes, peeled;
1 garlic clove, crushed;
6 medium eggs;

Melt the butter in a very large non-stick frying pan, then add the onions and cook gently for 20 min.

Meanwhile, put the potatoes in a large pan and just cover with water. Bring to the boil and simmer for 12 to 15 minutes until just tender. Cut into thin slices.

Add the potato and gerlic to the pan, increase the heat and cook for 5 to 10 min until the potato is golden.

Put the eggs into a bowl with about 4 table spoon water and beat for a minute or so. Season well with salt and freshly ground black pepper.

Add eggs to the pan, cover it and turn the hear down low. When the bottom is golden brown and the top is just cooked, cut the omelette into large pieces and serve it straight from the pan.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Już wkrótce:
- kandyzowanie skórki z pomarańczy,
- kandyzowanie skórki z cytryny,
Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasto budyniowe | AniaGotuje.pl https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-budyniowe-na-oleju Ciasto budyniowe

Ciasto budyniowe

Bardzo prosty przepis na pyszne ciasto budyniowe z olejem. Ciasto zawiera w składzie dużo jajek oraz proszek budyniowy. Ma przyjemną, puszystą konsystencję. Nie zawiera masła, więc zrobienie go wychodzi znacznie taniej. Gorąco polecam również przepisy babka budyniowa oraz sernik gotowany z budyniem :-)

Czas przygotowania: 20 minut Czas pieczenia: 40 minut Liczba porcji: forma 20/30 cm

Dieta: wegetariańska

Składniki na ciasto

- 2 niepełne szklanki mąki pszennej - 2 budynie śmietankowe - 2 x 40 g proszek bez cukru - szklanka oleju roślinnego - 250 ml - 6 średnich jajek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru

Składniki na lukier mango

- 3 łyżki gęstej pulpy z mango - pół szklanki cukru pudru - skórka otarta z pomarańczy

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.

Ciasto na oleju

CIASTO Do małej miski przesiej proszek budyniowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Do większej miski wbij jajka. Dodaj cukier i ubijaj całość mikserem na puch. Stopniowo, cienką strużką wlewaj olej - ciągle ubijaj masę mikserem.  Do kremu jajecznego dodawaj po jednej łyżce mieszankę mączną. Miksuj ciasto na małych obrotach tylko do połączenia składników.

Ciasto przelej do formy (u mnie 20/30 cm) wysmarowanej olejem  wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce z grzaniem góra/dół w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po 40 minutach ciasto powinno być już gotowe. Sprawdź je drewnianym patyczkiem.  Po wyłączeniu pieca, lekko uchyl drzwiczki. Po 15 minutach możesz już wyjąć ciasto. LUKIER Pulpę z mango (z puszki lub zblendowany miąższ z dojrzałego owocu) umieść w rondelku. Dodaj cukier puder. Całość podgrzewaj na minimalnej mocy palnika. Cały czas mieszaj lukier i rozcieraj go łyżką. Nic się nie stanie, jeśli lukier się lekko zagotuje. Po kilku minutach zdejmij lukier z palnika i odstaw go do przestudzenia. Powinien być już gładki.  Gdy ciasto przestygnie, można je polukrować i posypać świeżo startą skórką z pomarańczy lub z cytryny. 

Ciasto budyniowe, 1Ciasto budyniowe, 2 Smacznego :-)
==== Babka piaskowo-marmurkowe 2 - Całe masło - stopić - 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia - 5 całych jajek - Pół szklanki cukru - 1 3/4 szklanki mąki - 2 łyżki kakaa 👩 Ubić jaja z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem. Wszystko wymieszać. Dodać roztopione gorące masło. Wszystko zmiksować. Wlać do wysmarowanej formy, reszte ciasta wymieszać z kakaem i wlać do reszty ciasta w formie.
===== Babka piaskowo-marmurkowe 2 - Całe masło - stopić - 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia - 5 całych jajek - Pół szklanki cukru - 1 3/4 szklanki mąki - 2 łyżki kakaa ?? Ubić jaja z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem. Wszystko wymieszać. Dodać roztopione gorące masło. Wszystko zmiksować. Wlać do wysmarowanej formy, reszte ciasta wymieszać z kakaem i wlać do reszty ciasta w formie.
===== Babka piaskowo-marmurkowe 2 - Całe masło - stopić - 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia - 5 całych jajek - Pół szklanki cukru - 1 3/4 szklanki mąki - 2 łyżki kakaa Ubić jaja z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem. Wszystko wymieszać. Dodać roztopione gorące masło. Wszystko zmiksować. Wlać do wysmarowanej formy, reszte ciasta wymieszać z kakaem i wlać do reszty ciasta w formie.
==== Bakaliowy murzynek - 20 dag margaryny - 3 łyżki oleju - 30 dag cukru - 5 jajek - pół szklanki mleka - 3 łyżki kakao - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - tłuszcz do wysmarowania i bułka tarta do wysypania blachy - 10 dag rodzynek - 3 łyżki skórki pomarańczowej gotowanej w syropie - łyżka drobno posiekanej anżeliki - łyżka drobno pokrojonych orzechów Margarynę lub masło, olej, cukier, mleko i kakao ogrzewać w naczyniu, aż masa będzie zupełna gładka. Masę przestudzić, a gdy będzie tylko lekko ciepła, dodać do misy. Piec w temp. 230 stopni przez 40 min. 250lkjhgfdsadhlłmgdrkhdughlfkfj
==== Biszkopt Haliny - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki zwykłej - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju - szczypta soli Białka ubić na sztywno, a później dodać po trochę dodać cukier i cały czas ubijać. Do żółtek wsypać tę łyżeczkę proszku i zalać 2-3 krople octu. Do ubitej piany dodawać żółtka z proszkiem i octem, wymieszać robotem. Przesiać mąkę pszenną + ziemniaczaną na koniec dodać 2 łyżki oleju i lekko wymieszać. Porcja na średnią tortownicę. Zimny piekarnik 180 stopni C 35 min - piec Biszkopt Krystyny - 5 jaj - 5 łyżek mąki + łyżka mąki ziemniaczanej - 5 łyżek cukru - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka octu Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli i dodawać powoli cukier. Dodać mąkę. Do żółtek dodać 1 łyżeczkę octu + proszek do pieczenia, wymieszać. To połączyć łyżkę z białkami i piec 30 min.
==== Ciastka babuni bez cukru - 1/2 kg mąki - 25 dag margaryny - 5 dag drożdży - 3 łyżki gęstej śmietany kwaśnej - jajko do posmarowania ciastek Zagnieść ciasto bardzo dokładnie, zawinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Ciastka ułożyć na blasze posypaną mąką i starannie posmarować jajkiem, może posypać sezamem, makiem, kminkiem lub cukrem, piec 20 min. w temp. 200 stopni C.
==== Hiszpański Omlet; 75 gms (30oz) masło; 4 hiszpańskie cebule, ukrojone na plasterki; 4 duże ziemniaki, obrane; 1 goździki czosnku, zgniecione; 6 średnich jajek; Utop masło w bardzo dużej nieklejącej się patelni, wtedy dodaj cebule i ugotuj delikatnie dla 20 min. Tymczasem, położyć ziemniaki w dużej patelni i tylko przykryć z wodą. Przynieś do wrzeć i ugotuj dla 12 do 15 minut do tylko przetargu. Uciąć do cienkich plasterków. Dodaj ziemniak i gerlic do patelni, powiększ gorąco i ugotuj dla 5 do 10 min, aż ziemniak jest złoty. Włożyć jajka do miski z około 4 stołowa woda łyżki i załomotać dla bardziej minutowego mniej więcej. Sezon dobrze z solą i świeżo zmełł czarny pieprz. Dodaj jajka do patelni, przykryj to i obróć się usłysz w dół niski. Kiedy dno jest złote brązowieć i szczyt tylko jest ugotowany, jest podzielony omlet na duże kawałki i służy temu prosto od patelni.
==== CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS https://przepisyjoli.com/2014/07/jak-zrobic-idealne-gofry-porady-joli/ CHRUPIĄCE GOFRY – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu 🙂 są cudowne, polecam. Subskrybujcie kanał na YT, klikając tutaj: SUBSKRYBUJ 🙂 Jak zrobić idealne gofry? - Porady Joli https://www.youtube.com/watch?v=6lv0XyIr5QY CHRUPIĄCE GOFRY Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru - 2 szklanki mleka - ⅓ (1/3) szklanki oleju (Kujawski) - 2 żółtka - 2 białka - Szczypta soli - Olej do wysmarowania gofrownicy OPIS z filmiku: Żeby zrobić gofry wsypuje 2 szklanki mąki pszennej, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżkę cukru. Wlewam 2 szklanki mleka, ⅓ (1/3) szklanki oleju. Oddzielam 2 białka od żółtek, żółtka wlewam do ciasta, do białek dodaje szczyptę soli i ubijam piane. Teraz miksuje ciasto. Ubite białka dodaje do ciasta i dokładnie mieszam (łyżką). Gofrownicę smaruje olejem, wylewam ciasto i pieke około 5 minut. Gotowe gofry podaje z bitą śmietaną, polewą i owocami. Zapraszam do subskrybowania mojego kanału i oglądania innych filmów.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności