-
317 -
154 -
6 -
101
608 plików
34,73 GB
"Wspomnienie dobrego jedzenia zostaje w pamięci na długi czas, czasem nawet na zawsze" - to motto Ricka Steina, który wyrusza w rejs po wyspach Morza Śródziemnego w poszukiwaniu smaków i potraw, które nie pozwolą o sobie zapomnieć.
Kuchnia śródziemnomorska jest mozaiką kolorów smaków i zapachów, która tworzyła się pod wpływem kuchni arabskiej, greckiej, hiszpańskiej włoskiej i tureckiej. Świeże zioła, owoce i warzywa, oliwa z oliwek, ryby i owoce morza... Gospodarz programu zabiera widzów w pyszną podróż po jednej z najlepszych kuchni świata, w której sięgające starożytności tradycje kulinarne przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Stein odwiedza m.in. Kretę, Korsykę, Sardynię i Sycylię, Korfu i Majorkę. Dania kuchni śródziemnomorskiej są łatwe do przyrządzenia, przywołują wspomnienie lata i zadowolą podniebienie największych smakoszy. W programie znajdą się przepisy na takie rarytasy, jak: makaron z serem pecorino, pancettą, zieloną pietruszką i jajkami lub potrawkę z dzika z grzybami, orzechami i chorizo. Zapowiada się pyszna uczta...
Rick Stein jest obecny w branży kulinarnej od ponad ćwierć wieku. Najpierw prowadził niezwykle popularną restaurację serwującą owoce morza, a następnie zaistniał w telewizji. Jego pierwszy show "Taste of the Sea" okazał się niezwykłym sukcesem i regularnie gromadził przez telewizorami czteromilionową widownię. Wszystkie programy Steina związane są tematycznie z owocami morza i rybami. To on przekonał rodaków, że krewetki można przygotować we własnej kuchni, a rybę da się jeść nie tylko w postaci panierowanej z frytkami. Jego radość życia i niepohamowany entuzjazm przysporzyły darom morza wielu zwolenników.
gospodarz programu: Rick Stein
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB