Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Leczo z cukini.png

Leczo_ - Leczo z cukini.png
Download: Leczo z cukini.png

131 KB

(300px x 224px)

0.0 / 5 (0 głosów)
>
Cukinię starannie myjemy i przekrawamy na pół po czym kroimy w paski, jeśli mamy dużą cukinię spokojnie możemy przeciąć powstałe talarki jeszcze na pół. Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie paski. Teraz przyszedł czas na paprykę, którą po umyciu, oczyszczamy z nasion i szypułki. Tak przygotowaną paprykę kroimy w paski lub kostkę. Cebulę i pomidory również kroimy w kostkę.
A teraz pokrojoną kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju wraz z cebulą. Smażymy aż składniki się zarumienią.
Tak przygotowane składniki posłużą nam do ugotowania lecza z cukinią. Do garnka najpierw wkładamy pomidory, kiełbasę oraz cebulę i gotujemy. Gdy pomidory puszczą sok dokładamy cukinię, pieczarki. Na sam koniec wrzucamy paprykę, z którą naszego lecza nie gotujemy za długo, gdyż papryka szybko się rozgotowuje. Całość łącznie gotujemy około 30 minut. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku papryką słodką lub ostrą oraz solą.
Przepis na leczo z cukinią:
•50 dag kiełbasy cienkiej (2-3 laski)
•dwie cebule
•20 dag pieczarek
•trzy pomidory
•duża cukinia
•3-4 papryki
•łyżka oleju
•papryka słodka w proszku (lub ostra)
•sól do smaku
Przepis – leczo z cukinią na 8 porcji.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

SZYBKIE DANIE:
LECZO;
Inne pliki do pobrania z tego chomika
Leczo_ - Leczo z pieczarka.jpg
>Kolejna smaczna – oj bardzo – odsłona Leczo tym raze ...
>Kolejna smaczna – oj bardzo – odsłona Leczo tym razem z pieczarkami. Dobry pomysł na kolacje, szczególnie w zimne wieczory. Domowy tani,przepis na leczo z pieczarkami. Do wykonania smacznego dania potrzebujemy przede wszystkim pieczarek, które wiodą prym w całej potrawie. Kolejny składnik to papryka, świeże pomidory lub przecier. Cennym dodatkiem jest również cebula i czosnek, które dają swojski smak. Należy pamiętać również o soli, która podkreśli smak.Krok po kroku a leczo będzie pachniało w całym domu. Główne bohaterki – pieczarki – obieramy, myjemy i kroimy. Nie musimy przejmować się jak to zrobimy, gdyż gotujemy dla siebie a leczo samo w sobie jest oryginalną potrawą. Po obraniu pieczarki dusimy w rondelku pod przykryciem z dodatkiem łyżki masła i szczypty soli. Dusimy tak około 15 minut. Nie odlewamy wywaru z pieczarek, przyda się. Kolejnym krokiem jest sparzenie papryki, nigdy nie wiadomo czym były potraktowane. Następnie pokrojenie jej na grubsze paski. Obieramy również cebulę i czosnek, które drobno kroimy. Gdy używamy świeżych pomidorów musimy je sparzyć i obrać ze skóry, po czym koimy w kostkę. Jeśli zamiast pomidorów użyjemy przecier mamy jeden problem z głowy. Tak przygotowane składniki wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut. Pod koniec gotowania solimy do smaku. Jeśli leczo jest zbyt gęste rozcieńczamy wodą. Smacznego lecza z pieczarkami. >Przepis na leczo z pieczarkami: •4 papryki •2 duże cebule •3-4 ząbki czosnku •3-4 pomidory lub przecier pomidorowy (słoiczek po dżemie) •sól do smaku •60 dag pieczarek •łyżka masła do pieczarek
Leczo_ - Leczo z cukini, pieczarki i pomidora.png
>LECZO Z CUKINI,PIECZARKI i pomidora Do dzieła, najp ...
>LECZO Z CUKINI,PIECZARKI i pomidora Do dzieła, najpierw przygotujmy składniki. Cukinię starannie myjemy i przekrawamy na pół po czym kroimy w paski, jeśli mamy dużą cukinię spokojnie możemy przeciąć powstałe talarki jeszcze na pół. Pieczarki obieramy i kroimy na cienkie paski. Teraz przyszedł czas na paprykę, którą po umyciu, oczyszczamy z nasion i szypułki. Tak przygotowaną paprykę kroimy w paski lub kostkę. Cebulę i pomidory również kroimy w kostkę. A teraz pokrojoną kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju wraz z cebulą. Smażymy aż składniki się zarumienią. Tak przygotowane składniki posłużą nam do ugotowania lecza z cukinią. Do garnka najpierw wkładamy pomidory, kiełbasę oraz cebulę i gotujemy. Gdy pomidory puszczą sok dokładamy cukinię, pieczarki. Na sam koniec wrzucamy paprykę, z którą naszego lecza nie gotujemy za długo, gdyż papryka szybko się rozgotowuje. Całość łącznie gotujemy około 30 minut. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku papryką słodką lub ostrą oraz solą. Przepis na leczo z cukinią: •50 dag kiełbasy cienkiej (2-3 laski) •dwie cebule •20 dag pieczarek •trzy pomidory •duża cukinia •3-4 papryki •łyżka oleju •papryka słodka w proszku (lub ostra) •sól do smaku
Leczo_ - Leczo z pieczarkami.jpg
>Domowy tani,przepis na leczo z pieczarkami. Do wykon ...
>Domowy tani,przepis na leczo z pieczarkami. Do wykonania smacznego dania potrzebujemy przede wszystkim pieczarek, które wiodą prym w całej potrawie. Kolejny składnik to papryka, świeże pomidory lub przecier. Cennym dodatkiem jest również cebula i czosnek, które dają swojski smak. Należy pamiętać również o soli, która podkreśli smak.Krok po kroku a leczo będzie pachniało w całym domu. Główne bohaterki – pieczarki – obieramy, myjemy i kroimy. Nie musimy przejmować się jak to zrobimy, gdyż gotujemy dla siebie a leczo samo w sobie jest oryginalną potrawą. Po obraniu pieczarki dusimy w rondelku pod przykryciem z dodatkiem łyżki masła i szczypty soli. Dusimy tak około 15 minut. Nie odlewamy wywaru z pieczarek, przyda się. Kolejnym krokiem jest sparzenie papryki, nigdy nie wiadomo czym były potraktowane. Następnie pokrojenie jej na grubsze paski. Obieramy również cebulę i czosnek, które drobno kroimy. Gdy używamy świeżych pomidorów musimy je sparzyć i obrać ze skóry, po czym koimy w kostkę. Jeśli zamiast pomidorów użyjemy przecier mamy jeden problem z głowy. Tak przygotowane składniki wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut. Pod koniec gotowania solimy do smaku. Jeśli leczo jest zbyt gęste rozcieńczamy wodą. Smacznego lecza z pieczarkami. >Przepis na leczo z pieczarkami: •4 papryki •2 duże cebule •3-4 ząbki czosnku •3-4 pomidory lub przecier pomidorowy (słoiczek po dżemie) •sól do smaku •60 dag pieczarek •łyżka masła do pieczarek
Leczo_ - Leczo z cukini i papryki oraz cienkich parówek.jpg
LECZO Z CUKINI I PAPRYKI Składniki 2 średnie cukinie ...
LECZO Z CUKINI I PAPRYKI Składniki 2 średnie cukinie 3 papryki,2 cebule 10 parówek sól,pieprz,czosnek,chili,słodka papryka (pół paczki),ketchup vegeta,kostka rosołowa. Etapy przygotowania; 1 Paprykę i cebulkę pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić na patelnię (ja wlewam trochę wody żeby się nie przypaliło) i dorzucić do tego starty czosnek (według uznania). Przykryć wieczkiem i poddusić ok 15 min. Paróweczki pokroić w cieniutkie krążki i wrzucić na rogrzaną oliwę, trochę podsmażyć. Cukinie pokroić w paseczki i wrzucić do garnuszka. Dolać ok pół litra wody żeby lepiej się poddusiła.Do cukini wrzucić podsmażone już paróweczki wraz z oliwą i dorzucić do tego podduszoną paprykę z cebulką oraz czosnkiem. Wszystko poddusić ok pół godziny aż cukinia zrobi się miękka. Pod koniec gotowania dodać ok 3 łyżek ketchupu. Wszystko razem wymieszać i przyprawić. Odrobina soli, pieprzu i chili. Pół opakowania słodkiej papryki. Ja dodaję również trochę vegety. Po jakiś 15 minutach dodaję kostkę rosołową. Po prostu ją rozkruszyć. Smacznego.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności