Caldine z krewetek.pdf
-
★ Kuchnia chinska wg Goka -
Akordeon -
Chińszczyzna w pięć minut -
Chińszczyzna w pięć minut(1) -
Chleby Paula Hollywooda NOWOŚĆ SUPER! -
el chapo -
Gordon Ramsay -
Gordon Ramsay - Desery -
Gordon Ramsay - We własnej kuchni -
Gordon Ramsay We własnej kuchni -
Julia i Jacques gotują w domu -
Julia i Jacques gotują w domu(1) -
Julia i Jacques gotują w domu(2) -
Julie gotuje(1) -
Książki Kucharskie -
Kucharz doskonały ( Simon Hopkinson ) 720p -
Kuchnia Ching NOWOŚĆ! -
Kuchnia Ching NOWOŚĆ!(1) -
Kuchnia francusa po prostu 3 -
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM(1) -
Kuchnia z Okrasą(1) -
Kuchnia z Okrasą-AVI -
Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem -
Kylie Kwong - Moje Chiny -
Moje ciasto -
MOJE GOTOWANIE -
Nalewki etc -
nuty na akordeon ;) -
Okrasa Łamie Przepisy -
Ostoja - kuchnia myśliwska(1) -
PARACORD WĘZŁY -
Po prostu po włosku NOWOŚĆ FAJNA! -
Rachel Khoo Londyn 720p -
Rachel Khoo Paryż 720p -
Rick Stein I Kuchnia na Dalekim Wschodzie -
Rick Stein w Hiszpanii -
Savoir Vivre -
Sezon 5 -
Sezon 5(1) -
Smaki polskie -
Stare książki kucharskie -
Stare mapy gazety kresy wschodnie i inne -
Sushi -
Toni Braxton -
Toni Braxton - Secrets -
Węzły by OutdoorTips101 -
Węzły by Paracord 101 -
Węzły by ParacordKnots -
Węzły by Survival Pax 1 -
Węzły by Weaver of Eternity
Chyba nikt nie przysłużył się popularyzacji owoców morza w Wielkiej Brytanii bardziej, niż Rick Stein. To on przekonał rodaków, że krewetki można przygotować we własnej kuchni, a rybę da się jeść nie tylko w postaci panierowanej z frytkami. Jego radość życia i niepohamowany entuzjazm przysporzyły darom morza wielu zwolenników.
Gospodarz programu podróżuje po świecie, poszukując lokalnych przepisów. Wyszukane przez niego dania zawsze są oryginalne i smaczne. Stein pokazuje widzom jak przyrządzić neapolitańską leguminę z owoców morza, ostre curry z Goa czy amerykańskie ciasto krabowe. Ale "Owoce morza według Ricka Steina" to nie tylko gotowanie. To fascynująca podróż i kulturowa przygoda. Rick wychodzi z założenia, że jedzenie jest wizytówką ludzi i przedstawiane dania są dla niego pretekstem do poznania miejscowych zwyczajów i ludzkich zachowań.
Rick Stein w czasie swojej podróży odwiedza takie kraje, jak Włochy, Hiszpania, Stany Zjednoczone, Wielka Brytania, Indie, Australia i Tajlandia. Wszędzie podróżuje ze swoim ukochanym terierem Chulkym. "To, czego szukam, to lokalne dania, które wytrzymują próbę czasu, może pozbawione nadmiernej finezji, ale za to pełne świeżości i szczerości." - mawia Rick. Książka, która powstała na podstawie serii telewizyjnej, sprzedała się w Wlk. Brytanii w nakładzie 80 tys. egzemplarzy. Program otrzymał ważne wyróżnienia: Jacob's Creek World Food Media Award oraz Good Food Award dla osobowości telewizyjnej roku.
Nie jest to pierwszy telewizyjny show Steina. Urodzony w Oxfordzie szef kuchni od wielu lat należy do najpopularniejszych ekspertów kulinarnych w swoim kraju. Jego zamiłowanie do ryb i owoców morza przysporzyło mu wielu fanów i pozwoliło wyróżnić się w środowisku. Na co dzień prowadzi wraz z żoną restaurację w Kornwalii.
gospodarz programu: Rick Stein