Boeuf bourguignon.pdf
-
★ Kuchnia chinska wg Goka -
Akordeon -
Chińszczyzna w pięć minut -
Chińszczyzna w pięć minut(1) -
Chleby Paula Hollywooda NOWOŚĆ SUPER! -
el chapo -
Gordon Ramsay -
Gordon Ramsay - Desery -
Gordon Ramsay - We własnej kuchni -
Gordon Ramsay We własnej kuchni -
Julia i Jacques gotują w domu -
Julia i Jacques gotują w domu(1) -
Julia i Jacques gotują w domu(2) -
Julie gotuje(1) -
Książki Kucharskie -
Kucharz doskonały ( Simon Hopkinson ) 720p -
Kuchnia Ching NOWOŚĆ! -
Kuchnia Ching NOWOŚĆ!(1) -
Kuchnia francusa po prostu 3 -
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM(1) -
Kuchnia z Okrasą(1) -
Kuchnia z Okrasą-AVI -
Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem -
Kylie Kwong - Moje Chiny -
Moje ciasto -
MOJE GOTOWANIE -
Nalewki etc -
nuty na akordeon ;) -
Okrasa Łamie Przepisy -
Ostoja - kuchnia myśliwska(1) -
PARACORD WĘZŁY -
Po prostu po włosku NOWOŚĆ FAJNA! -
Rachel Khoo Londyn 720p -
Rachel Khoo Paryż 720p -
Rick Stein I Kuchnia na Dalekim Wschodzie -
Rick Stein w Hiszpanii -
Savoir Vivre -
Sezon 5 -
Sezon 5(1) -
Smaki polskie -
Stare książki kucharskie -
Stare mapy gazety kresy wschodnie i inne -
Sushi -
Toni Braxton -
Toni Braxton - Secrets -
Węzły by OutdoorTips101 -
Węzły by Paracord 101 -
Węzły by ParacordKnots -
Węzły by Survival Pax 1 -
Węzły by Weaver of Eternity
Najsłynniejszy kucharski duet Ameryki zaprasza na pyszne domowe gotowanie. Julia Child i Jacques Pépin spotykają się w legendarnej kuchni Julii, by pokazać, jak z odrobiną dowcipu i szczyptą dobrej energii można przyrządzić wspaniałe potrawy. Ciepła atmosfera i niezwykli prowadzący, to tylko niektóre zalety, dzięki którym program otrzymał nagrodę Emmy.
Julia i Jacques przygotowują całą gamę domowych posiłków - od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Para zwraca dużą uwagę na sposób wykonania potrawy, podkreślając zarazem, że gotowanie to sprawa indywidualna, i że często wspaniałe rezultaty można otrzymać stosując różne techniki. Współpraca i improwizacja mają w kuchni Julii i Jaques'a większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. W życiu prywatnym gospodarze byli dobrymi przyjaciółmi, co przełożyło się na ciepłą atmosferę programu. Nie brak tu żartów i przekomarzania się - nie tylko na tematy kulinarne. Oczywiście, gdzie kucharzy dwóch, tam spory i waśnie - na szczęście wystarczy szybki pojedynek (np. na suflety) i zwycięża najlepszy.
Julia Child - jedna z większych osobowości telewizyjnych Ameryki. Żyła w latach 1912-2004. W czasie wojny pracowała dla Czerwonego Krzyża. Tajniki gotowania zgłębiała w legendarnej szkole Le Cordon Blu w Paryżu. Następnie uczyła się u Maxa Bugnarda i innych znakomitych szefów kuchni. W telewizji zaistniała w 1963 roku. Jej pierwszy program kulinarny - "The French Chef" poświęcony był kuchni francuskiej. W kolejnych seriach - "Julia Child & company" i "Dinner at Julia" autorka prezentowała przepisy kuchni - jak na owe czasy - nowoczesnej. Julia była także gospodynią programów "In Julia's Kitchen with Master Chefs" oraz "Baking with Julia", które jako pierwsze programy kulinarne w historii otrzymały nagrodę Emmy. Julia napisała także wiele książek kucharskich, w tym przełomową "Mastering the Art. Of French Cooking".
Jacques Pépin urodził się w miejscowości Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagał w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. Prawdziwą naukę sztuki kulinarnej rozpoczął w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L'Europe. Potem pracował w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.
gospodarze programu: Julia Child i Jacques Pépin