Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.
Rattanui
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Sunia

widziany: 2.08.2024 20:03

  • pliki muzyczne
    222
  • pliki wideo
    264099
  • obrazy
    130477
  • dokumenty
    1111

401987 plików
182078,85 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Rattanui
!!!!! (1111) 👏
Aktorki nago H 1324!
Avatar
Bajki Dzieciństwa - Wieczorynki
 
Filmy do S
Filmy(fil123)
Gry 【★】
 
Marvel
Matrix
Na ratunek Notre Dame
Obrazki
 
Cobi
Gifffy
KoBieTy
Pulpit Ratt
 
!AV 042022
►Akademia Policyjna 1-7 LEKTOR PL►►►
120 BAJEK PL
Acantilado
Angry Birds
Ania z Zielonego Wzgórza 1985
Apollo 13
Bandyci i aniołki
Beyblade Metal Masters (Dub PL)
Biali nie potrafią skakać
Bound
Cios poniżej pasa
CREED NARODZINY LEGENDY
Cuda z nieba
Czas Apokalipsy
Dalsze dzieje [Ania na Uniwersytecie] 1987
Dalsze losy [Ania na wojnie] 2000
Dary Anioła Miasto kości
Diabelska plansza Ouija
Dolly Little
Dragon Ball Super
Dragon Ball Super (2015) Lektor Pl
Dziewczyna z sąsiedztwa
Dziewczyny z bandy
Dziewczyny z Drużyny 1, 2, 3, 4, 5 Lektor PL
Egzorcyzmy Molly Hartley
Famous Toons Facial
filmy polskie komedie
Galactik Football
Gdy zgaśnie namiętność
Ghostbusters. Pogromcy duchów
Gotowanie
Harold & Kumar
Hot Bot
Instytut rosyjski wszystkie części
Kac Bombaj
Kaczor Donald oraz Chip i Dalile
Kanclerz - serial (caly)
Kangur Jack
Kelnerka
Król Szamanów
Królewskie sny
Kuba Guzik
Kuchnia z Okrasą
Kulisy Pornobiznesu PL
Kulisy Pornobiznesu Sezon 2 PL
Lody na patyku
MadMax na Drodze gniewu
Maria Królowa Szkotów
Matki panny młodej
Microcosmos
Mikro Cialo
Młodzi gniewni
Monika
Morderstwa w Rouen
Niebo Istnieje Naprawdę
O Czym Marzą Faceci
Oczy Anioła
Odpowiednie zachowanie
Okrasa gotuje
Okrasa Łamie Przepisy
Pascal kontra Okrasa
Patch Adams
Piękna i Zabójcza
PLANETA ZIEMIA - PLANET EARTH
Podgladacz
Pokemon Indygo
Popołudniowa Igraszka
Resident Evil
Rodencja i Ząbek Księżniczki
Samoloty
Sekrety morza
Sezon Na Misia 1, 2, 3, 4 Dubbing PL
Silver Surfer (1998)
Sisi
Smaki Czasu z Karolem Okrasą
Smaki polskie
Smoła
Tajemnice lasu
Tam, gdzie rosną grzyby
The Den
The Gift
Tropiciel
Uśmiech kobiety
Uwierz - Believe
Wielki dom
Wojownicze Żółwie Ninja. Wyjście z Cienia
Wywiad ze Słońcem Narodu
X-Mex Apocalypse
Yakuza - Apokalipsa
Zabójcza
Zakochany w śmierci
Zapnijcie pasy
Żołnierze Kosmosu 1-3
Zoom
Radio
 
Seriale
 
XXX (123xxx) 🔞★✰✰
zachomikowane
zachomikowane 👑
zachomikowanem (123123)
Pokazuj foldery i treści
obrazek


Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.


« poprzednia stronanastępna strona »
  • 117,5 MB
  • 21 maj 16 14:04
Kuchnia belgijska nie jest znana zbyt wielu smakoszom. Naprawiamy ten błąd, przybliżając najbardziej charakterystyczne potrawy z tego regionu Europy.

W menu: waterzooi z łososia oraz mule w piwie

z chomika borowiak65

  • 118,4 MB
  • 21 maj 16 14:04
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!

z chomika borowiak65

  • 117,6 MB
  • 21 maj 16 14:04
W poszukiwaniu ciekawych polskich smaków Karol Okrasa
rusza na południe, do Bukowiny Tatrzańskiej i Jurgowa. Odwiedzi
pracownię artysty, Bartłomieja Kolbusza, który ze złomu tworzy
niezwykłe rzeźby. Pracownia jest jednocześnie małą karczmą,
która serwuje dania kuchni podhalańskiej i spiskiej. Widzowie zobaczą
w programie, jak przyrządzić spiską zupę czosnkową i duszoną jagnięcinę.

z chomika borowiak65

  • 118,3 MB
  • 21 maj 16 14:04
Kuchnia marokańska jest pełna warzyw. Popularne są także mięsa: wołowina, baranina, drób i ryby. W menu: tagine z pangi i tagine z mielonej jagnięciny. Gościem jest Michał Kwiatkowski.

z chomika borowiak65

  • 118,6 MB
  • 21 maj 16 14:04
Nie każdy wie, że kuchnia meksykańska słynie również z grilla. W tym odcinku programu, Karol Okrasa zaprezentuje jak przyrządzić dwie grillowane potrawy rodem z Meksyku.

z chomika borowiak65

  • 54,2 MB
  • 21 maj 16 14:04
Gość: Ludwik Lewin
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.

z chomika borowiak65

  • 104,2 MB
  • 21 maj 16 14:04
Tym razem Karol Okrasa w ramach swojej podróży kulinarnej przez Wielkopolskę odwiedza dawny pałac Jabłonowskich i stadninę koni w Racocie. W dawnej wozowni, obok historycznego powozu, którym Ignacy Jan Paderewski wjeżdżał w 1918 roku do Poznania, Karol wraz ze swym pierwszym gościem, panem Andrzejem Kuźmińskim, przygotują pierwsze danie - typowo wielkopolską zupę ślepe ryby z ziemniaków. Następnie w pięknych pałacowych wnętrzach przygotuje, wraz z prezesem stadniny koni, panem Romualdem Kamińskim, drugą potrawę - kotlet Wilhelma Orańskiego. Wilhelm Orański, namiestnik Niderlandów, był w XIX wieku jednym z właścicieli pałacu, który po I wojnie światowej stanowił rezydencję polskich prezydentów, a bywali tu Ignacy Mościcki i Józef Piłsudski.

z chomika borowiak65

  • 118,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Kuchnię rosyjską powinniśmy znać doskonale z uwagi na niedalekie sąsiedztwo z Rosją. Czy jednak faktycznie ją znamy? Dziś w programie dwa rosyjskie przysmaki: bliny z tatarem ze śledzia, przyprawione suszonymi grzybami oraz królewskie danie - filet z jesiotra z kapustą, grzybami i kminkiem.

z chomika borowiak65

  • 117,6 MB
  • 21 maj 16 14:04
Dziś w programie zaproponujemy ryby morskie - zapiekanka z dorsza z ziemniakami i danie z dorady. W przyrządzeniu potraw Karolowi Okrasie pomaga ceniony mistrz kuchni, Kurt Scheller.

z chomika borowiak65

  • 118,4 MB
  • 21 maj 16 14:04
Tym razem Karol Okrasa odwiedza gospodarstwo pasieczne
na Sądecczyźnie w Stróżach koło Grybowa. Gospodarz, Janusz Kasztelewicz,
oprowadza widzów po gospodarstwie, a także pokazuje Muzeum Pszczelarstwa,
które otworzył w swojej pasiece.
W menu dwa dania: truskawki w miodzie pitnym z suszonymi pomidorami
i ciastkiem gryczanym oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie
z glazurowanymi owocami.

z chomika borowiak65

  • 118,3 MB
  • 21 maj 16 14:04
W programie dwie oryginalne szwedzkie potrawy. Jak łatwo się domyśleć, nie może zabraknąć wśród nich smakowicie przyrządzonych ryb. Do wspólnego gotowania zaprosiliśmy Kubę Baranowskiego. W menu: łosoś marynowany w soli morskiej z rozmarynem oraz wołowina a`la Lindstroom czyli hamburgery po szwedzku.

z chomika borowiak65

  • 116,7 MB
  • 21 maj 16 14:04
Ser to jeden z najstarszych produktów gastronomicznych; mnogość jego odmian pozwala na wspaniałe eksperymenty w kuchni. Dziś w menu: kurczak w sosie z gorgonzoli oraz klasyczne szwajcarskie fondue z serów ementaler i gruyer, serwowane z pieczonymi warzywami.

z chomika borowiak65

  • 116,5 MB
  • 21 maj 16 14:04
Gość: Adrian Budziński
W menu: sashimi i nigiri - sushi oraz maki.

z chomika borowiak65

  • 118,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Gościem programu jest Paweł Loroch. W menu dziś zaproponujemy tortillę z jagnięciną oraz makaron z combrem jagnięcym.

z chomika borowiak65

  • 115,7 MB
  • 21 maj 16 14:04
Potrawy odpowiednio przyrządzone mogą – w zależności od sezonu – chłodzić albo ogrzewać! I to wcale nie tylko poprzez dostarczanie organizmowi mniejszej lub większej ilości kalorii…Kuchnie świata, zwłaszcza rejonów, w których to było konieczne, wyspecjalizowały się w wykorzystywaniu produktów i przyrządzaniu potraw „rozogniających” ciała… Czyli niekoniecznie – dużo i kalorycznie…ale z pomysłem!
Wykorzystamy imbir, który jest szczególnie przydatny w sezonie jesienno–zimowym. Znane są bowiem jego właściwości rozgrzewające. Jako dodatek do obiadu na zimową porę – znakomity.
W programie przygotujemy:
- zupę krem z marchewki z imbirem
- gulasz drobiowy w sosie paprykowym z kluseczkami typu spatzel.

z chomika borowiak65

  • 118,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Nowe, świeże, pachnące, zielone warzywa i zioła! Tylko w maju i na początku czerwca są nam dane takie kulinarne wrażenia, dlatego korzystajmy z nich jak najobficiej, aby wygląd i smak pierwszych świeżych warzyw pozostał w nas aż do przyszłej wiosny! W odcinku proponujemy: młodą kapustę i kalarepkę z pulpecikami wieprzowymi oraz młode szparagi z awokado i grillowanym tuńczykiem. Gościem jest Anna Mossakowska.

z chomika borowiak65

  • 117,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Naturalne przyprawy, świeże, aromatyczne zioła. Bez ich zapachu i smaku trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek danie. Z dodatkiem ziół przygotowujemy: pangę duszoną, kardamon, zapiekankę z wołowiną. Gościem programu jest kucharz Jerzy Pasikowski.

z chomika borowiak65

  • 119,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
W tym odcinku zapraszamy na spotkania z przysmakiem, nie tylko polskiej kuchni, choć u nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Flaki jedzą również Włosi - słynne trippe a la romana, Niemcy czy Francuzi. W programie flaki z różnych stron świata, oczywiście w wersji Karola Okrasy

z chomika borowiak65

  • 142,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Gość: Małgorzata Wyszyńska
W menu: pieczony żur z buraczkami i jajkiem przepiórczym oraz bigos z białej i czerwonej kapusty z podrobami.

z chomika borowiak65

  • 118,1 MB
  • 21 maj 16 14:04
W tym odcinku: sznycel po wiedeńsku. A może są jeszcze inne ciekawe i smaczne sposoby na sznycla? Jak go przyrządzić najlepiej pokażą w programie Karol Okrasa i jego gość.

z chomika borowiak65

  • 117,1 MB
  • 21 maj 16 14:04
W naszych podróżach po kraju w poszukiwaniu polskiego smaku i tradycji kulinarnych tym razem zawitaliśmy do miejscowości Chrzanowo obok Makowa Mazowieckiego. Na tradycję kulinarną tego miejsca składa się dawna kuchnia Mazowsza i Kurpiów.
Tutejsza potrawa regionalna to zupa pazibroda. Przygotowywana jest z ziemniaków, kapusty kiszonej i warzyw, z dodatkiem dużej ilości skwarek ze słoniny i przyprawiana na ostro pieprzem. Dawniej stanowiła jednodaniowy, codzienny obiad, często była jedynym posiłkiem, jaki zjadano w ciągu dnia. Nazwa tej potrawy pochodzi stąd, że podawana w bardzo gorącej zupie krojona w grube kawałki kapusta kiszona ciągnęła się i parzyła brodę.
Zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, jednak zaskakująco smaczna. Schlebia typowo polskim gustom smakowym. Spróbujmy.

z chomika borowiak65

  • 118,1 MB
  • 21 maj 16 14:04
Warto wybrać się na choćby jednodniową wycieczkę na Podlasie, np. szlakiem bocianich gniazd, na bagna i do lasów nad Narwią albo nad Bug. Dobrze znaleźć wolną chwilę i pobyć w tej magicznej krainie, w której wpływy polskie, ruskie, tatarskie i żydowskie wymieszały się w tak przedziwny, fascynujący sposób. W programie przygotowujemy gryczaki z farszem z sera i kiszkę ziemniaczaną z polędwiczką wieprzową i sosem prawdziwkowym. Gościem jest Jerzy Słonka - aktor, rodowity Podlasiak.

z chomika borowiak65

  • 118,7 MB
  • 21 maj 16 14:04
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.

z chomika borowiak65

  • 117,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi Obszę pod Biłgorajem. Ten region jest sławny z produkcji tzw. piroga biłgorajskiego. Piróg biłgorajski to kasza gryczana zmieszana z ziemniakami, serem i skwarkami owinięta ciastem drożdżowym i upieczona. Pani Janina - członkini miejscowego Zespołu Pieśni Regionalnej, specjalistka od przyrządzania piroga biłgorajskiego - pokaże Karolowi i widzom, jak go przyrządzić . W studiu Karol pokaże swoją wersję - piróg na słodko z kaszą gryczaną, makiem i jabłkami.

z chomika borowiak65

  • 117,8 MB
  • 21 maj 16 14:04
W tym odcinku Karol Okrasa opowie o wpływach rosyjskich na polskim
stole. Do swojej kuchni zaprosi Walentynę Jałochę, Rosjankę, która od lat mieszka
w Polsce i jest znana polskiej widowni z programu "Europa da się lubić".
Razem opowiedzą o przysmakach rosyjskiej kuchni i przygotują dwa dania.
Będą to potrawy bardzo znane w naszym kraju, a wywodzące się właśnie z rosyjskiej
tradycji kulinarnej - czyli boeuf stroganow i klasyczna rosyjska zupa solanka.

z chomika borowiak65

  • 117,4 MB
  • 21 maj 16 14:04
Według najstarszej z legend, kapusta powstała z łez Likurga, którego bóg wina i picia Bachus przywiązał do pnia winorośli za to, że ?narozrabiał po pijanemu?. W Grecji, gdzie należała do ulubionych warzyw wierzono, że jedzona w większych ilościach leczy szaleństwo i zaburzenia nerwowe. A jak ważnym była warzywem, najlepiej świadczy fakt, że w roku 621 p.n.e. wydano w Grecji prawo karzące śmiercią za jej kradzież. Rzymianie uważali, że kapusta przeciwdziała melancholii, leczy rany i uodparnia organizm na działanie alkoholu. Rzymianie chętnie jadali kapustę przed posiłkami w celu poprawienia trawienia, a także przed snem, aby odpędzić senne koszmary. Chociaż większość gatunków kapusty pochodzi znad Morza Śródziemnego, prawdziwą karierę kapusta zrobiła w Polsce. Nasza propozycja w tym odcinku ominie najbardziej tradycyjną potrawę z kapusty, czyli bigos, bowiem z kapusty kiszonej przyrządzimy: 1. Ciasto francuskie z kiszoną kapustą, serem feta i boczkiem; 2. Suflet z kapusty kiszonej z musem grzybowym i sosem z wędzonego łososia.

z chomika borowiak65

  • 117,4 MB
  • 21 maj 16 14:04
Karol Okrasa odwiedzi zajazd w Zielonce. Jego właściciel - pana Artur Świerżewskie gromadzi tam pamiątki z filmów Jerzego Hoffmana opartych na Trylogii Henryka Sienkiewicza i odtwarza przepisy kulinarne z tamtego okresu. Karol zajedzie powozem, będą go witały salwy z armat. Następnie przy suto zastawionym staropolskim stole panowie przygotują pasztet z dzika. W studiu Karol Okrasa pokaże, jak przygotować pasztet z kaczki z grzybami i kaszą gryczaną.

z chomika borowiak65

  • 118,0 MB
  • 21 maj 16 14:04
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną.
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.

z chomika borowiak65

  • 117,9 MB
  • 21 maj 16 14:04
Nad Zalewem Żywieckim w Tresnej Karol Okrasa spotyka pana
Ryszarda Siudego, który wędzi ryby i przyrządza z nich niezwykle
przysmaki. Pan Ryszard, na co dzień pracownik elektrowni na zaporze
w Tresnej, jest znany bywalcom jarmarków żywności regionalnej
ze wspaniałej polędwicy z wędzonego suma. Karol Okrasa i Ryszard Siudy
pokażą, jak przyrządzić polędwicę z suma z sałatką z młodych ziemniaków
oraz sandacza smażonego z boczkiem.

z chomika borowiak65

  • 117,1 MB
  • 21 maj 16 14:04
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy z grzybów: zupę z kurek i pleśniowego sera oraz łososia pieczonego z prawdziwkami i orzechami, z sosem śliwkowym. W kuchni będzie towarzyszyć mu gość: znana aktorka Sonia Bohosiewicz.

z chomika borowiak65

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    142
  • pliki muzyczne
    0

142 plików
16,34 GB




DemiHawks

DemiHawks napisano 3.08.2024 18:13

zgłoś do usunięcia

Zapraszam

 

Filmy XXX - Tylko dla dorosłych, poniżej 18 lat WSTĘP WZBRONIONY Różne produkcje: Brazzers, Bangbros, Blacked, BrattySis, FamilyStrokes, Dorcel, HardX, JulesJordan,MYLF, Naughty America, Nubile Films, Private, Reality Kings, TeamSkeet, Tiny4K, Tushy, Vixen oraz wiele wiele więcej, wejdź a się przekonasz

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności