Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
-
222 -
264099 -
130477 -
1111
401987 plików
182078,85 GB
Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.
- sortuj według:
- 117,5 MB
- 21 maj 16 14:04
W menu: waterzooi z łososia oraz mule w piwie
z chomika borowiak65
- 118,4 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,6 MB
- 21 maj 16 14:04
rusza na południe, do Bukowiny Tatrzańskiej i Jurgowa. Odwiedzi
pracownię artysty, Bartłomieja Kolbusza, który ze złomu tworzy
niezwykłe rzeźby. Pracownia jest jednocześnie małą karczmą,
która serwuje dania kuchni podhalańskiej i spiskiej. Widzowie zobaczą
w programie, jak przyrządzić spiską zupę czosnkową i duszoną jagnięcinę.
z chomika borowiak65
- 118,3 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,6 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 54,2 MB
- 21 maj 16 14:04
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.
z chomika borowiak65
- 104,2 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,6 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,4 MB
- 21 maj 16 14:04
na Sądecczyźnie w Stróżach koło Grybowa. Gospodarz, Janusz Kasztelewicz,
oprowadza widzów po gospodarstwie, a także pokazuje Muzeum Pszczelarstwa,
które otworzył w swojej pasiece.
W menu dwa dania: truskawki w miodzie pitnym z suszonymi pomidorami
i ciastkiem gryczanym oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie
z glazurowanymi owocami.
z chomika borowiak65
- 118,3 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 116,7 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 115,7 MB
- 21 maj 16 14:04
Wykorzystamy imbir, który jest szczególnie przydatny w sezonie jesienno–zimowym. Znane są bowiem jego właściwości rozgrzewające. Jako dodatek do obiadu na zimową porę – znakomity.
W programie przygotujemy:
- zupę krem z marchewki z imbirem
- gulasz drobiowy w sosie paprykowym z kluseczkami typu spatzel.
z chomika borowiak65
- 118,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 119,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 142,0 MB
- 21 maj 16 14:04
W menu: pieczony żur z buraczkami i jajkiem przepiórczym oraz bigos z białej i czerwonej kapusty z podrobami.
z chomika borowiak65
- 118,1 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,1 MB
- 21 maj 16 14:04
Tutejsza potrawa regionalna to zupa pazibroda. Przygotowywana jest z ziemniaków, kapusty kiszonej i warzyw, z dodatkiem dużej ilości skwarek ze słoniny i przyprawiana na ostro pieprzem. Dawniej stanowiła jednodaniowy, codzienny obiad, często była jedynym posiłkiem, jaki zjadano w ciągu dnia. Nazwa tej potrawy pochodzi stąd, że podawana w bardzo gorącej zupie krojona w grube kawałki kapusta kiszona ciągnęła się i parzyła brodę.
Zupa ta jest bardzo prosta w przygotowaniu, jednak zaskakująco smaczna. Schlebia typowo polskim gustom smakowym. Spróbujmy.
z chomika borowiak65
- 118,1 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,8 MB
- 21 maj 16 14:04
stole. Do swojej kuchni zaprosi Walentynę Jałochę, Rosjankę, która od lat mieszka
w Polsce i jest znana polskiej widowni z programu "Europa da się lubić".
Razem opowiedzą o przysmakach rosyjskiej kuchni i przygotują dwa dania.
Będą to potrawy bardzo znane w naszym kraju, a wywodzące się właśnie z rosyjskiej
tradycji kulinarnej - czyli boeuf stroganow i klasyczna rosyjska zupa solanka.
z chomika borowiak65
- 117,4 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,4 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,0 MB
- 21 maj 16 14:04
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.
z chomika borowiak65
- 117,9 MB
- 21 maj 16 14:04
Ryszarda Siudego, który wędzi ryby i przyrządza z nich niezwykle
przysmaki. Pan Ryszard, na co dzień pracownik elektrowni na zaporze
w Tresnej, jest znany bywalcom jarmarków żywności regionalnej
ze wspaniałej polędwicy z wędzonego suma. Karol Okrasa i Ryszard Siudy
pokażą, jak przyrządzić polędwicę z suma z sałatką z młodych ziemniaków
oraz sandacza smażonego z boczkiem.
z chomika borowiak65
- 117,1 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
-
0 -
0 -
142 -
0
142 plików
16,34 GB
DemiHawks napisano 3.08.2024 18:13
Zapraszam
Filmy XXX - Tylko dla dorosłych, poniżej 18 lat WSTĘP WZBRONIONY Różne produkcje: Brazzers, Bangbros, Blacked, BrattySis, FamilyStrokes, Dorcel, HardX, JulesJordan,MYLF, Naughty America, Nubile Films, Private, Reality Kings, TeamSkeet, Tiny4K, Tushy, Vixen oraz wiele wiele więcej, wejdź a się przekonasz
Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.