Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
-
222 -
264373 -
130477 -
1111
402261 plików
182015,78 GB
Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.
- sortuj według:
- 116,2 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 114,5 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,6 MB
- 21 maj 16 14:04
POSK to działająca w Londynie organizacja polonijna, mająca na celu promocję i udostępnianie Polskiej kultury we wszystkich swoich formach. Przy okazji wizyty w stolicy Wielkiej Brytanii Karol Okrasa odwiedził siedzibę organizacji i przygotował tam dania na tradycyjne śniadanie wielkanocne.
z chomika borowiak65
- 106,6 MB
- 21 maj 16 14:04
zajmującego się na co dzień tresurą zwierząt na potrzeby filmu i nie tylko. Po
zakończeniu zdjęć do filmu "Pan Tadeusz" w reżyserii Andrzeja Wajdy, pan Marek
przeniósł dekoracje z planu właśnie do Cichowa, gdzie ponownie zostały złożone
i przystosowane do zwiedzania. Tym sposobem w Wielkopolsce znalazła się namiastka
dawnej wsi litewskiej - folwark Soplicowo. Nie jest to przypadek. Właśnie w tych
stronach Adam Mickiewicz przebywał w latach 1831 - 1832 i wiele zdarzeń, które
tam widział, uwiecznił na kartach "Pana Tadeusza". Karol Okrasa i jego gość przygotują
dwa dania, które Adam Mickiewicz mógł jeść w Wielkopolsce: wielkopolską zupę
z karpia oraz pieczoną nogę z wieprza podaną z pyrami i gzikiem.
z chomika borowiak65
- 106,0 MB
- 21 maj 16 14:04
dworku.
z chomika borowiak65
- 114,8 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,5 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 118,7 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,3 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 115,9 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 130,3 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 115,7 MB
- 21 maj 16 14:04
Dziś w telewizyjnej kuchni Karol Okrasa proponuje więc:
1. benedyktyńskie jajka w sosie holenderskim
2. bread&butter, czyli zapiekanka z kruszonych croissantów.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej…
z chomika borowiak65
- 117,2 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 124,3 MB
- 21 maj 16 14:04
W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie…
z chomika borowiak65
- 118,1 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,4 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,1 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 106,5 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 104,8 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 106,1 MB
- 21 maj 16 14:04
Jerzego Borowskiego, kierownika Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu
Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie. Pan profesor jest również wybitnym
znawcą polskiej tradycji kulinarnej. Jednym z elementów jego działalności
jest dbałość o zachowanie polskiego dziedzictwa kulinarnego i tradycyjnych
przepisów, dostosowanych jednak do współczesnych zasad żywienia.
Karol Okrasa zaprezentuje wraz z nim dwa dania: tatar z troci oraz
polędwiczki wieprzowe marynowane w powidłach, pieczone w liściach winogron
i podane z buraczkami.
z chomika borowiak65
- 105,9 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 119,5 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,7 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 123,0 MB
- 21 maj 16 14:04
W menu: sałatka z wędzoną sieją i sosem ze szczypiorku oraz smażony okoń z orientalnymi warzywami.
z chomika borowiak65
- 118,9 MB
- 21 maj 16 14:04
Odwiedzimy Goniądz i na pomoście nad Biebrzą wraz z szefem kuchni miejscowej karczmy panem Piotrem Topczewskim przyrządzimy dwa dania z biebrzańskich ryb: biebrzańskie gałki rybne w rosole z warzywami i biebrzańskie ryby w zalewie korzenno–warzywnej.
z chomika borowiak65
- 117,9 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 117,0 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
- 116,2 MB
- 21 maj 16 14:04
z chomika borowiak65
-
0 -
0 -
142 -
0
142 plików
16,34 GB