Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Mannitu
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta M h321

widziany: 6.04.2024 06:28

  • pliki muzyczne
    183
  • pliki wideo
    193
  • obrazy
    2217
  • dokumenty
    8824

14118 plików
254,74 GB

Ukryj opis Rozwiń
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 372 KB
  • 26 wrz 17 3:58
?k=NDMxODMyNjIsNjExNzIz&f=niemieckie_ciasto_czeko2.JPG

z chomika wielosmakowa

  • 134 KB
  • 26 wrz 17 3:58
ChomikImage.aspx?k=1358809&t=633893139847727826&id=156032979&vid=156032979

z chomika ASIK700

  • 12 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

zachomikowany

  • 163 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Mazurek+bez+pieczenia1-1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 211 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 87 KB
  • 26 wrz 17 3:58
tiramisu_.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 439 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 348 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 248 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 224 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 190 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 212 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 232 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 507 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 162 KB
  • 26 wrz 17 3:58
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 0,6 MB
  • 26 wrz 17 3:58

z chomika Secret77

  • 1,1 MB
  • 26 wrz 17 3:58

z chomika Secret77

  • 188 KB
  • 26 wrz 17 3:58

z chomika Secret77

  • 5 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami

zachomikowany

  • 60 KB
  • 26 wrz 17 3:58

z chomika jadzia66

  • 13 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* CIASTO FRANCUSKIE
* 30 dag mąki
* 30 dag masła
* 3 żółtka
* 3 łyżki wody
* 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

* MASA MAKOWA
* 30 dag maku
* 6 żółtek
* 9 białek
* 15 dag orzechów krojonych
* 10 dag rodzynek
* 30 dag cukru pudru (1,5 szklanki)
* olejek migdałowy (10 ml)
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepis na ciasto francuskie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (2/3 ciasta na spód, 1/3 ciasta na wierzch).
Przepis na masę makową: Mak sparzyć i zemleć w maszynce dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Orzechy pokrojone, a rodzynki namoczone i odciśnięte wymieszać z makiem. Białka ubić na pianę. Wszystko wymieszać z makiem. Na koniec dodać olejek migdałowy i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać.
Przełożenie ciasta: 2/3 ciasta na spód - masa makowa - 1/3 ciasta na wierzch. Makowiec piec przez 60 - 70 minut w temperaturze 190 stopni C.

z chomika Siuksiu

  • 11 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* 3 jajka
* 1/2 szklanki cukru
* szczypta soli
* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka mąki pszennej

* jagody
* 1 galaretka pomarańczowa

Przepis: Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.

Po ostygnięciu ułożyć jagody i zalać galaretką. (Można użyć 2 galaretki - chodzi o ilość, a nie kolory.)

z chomika Siuksiu

  • 7 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* CIASTO
* 50 dag sera
* 3 jajka
* 1/3 kostki masła
* 1 szklanka cukru
* 1 cukier waniliowy
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 5 dag rodzynek

* POLEWA
* 1 tabliczka czekolady twardej
* 3 łyżki masła

Przepis na ciasto: Ser zmielić razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości i dodać do sera. Następnie do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z formy i polać gorącą polewą czekoladową.
Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić w rondelku razem z masłem. Gorącą polać ostudzony sernik.

z chomika Siuksiu

  • 13 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* CIASTO
* 1/2 kostki margaryny
* 1 szklanka wody
* 1 szklanka mąki
* 4 jaja
*
* KREM
* 1/2 litra mleka
* 2 łyżki mąki pszennej
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń
* 1 szklanka cukru
* 1 kostka masła

Przepis na ciasto: Margarynę i wodę zagotować. Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty. Po wystudzeniu dodać jaja. Podzielić ciasto na 2 części i każdy piec około 1 godzinę.
Przepis na krem: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
Przełożenie ciasta: Ciasto - krem - ciasto.

z chomika Siuksiu

  • 12 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* 1 margaryna
* pół szklanki mleka lub wody
* mniej niż 2 szklanki cukru
* 4 łyżki kakao
* 4 jaja
* 2 szklanki mąki
* łyżka proszku do pieczenia
* aromat lub przyprawa do pierników

Przepis: Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.

Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Polać polewą czekoladową.

z chomika Siuksiu

  • 15 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* 15 dag mąki
* 15 dag cukru
* 15 dag masła
* 2 jajka

* śliwki (lub inne owoce, np. morele, wiśnie, czereśnie)

* cukier puder do posypania lub 1 galaretka owocowa

Przepis: Masło utrzeć do białości, zmieszać z mąką. Jajka ubić z cukrem i wszystko razem wymieszać. Warstwę ciasta grubości 1,5 cm położyć na suchą blachę. Na ciasto ułożyć śliwki lub morele skórką do ciasta lub wiśnie, czereśnie wydrążone i odciśnięte.

Ciasto wstawić do gorącego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub zalać galaretką owocową.

z chomika Siuksiu

  • 22 KB
  • 26 wrz 17 3:58
Składniki:

* 1 kg jabłek
* 1 szklanka cukru
* 1 cukier waniliowy
* 2 szklanki mąki z czubkiem
* 3 łyżki kakao
* 3 jajka (może być 4)
* 4 łyżki stopionej margaryny
* 1 łyżka oleju
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody

* można dodać bakalie (np. rodzynki, orzechy)

Przepis: Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić na 1 - 1,5 godziny.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakaem. Dodać do jabłek. Następnie dodać roztrzepane żółtka, margarynę i olej. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek oraz bakalie np. rodzynki, orzechy. Ciasto przełożyć na dużą tortownicę lub blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.

z chomika Siuksiu

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    50
  • obrazy
    17
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

67 plików
16,66 MB




Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (169)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (169)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności