-
1659 -
9010 -
7879 -
4939
26479 plików
8538,21 GB
pod redakcją: Barbary Grudniewskiej
Akademia Rolniczo-Techniczna im. M. Oczapowskiego w Olsztynie, 1998r.
SPIS TREŚCI:
Przedmowa do wydania pierwszego
Przedmowa do wydania drugiego
Przedmowa do wydania trzeciego
1.) Wiadomości wstępne
2.) Podstawowe wiadomości z anatomii i fizjologii zwierząt
3.) Najważniejsze cechy związane z użytkowaniem i zachowaniem się świń
4.) Gospodarcze znaczenie świń
5.) Typy użytkowe świń
6.) Pochodzenie świń
7.) Pierwsze rasy świń
8.) Współczesne rasy świń
9.) Rasy świń
10.) Organizacja hodowli i chowu świń w Polsce
11.) Wrażliwość świń na stres
12.) Rozród świń
13.) Najważniejsze cechy użytkowości rozrodczej loch
14.) Żywienie świń
15.) Żywienie i utrzymanie zwierząt przeznaczonych do rozrodu
16.) Wychów prosiąt
17.) Wychów młodzieży hodowlanej
18.) Tucz trzody chlewnej
19.) Zasady skupu i oceny wartości rzeźnej trzody chlewnej
20.) Metody oceny wartości hodowlanej
21.) Praca hodowlana
22.) Dokumentacja i najważniejsze przepisy obowiązujące w hodowli świń w Polsce
23.) Technologia produkcji i utrzymania świń
24.) Niektóre kierunki badań nad trzodą chlewną
25.) Rozpoznawanie i zwalczanie chorób świń
26.) Literatura i skorowidz
- sortuj według:
-
0 -
0 -
0 -
0
26 plików
1,88 GB